Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (21/3-28/3): Ξεχωριστά δράματα και περιπέτειες με διαστάσεις… θρίλερ!

Μην τις χάσετε!

21 Μαρτίου 2019 08:59
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (21/3-28/3): Ξεχωριστά δράματα και περιπέτειες με διαστάσεις… θρίλερ!

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας!

Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Vox Lux
Σκηνοθεσία: Μπράντι Κόρμπετ
Το 1999, η έφηβη Σελέστ επιβιώνει μετά από μια βίαιη τραγωδία. Όταν θα εντυπωσιάσει τραγουδώντας σε μια επιμνημόσυνη δέηση, η Σελέστ θα αρχίσει να μεταμορφώνεται σε μια ανερχόμενη ποπ σταρ με τη βοήθεια της τραγουδοποιού αδερφής της και ενός μάνατζερ. Η απότομη πορεία της προς τη δόξα και η παράλληλη απώλεια της αθωότητας της θα συνδεθεί με μια καταστροφική τρομοκρατική επίθεση στο έθνος, ανυψώνοντας την σε ένα άλλο επίπεδο διασημότητας: είδωλο της Αμερικής και παγκόσμια σούπερ σταρ. Το 2017 η ενήλικη πια Σελέστ ετοιμάζει τη μεγάλη καλλιτεχνική επιστροφή της μετά από ένα σκάνδαλο που είχε εκτροχιάσει την καριέρα της. Προετοιμάζοντας μια περιοδεία για να προωθήσει το έκτο άλμπουμ της, μια συλλογή sci-fi τραγουδιών με τίτλο Vox Lux, η αδάμαστη, αθυρόστομη σταρ πρέπει να δώσει τις προσωπικές και οικογενειακές της μάχες για να τα βγάλει πέρα με τη μητρότητα, την τρέλα και τη δόξα στην Εποχή του Τρόμου.

Επίθεση στη Βομβάη
Σκηνοθεσία: Anthony Maras
Τον Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη , έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ. Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Ακίνητο ποτάμι
Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Άννα και το Πέτρο, που μετακόμισε πρόσφατα από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου. Με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι η Άννα είναι έγκυος παρότι για μήνες δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Ο μέχρι πρότινος αδιάρρηκτος δεσμός τους κλονίζεται. Τι έχει συμβεί; Τον απάτησε; Έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια εξήγηση, οι δυο τους στρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις και η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Τα δύο πρόσωπα του νόμου
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάλερ
Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Εμείς
Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ
Μια γυναίκα που επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι.Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Λουπίτα Νιόνγκο) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της.

Βερολίνο Σ’ αγαπώ
Σκηνοθεσία: 11 σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο
Πρόκειται για δέκα διαφορετικές σύντομες ιστορίες ανθρώπων και προβάλλεται η δυναμική των διαπροσωπικών σχέσεων έτσι όπως διαμορφώνεται από τα προβλήματα και τις χαρές που προκύπτουν. Βέβαια δεν εστιάζει κατ’ ανάγκη στους δεσμούς που ενέχουν το ερωτικό στοιχείο, αλλά και σε εκείνους που ενώνουν π.χ μία μητέρα (’Ελεν Μίρεν) με την κόρη της (Κίρα Νάϊτλι).

Σε πόλεμο
Σκηνοθεσία: Στεφάν Μπριζέ
Παρά τα αξιοσημείωτα κέρδη της εταιρίας Perrin, η διοίκηση αποφασίζει να κλείσει ένα από τα εργοστάσια της. Οι 1100 υπάλληλοι αποφασίζουν να πολεμήσουν για να σώσουν τη δουλειά τους.

Ο διερμηνέας
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σουλίκ
Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί αυτού, βρίσκει τον γιο του και μαζί ξεκινούν ένα απρόοπτο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν. Η υποβολή της Σλοβακίας στα φετινά Όσκαρ βάζει την κωμωδία και την τραγωδία συνεπιβάτες σε ένα γενναιόψυχο road movie, με οδηγούς τον Πίτερ Σιμόνισεκ και τον θρυλικό Τσέχο σκηνοθέτη, Γίρι Μένζελ.

Free Solo
Σκηνοθεσία: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Free Solo ακολουθεί την πρώτη προσπάθεια free solo αναρρίχησης της πιο γνωστής και δύσκολης διαδρομής του El Capitan, μια κάθετη ανάβαση βράχου 915 μέτρων στο Εθνικό Πάρκο του Yosemite στην Καλιφόρνια. Ο επαγγελματίας αναρριχητής Alex Honnold ολοκλήρωσε την πρακτικά αδύνατη ανάβαση, σε 3 ώρες και 56 λεπτά! Μαζί του ήταν η δημιουργός ντοκιμαντέρ E. Chai Vasarhelyi και ο φωτογράφος του National Geographic, βραβευμένος κινηματογραφιστής και παγκόσμιας κλάσης αναρριχητής Jimmy Chin ο οποίος κατέγραψε τη συναρπαστική προσπάθεια, να σκαρφαλώσει τον πιο διάσημο βράχο του κόσμου… χωρίς σκοινί ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share