Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας 10/06 - 16/06: «Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του» και «Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου»

Που και πότε μπορείτε να τις παρακολουθήσετε

10 Ιουνίου 2021 14:44
Οι ταινίες της εβδομάδας 10/06 - 16/06: «Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του» και «Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr το πρόγραμμα όλων των ταινιών της εβδομάδας 10/06 με 16/06. Που και πότε μπορείτε να τις παρακολουθήσετε.

Μόνο Αυτοί Είδαν το Δολοφόνο (Seules les Bêtes)

Όταν γνωρίζουμε τη νοσοκόμα Αλίς και τον κάπως ανιαρό αγρότη σύζυγό της, Μισέλ, μοιάζουν σαν ένα οποιοδήποτε μεσήλικο ζευγάρι παγιδευμένο σε έναν βαρετό και αδιέξοδο γάμο. Η Αλίς διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον Ζοζέφ, έναν από τους ασθενείς της, ενώ ο Μισέλ κλείνεται για ώρες στο γραφείο του, υποτίθεται για να χειριστεί τις υποθέσεις της φάρμας τους. Όμως, όταν μια γειτόνισσά τους, η Έβελιν, εξαφανίζεται, αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν σχέση με την εξαφάνισή της.

Ήταν η Έβελιν ερωμένη του Μισέλ, κάτι που θα εξηγούσε το ότι ένα βράδυ εκείνος γυρνάει σπίτι με ματωμένο πρόσωπο; Ή μήπως τη σκότωσε ο Ζοζέφ, ο σκύλος του οποίου καταλήγει περιέργως νεκρός από πυροβολισμό; Και πώς εμπλέκονται η νεαρή σερβιτόρα Μαριόν, που διατηρούσε τη δική της σχέση με το θύμα, αλλά και ο Αρμάν, ένας 20χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού που αναπάντεχα μοιάζει να είναι το πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης; Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Venice Days του Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin)

Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα.

Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο; Βραβείο Ανδρικού Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2020. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021.

Παγιδευμένοι (Shorta)

Δυο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη. Σύντομα, μέσα από μια σειρά απρόβλεπτα περιστατικά βρίσκονται παγιδευμένοι όχι μόνο από αυτούς που υποτίθεται ότι κυνηγούν, αλλά και μέσα στις ίδιες τις πεποιθήσεις τους.

Βραβείο Σκηνοθεσίας – Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Cineuropa Award στο Φεστιβάλ Les Arcs.

Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ (The United States vs. Billie Holiday)

Η Μπίλι Χόλιντεϊ στοχοποιήθηκε από το FBI, το οποίο θεώρησε εμπρηστικό το «Strange Fruit», ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για το ρατσισμό στις ΗΠΑ και την καταπίεση των μαύρων. Εστιάζοντας στη εξάρτησή της από ουσίες δόθηκε εντολή σε έναν μαύρο αστυνομικό, τον Τζίμι Φλέτσερ να παρακολουθήσει και να συλλάβει τη Χολιντέι. Οι δυο τους κατέληξαν εραστές.

Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα, Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την Άντρα Ντέι.

Αυτοί που Εύχονται το Θάνατό μου (Those Who Wish Me Dead)

Η Χάνα, μία αλεξιπτωτίστρια δασοπυροσβέστρια, προσπαθεί να ξεπεράσει τις τρεις ζωές που δεν κατάφερε να σώσει από τη φωτιά και βρίσκει παρηγοριά στον πόνο που η ίδια προκαλεί στον εαυτό της. Όταν, όμως, εμφανίζεται ξαφνικά ο Κόλιν, ένας νευρικός έφηβος μέσα στα αίματα, πρέπει να διασχίσει μαζί του χιλιόμετρα στο πυκνό δάσος.

Αντιμέτωποι με φονικές καταιγίδες, που τρομάζουν ακόμα και την εκπαιδευμένη Χάνα, δεν έχουν ιδέα τι άλλο τους περιμένει: δύο αδίστακτοι εκτελεστές στα ίχνη του Κόνορ και μία ανελέητη πυρκαγιά που θα τους βρει κατά μέτωπο. Καθώς βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στα δύο δεινά, πώς θα μπορέσει η Χάνα να σώσει τον Κόνορ και τον ίδιο της τον εαυτό; O Τέιλορ Σέρινταν σκηνοθετεί την Αντζελίνα Τζολί.

Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (Raya and the Last Dragon)

Πριν από πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Drunn, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα. Στις αίθουσες στα αγγλικά και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Tom & Jerry, Τιμ Στόρι

O Τζέρι καταφθάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης την παραμονή του «γάμου του αιώνα», αναγκάζοντας την απεγνωσμένη διοργανώτρια του γάμου να προσλάβει τον Τομ, ώστε να τον ξεφορτωθεί. Το επακόλουθο κυνηγητό γάτας και ποντικού απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της, το γάμο και το ίδιο το ξενοδοχείο. Σύντομα όμως, ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται: ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί κατά των τριών τους. Ο Τομ και Τζέρι σε μείξη live action και animation.

Σε Έναν Έρημο Τόπο (In a Lonely Place)

Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος σεναριογράφος Ντίξον Στιλ, γνωστός για τον έντονο και αντικοινωνικό χαρακτήρα του, έχει αναλάβει μια αφόρητα βαρετή για εκείνον δουλειά: Να διασκευάσει για το σινεμά, ένα φτηνιάρικο μπεστ-σέλερ. Αναθέτει σε μια κοπέλα που εργάζεται στο μπαρ που συχνάζει, να έρθει στο σπίτι του για να του διαβάσει το βιβλίο.

Εκείνη πηγαίνει, αλλά ο Ντίξον τη διώχνει λίγο αργότερα. Το επόμενο πρωινό θα βρεθεί δολοφονημένη. Ο Ντίξον λόγω του βεβαρημένου του παρελθόντος, θεωρείται βασικός ύποπτος. Από τη δύσκολη θέση θα τον βγάλει η όμορφη γειτόνισσα του Λόρελ, που τρέφει αισθήματα για εκείνον. Η σχέση τους φουντώνει, αλλά σύντομα η Λόρελ θα αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασής της να τον βοηθήσει.

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Γκλόρια Γκρέιαμ. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Ο Ροζ Πάνθηρας (The Pink Panther)

Η πριγκίπισσα Ντάλα παίρνει ως δώρο από τον πατέρα της το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, τον «Ροζ Πάνθηρα». Πολλά χρόνια αργότερα, πηγαίνει σε ένα ιταλικό χειμερινό θέρετρο στην Cortina d' Ampezzo, όπου γοητεύεται από τον διάσημο Άγγλο playboy σερ Τσαρλς Λίτον. Αυτός όμως δεν είναι άλλος από τον κλέφτη κοσμημάτων με το ψευδώνυμο «το Φάντασμα», που έχει βάλει στο μάτι το πολύτιμο διαμάντι.

Στα ίχνη του βρίσκεται ο αδέξιος κι επιρρεπής στα ατυχήματα επιθεωρητής Κλουζό, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του, δηλαδή την ερωμένη και συνεργό του Φαντάσματος. Η εμφάνιση του ανιψιού του Φαντάσματος περιπλέκει κι άλλο την υπόθεση, που θα βρει μια αναπάντεχη λύση...

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share