Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ταινίες της εβδομάδας: "Yesterday", "Οι Αόρατες" και "Annabelle Comes Home"!

Μην τις χάσετε!

27 Ιουνίου 2019 12:30
Ταινίες της εβδομάδας:

Πέμπτη σήμερα και το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα! Δεν πρέπει να τις χάσετε!

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Κόλπο Γκρόσο
Σκηνοθεσία: Francesco Miccichè
O Σέρτζιο, ένας μεροκαματιάρης επιπλοποιός και η Σαμπρίνα, μια αποτυχημένη τραγουδίστρια είναι παράνομο ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούν να χωρίσουν τους νόμιμους συζύγους τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μία μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο θέλοντας να τον εκδικηθούν για να τις χοντροκομμένες φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το jackpot του λαχείου. Ο Σέρτζιο χωρίς να το πολυσκεφθεί χωρίζει την γυναίκα του, και φεύγοντας παίρνει μαζί του όχι μόνο την Σαμπρίνα αλλά και όλη της την οικογένεια. Αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει φράγκο αλλά είναι πολύ αργά για επιστροφή . Έτσι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα σύρει όλη την οικογένεια στην Νότια Ιταλία. Όμως τα ψέματα δεν διαρκούν πολύ.

Yesterday
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ
Οι Beatles είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και διαχρονικά συγκροτήματα όλων των εποχών. Κάποτε όλοι τους ήξεραν! Σήμερα όμως μόνο ο Τζακ Μάλικ τους θυμάται. Ο Τζακ είναι ένας είναι ένας αποτυχημένος τραγουδοποιός που ζει σε ένα Αγγλικό προάστιο. Ο μόνος που πιστεύει στο ταλέντο του ήταν η παιδική του φίλη και μάνατζερ του, η οποία του κλείνει συναυλίες ώστε να αναδειχθεί το ταλέντο του. Ύστερα από ένα ατύχημα μας ο καταρρακωμένος τραγουδοποιός ξυπνά στο νοσοκομείο σε ένα κόσμο όπου οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ. Έτσι, παίρνει την απόφαση να παίξει τα τραγούδια της μπάντας σαν δικά του. Ο δρόμος για τη δόξα είναι πλέον ανοιχτός. Όσο η διασημότητα του ξεφεύγει επικίνδυνα, η σχέση του με την αληθινή του φίλη θα δοκιμαστεί. Ο Τζακ θα πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο που έχασε και να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του.

Οι Αόρατες
Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit
Με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών Envol θα κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο,τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνα τους: πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο μέσο και στο ψέμα… Πλέον, όλα επιτρέπονται!

Η Πισίνα
Σκηνοθεσία: Ζακ Ντερέ
Πενήντα χρόνια μετά τη πρώτη της προβολή, η κλασσική ταινία του Jacques Deray που επανένωσε στη μεγάλη οθόνη το θρυλικό ζευγάρι Alain Delon και Romy Schneider, επιστρέφει στις αίθουσες σε νέα πλήρως αποκατεστημένη επανέκδοση. Ο Ζαν-Πολ και η Μαριάν περνούν τις τους διακοπές σε μία βίλα στη Νότια Γαλλία. Όταν όμως ο πρώην εραστής της, Χάρυ μαζί με τη νεαρή του κόρη Πενελόπ, εμφανίζονται ξαφνικά, οι ονειρεμένες καλοκαιρινές ημέρες πνίγονται στην ανείπωτη ζήλια και το υπόκωφο πάθος, με τα κρυστάλλινα νερά της πισίνας να γίνονται το σκηνικό ενός εγκλήματος.

Annabelle Comes Home
Σκηνοθεσία: Γκάρι Ντάουμπερμαν
Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Το Ένστικτο της Ζωής
Σκηνοθεσία: Αρμάντο Μπο
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου για το Birdman, Αρμάντο Μπο, σκηνοθετεί αυτό το προκλητικό θρίλερ με πρωταγωνιστή το Γκιγιέρμο Φραντσέλα, που έκανε ρεκόρ στο box office της Αργεντινής. Ο Αντόνιο έχει την τέλεια ζωή: μια αγαπημένη οικογένεια, τέλεια δουλειά κι ένα όμορφο σπίτι. Η φούσκα στην οποία ζει θα σκάσει όταν θ’ανακαλύψει ότι χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Ο Αντόνιο ζούσε πάντα με το γράμμα του νόμου, αλλά όταν όλοι οι νόμιμοι οδοί στερεύουν, το ήθος του θα δοκιμάζεται.

Πρόσκληση σε Γεύμα από έναν Υποψήφιο Δολοφόνο
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μουρ
Οι καλύτεροι ντετέκτιβ του κόσμου, προσκαλούνται σε ένα δείπνο και σε ένα φόνο από τον μυστηριώδη Λάιονελ Τουέιν. Όταν καταφτάνουν ένας ένας στην έπαυλη του Τουέιν, γνωρίζουν τον τυφλό μπάτλερ και την κωφάλαλη μαγείρισσα. Όταν το δείπνο σερβιριστεί, ο Τουέιν θα τους ανακοινώσει ότι ο καλύτερος ντετέκτιβ είναι αυτός και για να το αποδείξει προκαλεί τους καλεσμένους του στην επίλυση ενός φόνου, που θα συμβεί μέσα στο σπίτι τα μεσάνυχτα. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. Πριν το ρολόι χτυπήσει 12, ο μπάτλερ βρίσκεται νεκρός και στις 12 ακριβώς ο Τουέιν, βρίσκεται επίσης νεκρός.

Η Πένθιμη Παρέλαση των Ρόδων
Σκηνοθεσία: Τόσιο Ματσουμότο
Προσπαθώντας να ξεφύγει από ένα δραματικό παρελθόν που εξακολουθεί να τη στοιχειώνει, μία νεαρή τραβεστί συνάπτει δεσμό με τον αρκετά μεγαλύτερό της σε ηλικία ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου στο οποίο εργάζεται. Δεν γνωρίζει όμως πως εκείνος κατέχει το το κλειδί στο τραγικό πεπρωμένο που την περιμένει. «H ταινία προέκυψε από μία αυθόρμητη ανάγκη ενός καλλιτέχνη να μεταφράσει με κινηματογραφικούς όρους τις σαρωτικές αλλαγές που διέκρινε να συντελούνται στον συλλογικό ψυχισμό γύρω του. Ως ντοκουμέντο ενός αθέατου Tόκιο που επιχειρεί την σεξουαλική του απελευθέρωση και απενοχοποίηση, η ταινία διατηρεί ακόμα και σήμερα μία αυθεντικότητα κι έναν χαρακτήρα που την κάνουν μοναδική»

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες την τελευταία δεκαετία για την Ελλάδα;

Διαβάστε περισσότερα θέματα Σινεμα στο Athensmagazine.gr

 
 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share