Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Γούντι Άλεν θα σκηνοθετήσει...όπερα!

Ένα διαφορετικό βήμα για τον σκηνοθέτη!

3 Ιουλίου 2019 13:56
Ο Γούντι Άλεν θα σκηνοθετήσει...όπερα!

Ο Γούντι Άλεν θα απαρνηθεί για λίγο την λατρεμένη του Νέα Υόρκη για την...Σκάλα του Μιλάνου. Το περίφημο venue υποδέχεται από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου την όπερα "Gianni Schicci", σε μια εκδοχή του αμερικανού σκηνοθέτη του οποίου η εικόνα έχει αμαυρωθεί από παλιές κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Άλεν, που είχε σκηνοθετήσει αυτή την όπερα του Πουτσίνι το 2008 στο Λος Άντζελες, προτείνει στο ιστορικό θέατρο την ίδια εκδοχή με τους μαθητές της Ακαδημίας της Σκάλα, τον ιταλό βαρύτονο Αμπρότζιο Μαέστρι και τον ούγγρο διευθυντή ορχήστρας Άνταμ Φίσερ.

"Ήμουν περίεργος να δω πώς οι φοιτητές θα διαχειρίζονταν τη δυσκολία να ερμηνεύσουν μια κωμική όπερα. Έμεινα κατάπληκτος", δήλωσε ο 83χρονος σκηνοθέτης σε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο όπου οι δημοσιογράφοι δεν επιτρεπόταν να του θέσουν ερωτήσεις για την παραγωγή αυτή. "Έκαναν εξαιρετική δουλειά, ερμηνεύοντας την όπερα ακριβώς όπως το ήθελα και όπως ο Πουτσίνι θα το είχε σκεφθεί".

Ο Γούντι Άλεν είπε πως τον πλησίασε ο Πλάθιντο Ντομίνγκο για να σκηνοθετήσει τη συγκεκριμένη όπερα, αλλά χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να τον πείσει ο τενόρος πριν από την πρώτη του εμπειρία στο Λος Άντζελες. "Δεν ήξερα αν μπορούσα να κάνω κάτι παρόμοιο, είχα κάνει κινηματογράφο και λίγο θέατρο", δήλωσε ο σκηνοθέτης του "Μανχάταν" και της "Ανι Χολ". "Είναι πολύ διαφορετικό από μια ταινία, όπου κάνεις μια μικρή σκηνή, μετά μια άλλη εκτός της σεκάνς. Εδώ, στους καλλιτέχνες αρέσει να ερμηνεύουν όλο το έργο με μια εκπληκτική ενέργεια διαρκώς", είπε.

Η όπερα διηγείται πώς μια οικογένεια, πανικόβλητη που βλέπει τον γηραιό Μπουόζο Ντονάτι να αφήνει όλη την περιουσία του στον κλήρο, καλεί τον Τζάνι Σκίκι για να λύσει το πρόβλημα: αυτός παριστάνει τον μακαρίτη για να υπαγορεύσει στον συμβολαιογράφο νέα διαθήκη και να επωφεληθεί για να διεκδικήσει την κληρονομιά.

"Αποφασίσαμε να κάνουμε μια παραγωγή σε ύφος ιταλικού νεορεαλισμού της δεκαετίας του 1950, όπως οι πρώτες ταινίες του Φελίνι", εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Bradley Cooper και Lady Gaga ξανά στην μεγάλη οθόνη;

Από την ερμηνεία τους στο A Star is Born, μέχρι το διαζύγιο του Κούπερ με την Ιρίνα Σάικ, το ντουέτο "Μπράντλει Κούπερ - Lady Gaga" φαίνεται να "τραβάει".

Αυτό μάλλον θα εκμεταλλευτεί η Marvel, αφού σύμφωνα με το έγκυρο HollywoodLife, η Lady Gaga θα λάβει μέρος στο Guardians of the Galaxy 3 και μάλιστα θα υποδυθεί την αγαπημένη του Bradley Cooper.

Όσον αφορά τις φήμες για το "κάτι παραπάνω" θα πρέπει να περιμένουμε να μάθουμε...

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share