Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 26/08 - 01/09: «Ο άνθρωπος του θεού» και «Candyman»

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα!

26 Αυγούστου 2021 11:43
Οι ταινίες της εβδομάδας 26/08 - 01/09: «Ο άνθρωπος του θεού» και «Candyman»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα θερινά σινεμά έχουν ανοίξει, αποτελώντας μεγάλη αγάπη για πολλούς σινεφίλ και έτσι το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας.

Ο Άνθρωπος του Θεού

Μια από τις ελληνικές ταινίες που αναμένεται να συζητηθούν αρκετά είναι ο «Άνθρωπος του Θεού» της Γιελένα Πόποβιτς με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου. Θρησκευτική ευλάβεια, αίσθηση διεθνούς παραγωγής (με τον Μίκι Ρουρκ σε ένα μικρό, ατυχή ρόλο) φιλότιμες προσπάθειες αλλά και μια εντελώς παρωχημένη ιστορική βιογραφία φτιαγμένο με χτυπητές αφηγηματικές και σεναριακές αδυναμίες.

Candyman

Αντίθετα ο «Candyman» είναι μια ευχάριστη έκπληξη που δεν μένει μόνο στο επίπεδο των εντυπώσεων – οι φαν του τρόμου θα ενθουσιαστούν με την επαναδιατύπωση της κλασικής ιστορίας του Κλάιβ Μπάρκερ– αλλά καταφέρνει να αρθρώσει κι ένα στέρεο, πολιτικό λόγο για την σύγχρονη, ρατσιστική Αμερική.

Bacurau

Θετική κι η επίδοση του βραζιλιάνικου «Bacurau» που επίσης χρησιμοποιεί το σχήμα της αιματοβαμμένης περιπέτειας για να χτίσει μια τολμηρή πολιτική αλληγορία γύρω από το σύγχρονο πρόσωπο της Βραζιλίας.

 Οι ταινίες της εβδομάδας 26/08 - 01/09:

Ταξίδι μέσα από την μνήμη

Το νεονουάρ «Ταξίδι μέσα από την μνήμη» της Λίζα Τζόι με τον Χιου Τζάκμαν και την Ρεμπέκα Φέργκιουσον μιλά για μια ερωτική περιπέτεια σε ένα δυστοπικό περιβάλλον.

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες

Το «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες» του Σαμιουέλ Τουρνέ φέρνει το ομότιτλο κλασικό έργο του Ιουλίου Βερν στα μεγέθη της παιδικής animation περιπέτειας.

MASH

Από τις επανεκδόσεις της εβδομάδας περίοπτη θέλει κατέχει η κορυφαία αντιπολεμική σάτιρα του Ρόμπερτ Άλτμαν «MASH» που κέρδισε το όσκαρ σεναρίου το 1970 καθώς και τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες.

Λευκή ταινία

Η «Λευκή ταινία» του Κισλόφκσι είναι η δεύτερη ταινία στην τριλογία των χρωμάτων του Πολωνού δημιουργού.

https://www.youtube.com/watch?v=xECEAPfdqic

Άνθρωπος Ελέφαντας

Ο «Άνθρωπος Ελέφαντας» του Ντέιβιντ Λιντς αποτελεί την πιο προσιτή ταινία στη φιλμογραφία του ιδιοσυγκρασιακού αμερικανού σκηνοθέτη που είχε γνωρίσει μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία φτάνοντας μέχρι τα όσκαρ του 1980 όπου απέσπασε 8 υποψηφιότητες.


 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share