Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 9/9 - 15/09: «Ο Πράσινος Ιππότης» και «Ταξίδι στην Κριμαία»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα!

9 Σεπτεμβρίου 2021 13:01
Οι ταινίες της εβδομάδας 9/9 - 15/09: «Ο Πράσινος Ιππότης» και «Ταξίδι στην Κριμαία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σινεμά μας κρατούν πάντα συντροφιά, αποτελώντας μεγάλη αγάπη για πολλούς σινεφίλ και έτσι το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας.

Ο Πράσινος Ιππότης

Ο Σερ Γκογουέιν, ο απερίσκεπτος και πεισματάρης ανιψιός του βασιλιά Αρθούρου ξεκινά ένα τολμηρό ταξίδι για να συναντήσει τον διαβόητο Πράσινο Ιππότη, που βάζει σε δοκιμασίες τη γενναιότητα των αντρών. Στο διάβα του, θα αναμετρηθεί με φαντάσματα, γίγαντες, κλέφτες και δολοπλόκους σε ένα βαθύτερο ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να αποδείξει την αξία του στα μάτια της οικογένειας. Αποστολή του να πληρώσει το τίμημα ενός παράτολμου παζαριού: να παραδώσει το κεφάλι του έναν χρόνο μετά τον αποκεφαλισμό του μυστηριώδη Πράσινου Ιππότη.

Best Sellers

Η Λούσι έχει κληρονομήσει τον εκδοτικό οίκο του πατέρα της χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όταν ανακαλύπτει ότι ένας ερημίτης, στρυφνός και αλκοολικός συγγραφέας, ο Χάρις Σο, χρωστάει ένα ακόμα βιβλίο στον οίκο, του απευθύνεται σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει την επιχείρηση. Η συγκυρία φαίνεται να την ευνοεί, καθώς ο Χάρις χρωστάει λεφτά και τυχαίνει να έχει έτοιμο ένα καινούριο βιβλίο, το οποίο μισεί. Η Λούσι εκστασιάζεται μέχρι που ανακαλύπτει ότι το συμβόλαιο του Χάρις δεν επιτρέπει σε κανέναν να επιμεληθεί το έργο του. Ως αντάλλαγμα, τον πείθει να κάνουν προωθητική περιοδεία. Έτσι ξεκινάει μία κολασμένη τουρνέ, όπου η φήμη δεν συνεπάγεται περιουσία και η κληρονομιά, που προσπαθεί η Λούσι να περισώσει, κρύβει μυστικά έτοιμα να αποκαλυφθούν.

Οι Εκκεντρικοί

Μια εκκεντρική ομάδα και ένα παράλογο σχέδιο εκδίκησης. Ο Μαντς Μίκελσεν («Άσπρο Πάτο», «Το Κυνήγι») ηγείται της ομάδας των «Εκκεντρικών» σε μια απολαυστική μαύρη κωμωδία αντάξια του σινεμά των αδελφών Κοέν! Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και τεράστια εμπορική επιτυχία στη Δανία, με το πρώτο Σαββατοκύριακο να καταγράφεται ως ένα από τα πιο πετυχημένα κινηματογραφικά ανοίγματα όλων των εποχών στη χώρα.

Ταξίδι στην Κριμαία

Έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Μουσταφά αποφασίζει να πάρει το σώμα του παιδιού του και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία. Στο πλάι του νεότερου του γιου ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι που θα σημαδέψει τη μεταξύ τους σχέση.

Ο Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών

Η ιστορία επικεντρώνεται στον Shang-Chi, των «Μάστερ του Κουνγκ-Φου», τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Simu Liu. Ο Shang-Chi είναι ο καλύτερος μαχητής στο σύμπαν της Marvel, ο οποίος επιστρέφει σε έναν κόσμο διαφορετικό από ό,τι τον άφησε, γεμάτο θάνατο και καταστροφή. Τα μυστικά του παρελθόντος του θα αποκαλυφθούν και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα.

Η Τροτέζα

Σε μια κακόφημη συνοικία του Παρισιού, ο αστυνόμος Νέστορ συλλαμβάνει τις τροτέζες της περιοχής, ώσπου μια μέρα ξαφνικά απολύεται. Άνεργος πια, ερωτεύεται τη γλυκιά Ίρμα, μια περήφανη και όμορφη τροτέζα, την οποία για να την κερδίσει αποφασίζει να γίνει ο προστάτης της. Σύντομα όμως, αρχίζει να ζηλεύει παράφορα τους πελάτες της και απελπισμένος καταστρώνει ένα σχέδιο να την κρατήσει για τον εαυτό του και παράλληλα να την αφήσει να συνεχίσει το επάγγελμά της. Έτσι, μεταμφιέζεται σε έναν πλούσιο και εκκεντρικό Άγγλο λόρδο, που πληρώνει την Ίρμα για να είναι ο μοναδικός πελάτης της.

Η Επαφή

Η Karin είναι μια όμορφη νεαρή Σουηδή νοικοκυρά φαινομενικά ευτυχισμένη, μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον Andreas, χειρουργό. Όταν ο David, αρχαιολόγος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνει στην περιοχή, η έλξη μεταξύ τους θα είναι αμοιβαία, αλλά η σχέση τους θα αποδειχθεί οδυνηρά δύσκολη. Η πρώτη αγγλική ταινία του Μπέργκμαν σε πρώτο επίπεδο φαίνεται πιο προσιτή και απλή στην ανάγνωσή της, μια «ιστορία αγάπης» (όπως την είχε ονομάσει), αλλά αναλύοντας τους χαρακτήρες και τις ανθρώπινες σχέσεις γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share