Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο "Πόλεμος στο Σπίτι» και "Η Εποχή της Βροχής" στις νέες ταινίες της εβδομάδας 24/9 - 1/10

Μην τις χάσετε

24 Σεπτεμβρίου 2020 11:22
Ο

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε, είναι καταπληκτικές. Φυσικά, επειδή ξέρουμε, ότι σας αρέσουν και οι ταινίες αλλά και οι σειρές, δείτε εδώ ποιος πρωταγωνιστής του "La Casa de Papel" θα "πεθάνει" στον 5ο κύκλο.

Πάμε να δούμε τις σημερινές πρεμιέρες:

Η Εποχή της Βροχής

Σκηνοθεσία: Άντονι Τσεν

Η Εποχή της Βροχής ξεπερνώντας κάθε είδους στερεότυπα και συχνά με απρόσμενο χιούμορ καταγράφει τη συγκινητική, σπάνιας λεπτότητας μετεωρική συνάντηση δύο μοναχικών, εντελώς διαφορετικών ανθρώπων που μέσα από την ανάγκη τους για επαφή και τρυφερότητα βλέπουν τις ως τότε ταυτότητές τους να ανατρέπονται και έρχονται αντιμέτωποι ο καθένας με τη δική του ενηλικίωση.

Δείτε το trailer:

Πόλεμος στο Σπίτι

Σκηνοθεσία: Τιμ Χιλ

Ο Πίτερ και ο παππούς του, Τζακ, είναι πολύ αγαπημένοι και δεμένοι μέχρι που… ο παππούς του θα μετακομίσει στο σπίτι της οικογένειάς του και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πιο μεγάλο κεκτημένο του, το δωμάτιό του! Ο Πίτερ, όμως, δεν το βάζει κάτω και επινοεί με τους φίλους του φάρσες για να τον διώξει! Αλλά και ο παππούς του δεν παραδίνεται εύκολα… Ένας πόλεμος είναι προ των πυλών!

Δείτε το trailer:

Η COSMOTE TV μεγάλος χορηγός του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Συνεχίζοντας, για 6η συνεχόμενη χρονιά, τη στήριξή της στον μεγάλο κινηματογραφικό θεσμό της Αθήνας, η COSMOTE TV είναι ο μεγάλος χορηγός του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που ξεκινά στις 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 4 Οκτωβρίου.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι φέτος για πρώτη φορά υβριδικό, με προβολές σε περισσότερους κινηματογράφους -κλειστές αίθουσες και θερινά σινεμά (Ιντεάλ, Δαναός 1, Όπερα 1, Λαΐς – Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ριβιέρα, Τριανόν, Στέλλα)- όλες με βάση τα μέτρα προστασίας που έχουν θεσπιστεί, αλλά και με μία σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr), όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες από το σπίτι τους, σε όλη την Ελλάδα.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ταινία «Nomadland» της Κλόι Ζάο («The Rider»). Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με OSCAR® Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας.

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ με την προβολή της ταινίας «Η Νύμφη του Νερού» (UNdINE) του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Κριστιάν Πέτζολντ («Phoenix», «Transit»). Η ταινία, που διακρίθηκε με την Αργυρή Άρκτο στην φετινή Μπερλινάλε για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία (Πόλα Μπέερ), θα κάνει την πρώτη της τηλεοπτική προβολή στην Ελλάδα, αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μοναδικά αφιερώματα και πάνω από 130 ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους. Ξεχωρίζουν το μεγάλο αφιέρωμα της διοργάνωσης «Το σινεμά ονειρεύεται», με εμβληματικές ταινίες των Αλάν Ρενέ, Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Ντέιβιντ Λιντς και άλλων σπουδαίων σκηνοθετών, το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα απ’ όπου κάθε χρόνο αναδεικνύονται νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, αλλά και το Διαγωνιστικό Τμήμα Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, όπου φέτος θα προβληθούν 47 ταινίες, διεκδικώντας το βραβείο της 26ης διοργάνωσης.

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας εδώ.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share