Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Έντιμος Κλέφτης», «Σούπερνοβα», «Ένας χρόνος στη Ν. Υόρκη» οι ταινίες της εβδομάδας (27/5-02/06)

Μην τις χάσετε!

27 Μαΐου 2021 11:14
«Έντιμος Κλέφτης», «Σούπερνοβα», «Ένας χρόνος στη Ν. Υόρκη» οι ταινίες της εβδομάδας (27/5-02/06)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε, είναι καταπληκτικές. Ενώ, μετά μπορείτε να πάτε για χαλαρό ποτάκι σε ένα από τα μπαρ της πόλης που διαθέτουν αυλή ή ταράτσα.

Πάμε όμως να δούμε τις σημερινές πρεμιέρες:

«Έντιμος Κλέφτης»

Σκηνοθεσία: Μαρκ Γουίλιαμς

Ο Τομ (Λίαμ Νίσον) είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Άννι (Κέιτ Γουόλς) τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.

«Μάρτιν Ίντεν»

Σκηνοθεσία: Πιέτρο Μαρσέλο

Ο Μάρτιν Ίντεν είναι ένας ανήσυχος προλετάριος, που φιλοδοξεί να μορφωθεί και να ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, ώστε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των ανθρώπων της τάξης του. Η γνωριμία του με μια πλούσια κοπέλα, και ο κεραυνοβόλος έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους, θα τον φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με την οικογένειά της, αλλά και με το κατεστημένο της εποχής του.

Διασκευή του ομότιτλου ημι-αυτοβιογραφικού κλασικού βιβλίου του Τζακ Λόντον και τοποθετημένο στην Νάπολη στα μέσα του 20oύ αιώνα, το Martin Eden του Πιέτρο Μαρσέλο έχει ως πρωταγωνιστή ένα διαχρονικό ήρωα που αγωνίζεται ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες και ονειρεύεται να φτάσει πιο πέρα από εκεί που του επιτρέπει η λαϊκή καταγωγή του.

Στην προπολεμική Νάπολη, όταν η άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθρέφτιζε την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, ένας ανειδίκευτος εργάτης, ο Μάρτιν, κατατρύχεται από φιλοδοξίες και αγωνίες. Φιλοδοξίες να ξεφύγει από το προδιαγεγραμμένο μέλλον που του επιφυλάσσει η ταπεινή κοινωνική και οικονομική του κατάσταση, και αγωνίες να βοηθήσει όπως μπορεί τους φτωχούς ανθρώπους του κύκλου του. Ο Μάρτιν πιστεύει, και δίκαια, πως μόνο η μόρφωση μπορεί να τον εφοδιάσει με ό,τι χρειάζεται για να επιτύχει τους σκοπούς του. Μέ τη μόρφωση, θα μπορέσει ο μη προνομιούχος Ναπολιτάνος να γίνει ένας συγγραφέας που θα αποτυπώσει στο χαρτί, θα απαθανατίσει τη στέρηση τον πόνο και την αδικία που υφίσταται η τάξη του.

Τα πράγματα αλλάζουν ριζικά όταν ο Μάρτιν γνωρίζει την νεαρή και όμορφη Έλενα. Η κοπέλα είναι μεγαλοαστή, μια μορφωμένη και καλλιεργημένη κόρη οικογένειας βιομηχάνων, δηλαδή ανήκει στο απέναντι ταξικό στρατόπεδο. Η γέφυρα μεταξύ τους είναι ο έρωτας, που θα φέρει τους δυο νέους κοντά, οδηγώντας όμως παράλληλα και στην σύγκρουση μεταξύ των τάξεων, στις οποίες ανήκουν. Ο Μάρτιν θα καταφέρει να σπουδάσει, με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου φίλου του και ενεργού Σοσιαλιστή, και θα αγγίξει το συγγραφικό του όνειρο, κάτι όμως που είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά ένα κόκκινο πανί για την οικογένεια της καλής του…

«Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη»

Σκηνοθέτης: Philippe Falardeau

ΗΤζοάνα είναι νέα και ονειρεύεται να γίνει ποιήτρια. Αμέσως μετά την αποφοίτηση της ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη για να δουλέψει σε έναν εκδοτικό Οίκο Εκεί θα έρθει σε επαφή με μοναδικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Τζ. Ντ. Σάλιτζερ. Θα αποκτήσει μια μοναδική εμπειρία ζωής που θα την ακολουθεί για πάντα.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιογραφικό βιβλίο της Joanna Rakoff. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Philippe Falardeau του “Monsieur Lazhar”.

«Σουπερνόβα»

Ένα αγαπημένο ζευγάρι είναι μαζί για δυο δεκαετίες. Όταν η διάγνωση για τον έναν αφορά “πρώιμο στάδιο άνοιας”, η αγάπη έρχεται αντιμέτωπη με έναν ανελέητο εχθρό. Ο χρόνος τους, ο κοινός τους χρόνος είναι ό,τι σημαντικότερο και σιγά σιγά λιγοστεύει. Αποφασίζουν λοιπόν ένα ταξίδι, ώστε όσο ο Τάσκερ είναι σε θέση να ταξιδέψει, να ξαναδεί φίλους και συγγενείς και να ξαναβρεθεί στα μέρη που έχει αγαπήσει…

Κόλιν Φερθ (COLIN FIRTH) και Στάνλεϊ Τούτσι (STANLEY TUCCI) παραδίδουν ερμηνείες που θα συζητηθούν!

«Οι Βιτελόνοι»

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Oι βιτελόνoι, κακομαθημένοι και άνεργοι, συντηρούνται από τις οικογένειές τους, σκοτώνουν τον χρόνο τους στα μπαρ, σκαρώνοντας παιδιάστικα αστεία. O Alberto, αιώνιος πλακατζής, ο Leopoldo ονειρεύεται λογοτεχνικές δόξες, ο Pικάρντο τεμπέλης και απαθής. Eπιστρέφει ο Fausto από το γαμήλιο ταξίδι και θα πρέπει να δουλέψει σαν υπάλληλος. Όταν η Sandra ανακαλύπτει ότι φλερτάρει με την σύζυγο του αφεντικού, φεύγει από το σπίτι μαζί με το μωρό τους. Όλοι οι φίλοι την ψάχνουν, αλλά αυτή έχει καταφύγει στο σπίτι του πεθερού, ο οποίος θα τιμωρήσει τον άσωτο υιό. Oι βιτελόνoι ξαναρχίζουν την συνηθισμένη τους ζωή. O μόνος που θα δραπετεύσει, πηγαίνοντας στην πρωτεύουσα είναι ο Mοράλντο, ο οποίος ονειρεύεται τους φίλους του, που η ζωή τους ποτέ δεν θ αλλάξει.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share