Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πόσο κοστίζει το σινεμά σε όλο τον κόσμο; Ποια η θέση της Ελλάδας; (photo)

Αναλυτικά οι τιμές!

26 Αυγούστου 2019 15:46
Πόσο κοστίζει το σινεμά σε όλο τον κόσμο;  Ποια η θέση της Ελλάδας; (photo)

Με μέση τιμή 7,5 ευρώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα σε 42 χώρες, στην έρευνα που έγινε σχετικά με το κόστος των εισιτηρίων του σινεμά σε όλο τον κόσμο. Κουέντιν Ταραντίνο, Γούντι Άλεν και ένα ανατριχιαστικό "Μεσοκαλόκαιρο" κρύβουν οι ταινίες της εβδομάδας! (22/08-29/08)

Ακριβότερα είναι τα εισιτήρια στην Ελβετία με 17,5 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Νορβηγία με 15,5 ευρώ και η Ιαπωνία με 14,8 ευρώ. Στον αντίποδα το Μεξικό έχει το φθηνότερο εισιτήριο με 3 ευρώ ενώ στην Ουκρανία κοστίζει 3,7 ευρώ και στην Τουρκία 4,1 ευρώ.

Οι 3D προβολές σύμφωνα με την έρευνα κοστίζουν περισσότερο από τις 2D, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, η διαφορά τιμής μεταξύ ταινιών 3D και 2D μπορεί να υπερβαίνει το 30%.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία, εκτός από την επιπλέον χρέωση των 3 ευρώ για το 3D, θα πρέπει να πληρώσετε και επιπλέον 1 ευρώ για τα ειδικά γυαλιά.

Στην Ελλάδα, η χρέωση για προβολή ταινίας 3D αυξάνει κατά 27% την κανονική τιμή εισιτηρίου.

Τα στοιχεία από κινηματογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνουν ότι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο πωλείται το 55% – 65% όλων των εισιτηρίων.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση στα εισιτήρια για προβολές το Σαββατοκύριακο ωστόσο η έρευνα διαπιστώνει ότι σε κάποιες χώρες, τις δημοφιλείς μέρες η τιμή αλλάζει. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία και την Αυστρία, τις τρεις αυτές μέρες το εισιτήριο αυξάνεται κατά 38%.

Όσον αφορά στις χώρες τις Ευρώπης, η έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των θεατών επισκέπτεται τους κινηματογράφους το τελευταίο τρίμηνο του έτους και κυρίως τον Δεκέμβριο.

Οι κινηματογράφοι γεμίζουν επίσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου και των βραβείων Όσκαρ. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι ημέρες με τη μεγαλύτερη προσέλευση ήταν η 14η Φεβρουαρίου καθώς και τα Σαββατοκύριακα πριν ή μετά την ημέρα των ερωτευμένων.

Αυτός είναι ο τίτλος της νέα ταινίας του Τζέιμς Μπόντ!

Αυτός είναι ο τίτλος της νέα ταινίας του Τζέιμς Μπόντ!

Η 25η ταινία με τις περιπέτειες του διάσημου πράκτορα Τζέιμς Μποντ θα έχει τίτλο «No Time To Die», ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter η ομάδα παραγωγής. Ο νέος Τζέιμς Μποντ θα προβληθεί στις βρετανικές αίθουσες στις 3 Απριλίου και στις αμερικανικές στις 8 Απριλίου, διευκρίνισε η παραγωγή.

Γι’ αυτό το 25ο επεισόδιο που σκηνοθέτησε ο Αμερικανός Κάρι Φουκουνάγκα, ο Βρετανός Ντάνιελ Κρεγκ ξαναφορά το σμόκιν του πράκτορα 007, ενώ ο βραβευμένος με ‘Οσκαρ αμερικανός ηθοποιός Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον κακό. Οι ηθοποιοί Ναόμι Χάρις και Λεά Σεϊντού εμφανίζονται επίσης μαζί με τον Μπεν Γουίσο.

Αυτός είναι ο τίτλος της νέα ταινίας του Τζέημς Μπόντ!

Τα γυρίσματα έγειραν ανησυχίες μετά τον τραυματισμό στον αστράγαλο στα τέλη Μαΐου στη Τζαμάικα του Ντάνιελ Κρεγκ. Ο ηθοποιός εγχειρίστηκε και έμεινε σε ανάρρωση για δύο εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα της παραγωγής.

Στις αρχές του Ιουνίου, στα γυρίσματα μιας έκρηξης κοντά στο Λονδίνο είχε τραυματιστεί ελαφρά ένα μέλος της ομάδας έξω από το πλατό και είχαν προκληθεί ζημιές.

Τα γυρίσματα αναμένεται να συνεχιστούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στη νότια Ιταλία.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share