Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 05/08 - με 11/08: Αδέρφια σε σύγκρουση και οι κουνιάδοι

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα

5 Αυγούστου 2021 11:18
Οι ταινίες της εβδομάδας 05/08 - με 11/08: Αδέρφια σε σύγκρουση και οι κουνιάδοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα θερινά σινεμά έχουν ανοίξει, αποτελώντας μεγάλη αγάπη για πολλούς σινεφίλ και έτσι το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας.

Το Καλοκαίρι του ‘85

Ο άνισος Φρανσουά Οζόν δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό καθώς οι περισσότερες ταινίες του έχουν προβληθεί στις αίθουσες μας. Το «Καλοκαίρι του ‘85» αφορά μια ακόμη ερωτική ιστορία με άσχημο τέλος αλλά ο Γάλλος σκηνοθέτης ούτε πρωτοτυπεί ούτε φτάνει δυστυχώς στα επίπεδα του παλιού κομψοτεχνήματός του «5Χ2» από το 2005.

Η γεύση της απιστίας

Καλύτερα και σαφώς πιο γευστικό το σκανδιναβικό ερωτικό δράμα «Η γεύση της απιστίας» έχει ως πρωταγωνιστή τον Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, τον σταρ του «Game of thrones» που υποδύεται τον σεφ ενός σικάτου εστιατορίου στην Δανία ο οποίος ονειρεύεται να αποκτήσει ένα αστέρι Michelin την ίδια ώρα που η σχέση με την σύζυγό του περνά μια μεγάλη κρίση.

Κουνιάδοι

Η ανάλαφρη ισπανική κωμωδία «Κουνιάδοι» δείχνει πόσα κοινά έχουν οι λαοί της Μεσογείου ειδικά όσον αφορά τις οικογενειακές σχέσεις και τα οικονομικά αδιέξοδα.

Ο διάσημος κλέφτης Twist

H βρετανική νεανική περιπέτεια «Ο διάσημος κλέφτης Twist» φέρνει τον ήρωα του Ντίκενς Ολιβερ Τουίστ στο σύγχρονο Λονδίνο μεταξύ παρκούρ και γκράφιτις.

Αδέλφια σε σύγκρουση

Η καλύτερη ίσως ταινία της εβδομάδας είναι το αυστραλέζικο οικογενειακό δράμα «Αδέλφια σε σύγκρουση» που βασίζεται σε ένα πρόσφατο σκανδιναβικό δράμα.

Οδός Μελρόουζ αριθμός 86

Η λίστα των νέων ταινιών ολοκληρώνεται με την περιπέτεια «Οδός Μελρόουζ αριθμός 86».

Νύχτα πρεμιέρας

Ανάμεσα στις επανεκδόσεις η κορυφαία ταινία του Τζον Κασαβέτις «Νύχτα πρεμιέρας» με μια συγκλονιστική Τζίνα Ρόουλαντς.

400 Χτυπήματα

Επίσης, η κορυφαία ταινία του Φρανσουά Τριφό «400 Χτυπήματα», που είχε τιμηθεί στις Κάνες το 1959 με το βραβείο σκηνοθεσίας για τον 28χρονο σκηνοθέτη που είχε βρει στο πρόσωπο του 15χρονου Ζαν Πιέρ Λεό το κινηματογραφικό alter ego του.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share