Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Adults in the room: Στην Αθήνα τα γυρίσματα του Κώστα Γαβρά!

Δείτε τις φώτος...

11 Απριλίου 2019 14:51
Adults in the room: Στην Αθήνα τα γυρίσματα του Κώστα Γαβρά!

Σε εξέλιξη είναι τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, Adults in the Room, δηλαδή Ενήλικοι στο Δωμάτιο και ήδη κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες.


Οι φωτογραφίες για την ταινία του Κώστα Γαβρά Adutls in the room η οποία έλαβε επιχορήγηση 620.000 ευρώ, όπου φαίνεται και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, τραβήχτηκαν έξω από κεντρικό ξενοδοχείο, όπου υποτίθεται ότι γίνονται και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του διάσημου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά θα συνεχιστούν στο Παρίσι, τη Ρίγα, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο. Πάντως το τελευταίο καιρό στο κέντρο της Αθήνας έχουν αρχίσει να γίνονται γυρίσματα για διάφορες ταινίες.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει σε σημείωμά του ο Κώστας Γαβράς.

Η επιχορήγηση Γαβρά από Παππά
Η επιχορήγηση της ταινίας του Κώστα Γαβρά από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής του Νίκου Παππά προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς για τα γυρίσματα της ταινίας δίνεται ενίσχυση ύψους 630.000 ευρώ. Η επιδότηση προκάλεσε σάλο καθώς εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσον η αποτύπωση των δραματικών διαπραγματεύσεων θα αποτυπώνει τι πραγματικά έγινε το καλοκαίρι του 2015, αλλά σημειώνεται ότι κάθε ξένη ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα, παίρνει αυτόματα πίσω ένα μέρος των εξόδων της επί ελληνικού εδάφους.

Το κάστ των ηθοποιών στην νέα ταινία του Γαβρά

Το καστ της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά αποτελείται από μια ομάδα κορυφαίων ηθοποιών από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τον Γιάνη Βαρουφάκη θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, θα κάνει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα παίξει ο Δημήτρης Τάρλοου.

Το καστ των Ελλήνων ηθοποιών της ταινίας Γαβρά συμπληρώνουν οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου και πολλοί άλλοι, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο.

Όσον αφορά τους ξένους ηθοποιούς στο Adults in the Room του Κώστα Γαβρά, αυτοί είναι ο Ούλριχ Τούκουρ, με τον οποίο ο σκηνοθέτης συνεργάζεται για τέταρτη φορά, Νταν Σούρμανς, Ζοσιάν Πανσόν, Ορελιάν Ρεκουάν, Βίνσεντ Νέμεθ, Κορνίλιους Ομπόνια, Χένρικ Μπιρτς, και Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share