Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Η "Έκλειψη" και το "Ρουά Ματ" στις νέες ταινίες της εβδομάδας (25/06 - 02/07)

Μην τις χάσετε!

25 Ιουνίου 2020 14:13
Η

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τις νέες ταινίες της εβδομάδας! Μην τις χάσετε, είναι καταπληκτικές.

Φυσικά, επειδή ξέρουμε, ότι σας αρέσουν και οι ταινίες αλλά και οι σειρές, δείτε εδώ ποιος πρωταγωνιστής του "La Casa de Papel" θα "πεθάνει" στον 5ο κύκλο.

Πάμε όμως να δούμε τις σημερινές πρεμιέρες

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Καποτόντι

Η επιστροφή του Μικ Τζάγκερ στη μεγάλη οθόνη μετά από είκοσι χρόνια. Από τους παραγωγούς των ταινιών «Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ», «Spring Breakers» και «Night Crawler». Το «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς (Κλάες Μπανγκ), ενός κριτικού τέχνης, και της Μπερενίς (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που ταξιδεύει στην Ευρώπη. Μαζί ταξιδεύουν στη Λίμνη Κόμο, για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι (Μικ Τζάγκερ), ο οποίος θα τους αποκαλύψει πως είναι πελάτης του Τζερόμ Ντέμπνι (Ντόναλντ Σάδερλαντ), και θα τους αναθέσει μια όχι και τόσο εύκολη αποστολή…

Νεντ Κέλι, ο Νο1 Καταζητούμενος

Σκηνοθεσία: Justin Kurzel
Εμπνευσμένη από την βραβευμένη νουβέλα του Peter Carey η ταινία ξετυλίγει τον μύθο του πιο διαβόητου ληστή. Μία ιστορία που ξεκινάει από νεαρή ηλικία έως τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του και εξερευνά τα όρια μεταξύ καλού και κακού.

Ρουά ματ

Σκηνοθεσία: Πιέρ Φρανσουά Μαρτέν – Λαβάλ
Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που μαθαίνει να ζει χωρίς τη μητέρα του και χωρίς τον πατέρα του, μακριά από το σπίτι, από τις ρίζες του και τη γλώσσα του. Η ιστορία του Φαχίμ δεν είναι απλά μια συγκινητική εκδοχή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ένα κομμάτι της υποτιθέμενης «πολιτισμένης» κοινωνίας μας, αλλά και μια δυνατή μαρτυρία για την πατρότητα, την καλοσύνη των ξένων και τη θαρραλέα βούληση ενός μικρού αγοριού να πετύχει.

Γυναικεία Υπόθεση

Σκηνοθεσία: Peter Cattaneo
Ένα τραγούδι μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους; Μετά το ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΌΛΑ ( FULL MONTY) ο σκηνοθέτης Peter Cattaneo καταπιάνεται με τις Χορωδίες των Στρατιωτικών Συζύγων, μία κίνηση που ξεκίνησε σαν ένα απλό χόμπι και κατέληξε να γίνει ένα Παγκόσμιο Φαινόμενο. Η ταινία διηγείται τις ιστορίες αυτών των γυναικών που με την δύναμη της αγάπης και της φιλίας στηρίζουν η μία την άλλη σε δύσκολες στιγμές ενώ οι άντρες τους υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

Η Έκλειψη

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
Με την τρίτη ταινία της αριστουργηματικής τριλογίας του για την αποξένωση, ο Αντονιόνι προτείνει μια φαινομενολογία της ψυχοπαθολογίας της καθημερινής ζωής, την οποία δεν απομονώνει από τις κοινωνικές διεργασίες, τους μηχανισμούς δηλαδή που ευθύνονται για την αλλοτρίωση του ατόμου. Πρόκειται για την πιο ώριμη ταινία του σκηνοθέτη, με σκηνές ανθολογίας όπως εκείνη του χρηματιστηρίου, που έχουν σημαδέψει την πορεία του μοντέρνου σινεμά.

Πουλιά στον Αέρα

Σκηνοθεσία: Jalil Lespert
Ο βασιλιάς των θεατρικών επιτυχιών και πολυαγαπημένος του ελληνικού κοινού ΖΟΡΖ ΦΕΪΝΤΟ τώρα στον κινηματογράφο.

Έγκλημα Κάτω από τον Ήλιο

Σκηνοθεσία: Guy Hamilton
Οι διακοπές έγιναν συνώνυμο του εγκλήματος… Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεη ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σ΄ ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν το θάνατό της, έχουν όμως και εξίσου ισχυρά άλλοθι. Για πρώτη φορά ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, φαίνεται ν΄ αδυνατεί να εξιχνιάσει το έγκλημα. Ένα ακόμα σπουδαίο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστυ σε μια καταπληκτική κινηματογραφική μεταφορά με τον Πίτερ Ουστίνοφ, καλύτερο όσο ποτέ στο ρόλο του ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα

Σκηνοθεσία: Charles Crichton, John Cleese
Στο Λονδίνο, τέσσερις πολύ διαφορετικοί τύποι ενώνονται για να διαπράξουν ένοπλη ληστεία, αλλά προδίδουν τελικά ο ένας τον άλλον για τα κλοπιμαία. Με το μοναδικό χιούμορ του John Cleese από τους monty Python να σφραγίζει μοναδικά την ιστορία.

Μετά τα Μεσάνυχτα

Σκηνοθεσία: Nicolas Roeg
Ένα παντρεμένο ζευγάρι πενθεί τον πρόσφατο θάνατο της κόρης του, ενώ βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι στη Βενετία. Εκεί συναντά δύο ηλικιωμένες αδερφές με μαντικές ικανότητες, οι οποίες μεταφέρουν μια προειδοποίηση.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share