Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαλάνδρι: Διάκριση για το 9ο Δημοτικό σε διαγωνισμό κινηματογράφου!

Δείτε αναλυτικά...

12 Απριλίου 2019 14:04
Χαλάνδρι: Διάκριση για το 9ο Δημοτικό σε διαγωνισμό κινηματογράφου!

Το 3ο Βραβείο Σκηνοθεσίας απέσπασε η ταινία "Κι ύστερα ήρθε η βούλα..." που δημιούργησε η πολύ δυναμική ομάδα μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Είναι μία από τις δράσεις του εργαστηρίου «Φωτογραφία, Κινηματογράφος και Βιβλίο» που σχεδιάζουν και υλοποιούν η βιβλιοθηκονόμος Αγγελική Φουρνάρη και η φωτογράφος Κάτια Λοχαΐτη στη σχολική μας βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του συλλόγου μας, τη μουσικοσυνθέτρια Ελένη Αναγνωστοπούλου για τη μουσική επιμέλεια και την Δήμητρα Τσερκεντζή για την κατασκευή μακετών.

Η ταινία συμμετείχε στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου. Φορείς - Συνδιοργανωτές: Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MοMA), εκδόσεις Μέλισσα, Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, Opus, Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

Δείτε την ταινία "Κι ύστερα ήρθε η βούλα...":

«Τα κορδόνια του» - Δείτε τη συγκινητική ταινία μαθητών για την ειδική αγωγή!

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Πρωταγωνιστής, ο Μιχάλης, ένα παιδί με ήπιες διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού, ο οποίος με συνοδοιπόρο τη μητέρα του και τον παππού του μαθαίνει να κάνει τα δύσκολα απλά, όπως να δένει τα κορδόνια του. Βασικό στοιχείο της σχέσης τους η αγάπη.

Οι τρεις ευχές του; «Να ζούσε ο πατέρας μου, να μην είχα τα προβλήματα που έχω στο σχολείο και να είχα περισσότερους φίλους».

Δείτε το βίντεο:

Ιστορικές ταινίες βωβού κινηματογράφου από το Φεστιβάλ Αθηνών και την ταινιοθήκη της Ελλάδος!

Στις 28-30 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο Λαϊς


Μετά την περσινή, επιτυχημένη σύμπραξη, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεργάζεται και φέτος το καλοκαίρι με το Φεστιβάλ Αθηνών και στις 28-30 Ιουνίου, παρουσιάζει στον χώρο της, τον θερινό κινηματογράφο Λαϊς, τρεις αποκατεστημένες ταινίες του βωβού κινηματογράφου από τις δεκαετίες του ’20 και του ’30, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Θα παρουσιαστούν:

Οι Περιπέτειες του Βιλλάρ (1924), κωμωδία του ούγγρου σκηνοθέτη Ζόζεφ Χεπ, ένα ανεκτίμητης αξίας πορτρέτο της ελληνικής πρωτεύουσας στην δεκαετία του ’20, που αποτελεί και την πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας.

Το Άνθρωποι την Κυριακή (1929-30), μια ταινία - σπουδή πάνω στον ελεύθερο χρόνο, των γερμανών Ρόμπερτ Σίοντμακ (Robert Siodmak), Έντγκαρ Ούλμερ (Edgar G. Ulmer), και Ρόχους Γκλίζε (Rochus Gliese).
Και οι δύο ταινίες θα προβληθούν με ζωντανή μουσική επένδυση από τον συνθέτη Μηνά Αλεξιάδη.
*Τέλος, με ζωντανή μουσική επένδυση από τον Κ. ΒΗΤΑ, θα δούμε την Κοινωνική σαπίλα (1932) του Στέλιου Τατασόπουλου, ταινία-πρόδρομο του νεορεαλισμού στην Ελλάδα, και πρώτο εγχώριο φιλμ κοινωνικής κριτικής, με ρεαλιστικό θέμα και περιβάλλον δράσης την εργατική τάξη, που η προβολή προκάλεσε αντιδράσεις. Η ταινία θεωρούνταν χαμένη μέχρι τα μέσα του 1980, όταν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της Στέλιος Τατασόπουλος ανακάλυψαν διασωθέντα υλικά της. Η πρώτη αποκατάστασή της, σε έγχρωμο ενδιάμεσο αρνητικό, ολοκληρώθηκε και προβλήθηκε το 1989. Το σχέδιο ψηφιακής αποκατάστασης της ταινίας, που θα δούμε στο Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Documenta 14: Learning from Athens, με συνεργάτη τη CINEMATEK και συμπαραγωγό την COSMOTE TV, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η νέα αυτή προβολή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει και με την υποστήριξη της Cosmote.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:
28 Ιουνίου
Οι περιπέτειες του Βιλλάρ του Ζόζεφ Χεπ
Ζωντανή μουσική επένδυση Μηνάς Αλεξιάδης

29 Ιουνίου
Άνθρωποι την Κυριακή των Robert Siodmak, Edgar G. Ulmer, Rochus Gliese
Ζωντανή μουσική επένδυση Μηνάς Αλεξιάδης

30 Ιουνίου
Κοινωνική σαπίλα του Στέλιου Τατασόπουλου
Ζωντανή μουσική επένδυση Κ. ΒΗΤΑ


Info
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
(Μετρό Κεραμεικός) 104 35 Αθήνα
Τ. (210) 36 09 695, 36 12 046
M. 6940099221
F. (210) 3628468

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share