Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δολοφονίες, αυτοκτονίες και μυστηριώδεις θάνατοι στο ξενοδοχείο Cecil - Το Netflix ξετυλίγει το κουβάρι των 80 νεκρών σε 10 χρόνια

Η σειρά - ντοκιμαντέρ του Netflix που δεν πρέπει να χάσεις

11 Φεβρουαρίου 2021 11:39
Δολοφονίες, αυτοκτονίες και μυστηριώδεις θάνατοι στο ξενοδοχείο Cecil - Το Netflix ξετυλίγει το κουβάρι των 80 νεκρών σε 10 χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix έρχεται να «απομυθοποιήσει» τα κτίρια που έχουν εγγραφεί στη συνείδηση των ανθρώπων ως «στοιχειωμένα», ως τόπους όπου ανθίζει ο θάνατος.

Η σειρά «Στη Σκηνή του Εγκλήματος» ανοίγει τον πρώτο κύκλο της με ένα θρυλικό ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες που έχει συνδεθεί με δεκάδες φόνους και εξαφανίσεις. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil» έρχεται να δώσει λογική εξήγηση σε μια σειρά εγκλημάτων που ανήγαγαν σε θρύλο το περιβόητο ξενοδοχείο.

«Σε διάστημα 10 χρόνων, τουλάχιστον 80 άνθρωποι πέθαναν στο ξενοδοχείο Cecil» αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του Netflix καθώς η νέα σειρά για τους λάτρεις των μυστηρίων και των εγκλημάτων διατίθεται και επισήμως στην πλαρφόρμα.

Τι είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix

Από τον σκηνοθέτη Τζο Μπέρλιντζερ ("Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τεντ Μπάντι", "Paradise Lost"), το «Στη Σκηνή του Εγκλήματος: Εξαφάνιση στο Ξενοδοχείο Cecil» είναι η πρώτη σεζόν μιας νέας σειράς ντοκιμαντέρ που αποδομεί τη μυθολογία και το μυστήριο γύρω από διαβόητες τοποθεσίες σύγχρονων εγκλημάτων.

Δολοφονίες, αυτοκτονίες και μυστηριώδεις θάνατοι στο ξενοδοχείο Cecil

Για σχεδόν έναν αιώνα, το ξενοδοχείο Cecil στο κέντρο του Λος Άντζελες ήταν συνδεδεμένο με τις πιο διαβόητες πράξεις της πόλης, από ξαφνικούς θανάτους μέχρι και τη φιλοξενία κατά συρροή δολοφόνων.

Η υπόθεση εξαφάνισης της Ελίσα Λαμ

Το 2013, η φοιτήτρια Ελίσα Λαμ διέμενε στο Cecil, προτού εξαφανιστεί και πυροδοτήσει έναν παροξυσμό των ΜΜΕ, κινητοποιώντας παράλληλα μια παγκόσμια κοινότητα από διαδικτυακούς ντετέκτιβ που ήθελαν οπωσδήποτε να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Η 21χρονη είχε ταξιδέψει μόνη της από το Βανκούβερ στο Λος Αντζελες και εξαφανίστηκε λίγο μετά το check in. Βίντεο που κυκλοφόρησε η αστυνομία δείχνει την Lam στο ασανσέρ πανικοβλημένη να πατά διάφορα κουμπιά και στη συνέχεια να βγάζει το κεφάλι της στους ορόφους, δείχνοντας να ψάχνει κάτι.

Η εξαφάνιση της Λαμ, το τελευταίο κεφάλαιο της σύνθετης ιστορίας του ξενοδοχείου, προσφέρει έναν ανατριχιαστικό και καθηλωτικό φακό σε μια από τις πιο φρικιαστικές τοποθεσίες του Λος Άντζελες.

Η δολοφονία της «Μαύρης Ντάλιας» και το ξενοδοχείο Cecil

Ο πιο γνωστός φόνος που συνδέεται, χωρίς όμως να έχει ακόμη αποδειχθεί, με το ξενοδοχείο Cecil είναι η υπόθεση της «Μαύρης Ντάλιας». Τρία χρόνια μετά τη υπόθεση της μητέρας που έριξε το παιδί της, η Μπέτσι Μπερσίνγκερ ανακαλύπτει το γυμνό κορμί της 22χρονης ηθοποιού Elizabeth Short, στη γειτονιά Leimert Park στο Λος Άντζελες. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν κούκλα βιτρίνας, όταν κατάλαβε ότι είναι πτώμα τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Το Netflix ξετυλίγει το κουβάρι των 80 νεκρών σε 10 χρόνια

Το Cecil άνοιξε τις πύλες του το 1927, έχοντας αρχικά 700 δωμάτια διακοσμημένα με στιλ art deco. Το ξενοδοχείο προοριζόταν να γίνει σημείο συνάντησης και διαμονής ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της ελίτ. Ωστόσο, στην πορεία άρχισε να παίρνει μια πιο σκοτεινή μορφή με τον θάνατο να «πλανιέται» στους διαδρόμους του. Καθώς τα χρόνια κυλούσαν το Cecil απέκτησε την φήμη ενός από τα πιο ανατριχιαστικά μέρη για να μείνεις στις ΗΠΑ.

40 χρόνια με αναρίθμητες αυτοκτονίες

Τα επόμενα 40 χρόνια ακολούθησαν κι άλλες αυτοκτονίες, όπως ενός λοχία του Υγειονομικού, που έκοψε το λαιμό του με ξυράφι, ή μιας γυναίκας που μετά από καυγά με τον άνδρα της ρίχτηκε στο κενό από τον ένατο όροφο του ξενοδοχείου κι έπεσε πάνω σ’ έναν άτυχο περαστικό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο το 1962.

Υπήρξαν ακόμη περιστατικά με γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη μάρκιζα του ξενοδοχείου, ή μπλεγμένες σε καλώδια ηλεκτροδότησης, ή εκείνο μιας γυναίκας που γέννησε κρυφά από τον άνδρα που τη συνόδευε ένα μωρό και το πέταξε απ’ το παράθυρο, νομίζοντας ότι ήταν ήδη νεκρό...

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share