Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι ταινίες που ξεκινουν...διαφορετικά!

Τι έχεις δει;

10 Απριλίου 2019 13:26
Αυτές είναι οι ταινίες που ξεκινουν...διαφορετικά!

Συνήθως η αφήγηση μιας ιστορίας στον κινηματογράφο ξεκινάει από την αρχή, παρουσιάζοντας τα γεγονότα σε χρονολογική σειρά, ωστόσο υπάρχουν και δημιουργοί που αποφασίζουν να παρουσιάσουν τις ιστορίες τους “ανάποδα”, ξεκινώντας από το τέλος, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να αφηγηθούν στο κοινό τον τρόπο με τον οποίο οι ήρωες έφτασαν κάποια στιγμή σε εκείνη την τελευταία σκηνή. Αυτές είναι πέντε ταινίες που ξεκινούν από το τέλος:

Pulp Fiction


Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην αφήγηση του Quentin Tarantino είναι το γεγονός ότι η αρχή και το τέλος της ταινίας διαδραματίζονται στην καρδιά των δυο επιμέρους ιστοριών που παρουσιάζονται και που, φυσικά, μπλέκονται μεταξύ τους. Στην αρχή της ταινίας Pumpkin και Honey Bunny συζητούν τις λεπτομέρειες του σχεδίου ληστείας που καταστρώνουν και στο τέλος της σηκώνονται από τις θέσεις με τα όπλα τους, ενώ η υπόλοιπη ταινία παρουσιάζει την ιστορία των εκτελεστών Jules και Vincent Vega, που είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Forrest Gump


O Tom Hanks, υποδυόμενος τον Forrest Gump, κάθεται σε μια στάση λεωφορείου και αφηγείται ολόκληρη την ιστορία του, από τα μέσα του 20ού αιώνα στην Alabama, ως το 1981. Οι περιπέτειες του αγαθού Forrest παρουσιάζονται σε πρώτο πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, μαζί με τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Αμερικής. Μετά το τέλος της αφήγησης του Forrest απομένουν ακόμα μερικά λεπτά, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παρουσιάζεται με επίκεντρο αυτή τη στάση λεωφορείου.

Memento


Στη νεο-νουάρ ταινία του Christopher Nolan πρωταγωνιστεί ο Guy Pearce, στο ρόλο του Leonard, ενός άντρα που δε μπορεί να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις και αναζητά τους δολοφόνους της γυναίκας του, χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο σύστημα με φωτογραφίες Polaroid και τατουάζ, ώστε να μπορεί να ανατρέχει άμεσα σε πληροφορίες που δε γίνεται να θυμάται.

12 Monkeys


O Bruce Willis ξυπνάει από ένα όνειρο όπου πρωταγωνιστεί ένα παιδί που έχει δει κάποιον να τρέχει μέσα σε ένα πλήθος πριν τον πυροβολήσει κάποιος στην πλάτη. Καθώς μια γυναίκα σπεύδει στο πλευρό του, όσο το παιδί παρακολουθεί, ο πρωταγωνιστής ξυπνάει μέσα σε ένα κλουβί και από εκεί ξεκινάει η ιστορία. Σε σκηνοθεσία του Terry Gilliam, η ταινία μάς παρουσιάζει ότι ο Willis ήταν και το παιδί και ο άνθρωπος που πυροβολήθηκε στο πλήθος, με τα δυο γεγονότα να πλαισιώνουν μια παγκόσμια μόλυνση από ιό που έχει αλλάξει για πάντα τον κόσμο.

Fight Club


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr

O Joaquin Phoenix είναι ο Joker και το νεό τρέιλερ μας τρέλανε!

Αυτά τα μιουζικαλ σου προτείνουμε για να χαλαρώσεις!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Σινεμά στο Athensmagazine.gr

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share