Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 2/9/2021 - 8/9/2021: Άρωμα Καννών με βραβευμένο μιούζικαλ

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα!

2 Σεπτεμβρίου 2021 14:49
Οι ταινίες της εβδομάδας 2/9/2021 - 8/9/2021: Άρωμα Καννών με βραβευμένο μιούζικαλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα θερινά σινεμά έχουν ανοίξει, αποτελώντας μεγάλη αγάπη για πολλούς σινεφίλ και έτσι το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας.

Annette

Η ταινία της εβδομάδας δεν είναι άλλη από την «Annette» που όχι μόνο άνοιξε το πρόσφατο, καλοκαιρινό για πρώτη φορά στην ιστορία του, φεστιβάλ Κανών αλλά και στο τέλος της γιορτής έφυγε κι από την Κρουαζέτ με το βραβείο σκηνοθεσία ανά χείρας. Tο πειραγμένο μιούζικαλ του Λεός Καράξ έρχεται 9 χρόνια μετά από την τελευταία δημιουργία του 61χρονου ιδιοσυγκρασιακού σκηνοθέτη, το «Holly motors» κι έχει πρωταγωνιστές ένα αμερικανογαλλικό ζευγάρι. Οι Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ υποδύονται τους ερωτευμένους δημοφιλείς καλλιτέχνες – εκείνη είναι σοπράνο τραγουδίστρια εκείνος stand up κωμικός- που βλέπουν την ευτυχία τους να διαλύεται μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους.

Ξηρασία

Αρκετά ενδιαφέρουσα η αυστραλέζικη «Ξηρασία» με τον Έρικ Μπάνα στο ρόλο ενός εσωστρεφή αστυνομικού που επιστρέφει στην γενέτειρα του με αφορμή το θάνατο ενός παιδικού του φίλου. Αν και αναμενόμενα τα μοτίβα του αστυνομικού θρίλερ που περιστρέφονται γύρω από τα μυστικά και ψέματα της μικρής και κλειστής κοινωνίας, ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Κόνολι ποντάρει στις ρεαλιστικές αποχρώσεις του καλοστημένου δράματος κι αποφεύγει- ευτυχώς- τις περιττές σκηνές δράσεις που αποσκοπούν στον εύκολο εντυπωσιασμό.

Η ενσάρκωση του Κακού

Το αντίθετο ακριβώς κάνει ο στυλίστας Τζέιμς Γουάν στο θρίλερ «Η ενσάρκωση του Κακού» με ένα κρεσέντο παραληρηματικού τρόμου και απύθμενης βίας. Όμως η γκροτέσκα σπλατεριά που πραγματεύεται δεν είναι αμελητέα ποσότητα και σίγουρα θα αποθεωθεί από τους φαν του μεταφυσικού τρόμου. Για τους υπόλοιπους δεν είμαι και τόσο σίγουρος καθώς το αίμα στις gore σκηνές είναι υπερβολικά έντονο.

Τρυφερέ μου ταυρομάχε

Το γλυκόπικρο φιλμ από την Χιλή «Τρυφερέ μου ταυρομάχε» διαθέτει ένα θαυμάσιο πρωταγωνιστή ο οποίος δίνει ψυχή και γοητεία σε μια γηρασμένη τρανς που κάνει το λάθος να ερωτευτεί ένα νεαρό επαναστάτη. Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του εμβληματικού queer εικαστικού και συγγραφέα Πέδρο Λεμπεμπέλ.

Γιώργος του Κέδρου

Δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ θα δοκιμάσουν να βρουν το κοινό τους στις αίθουσες. Ο «Γιώργος του Κέδρου» των Γιάννη και Γιώργου Κολόζη γεφυρώνει με αφοπλιστική ειλικρίνεια το χρονικό (κι όχι μόνο) χάσμα ανάμεσα στη Δονούσα του χτες και στη Δονούσα του σήμερα.

Τραγουδώ αν τραγουδάς

Το «Τραγουδώ αν τραγουδάς» του Νίκου Κορνήλιου έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη πάνω στην έννοια της αλληλεγγύης με όχημα ένα ψηφιδωτό διαφορετικών χαρακτήρων- θαμώνων σε ένα ελληνικό καφέ που γιορτάζει την λατινοαμερικανική γιορτή της «Μέρας των νεκρών».

Paw patrol, the movie

Το παιδικό κοινό προσχολικής ηλικίας θα στραφεί στο «Paw patrol, the movie».

Επανεκδόσεις

Στις επανεκδόσεις της εβδομάδας, η ολοκλήρωση της τριλογίας των χρωμάτων του Κισλόφκι γίνεται με την «Μπλε ταινία» που έχει πρωταγωνίστρια την Ζιλιέτ Μπινός, το δραματικό «Μια γυναίκα εξομολογείται» του Τζον Κασαβέτις δίνει την ευκαιρία στην Τζίνα Ρόουλαντς να πλάσει μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία που προτάθηκε μάλιστα για όσκαρ, ενώ το «Τελευταίο ατού» του Μπίλι Γουάιλντερ με τον Κερκ Ντάγκλας στο ρόλο ενός ξεπεσμένου δημοσιογράφο είναι ένα παραγνωρισμένο αριστούργημα.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share