Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (8/11): Από το "Κορίτσι στον ιστό της αράχνης" στο "μυστικό της Πέτρας"!

Μην τις χάσετε!

8 Νοεμβρίου 2018 12:11
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (8/11): Από το

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σ΄ όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας! Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας είναι κάπως φειδωλές αλλά και συντηρητικές...

Ληστεία στο Μουσείο
Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Ρουίθ Παλάθιος
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ –ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Σχεδόν 30 χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν δεν λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Αντιθέτως είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City, μια μεξικανική εκδοχή Αμερικάνικου προαστείου. Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη ληστεία αρχαιοτήτων στην Μεξικανική ιστορία.

Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης
Σκηνοθεσία: Fede Alvarez
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Όταν ένας επιστήμονας της αναθέτει μία επικίνδυνη αποστολή, η Lisbeth Salander (Claire Foy) βρίσκεται αγκυλωμένη σε έναν σκοτεινό και βίαιο ιστό, αφού μυστήριες δυνάμεις βάζουν φωτιά στο διαμέρισμα της και την αφήνουν ετοιμοθάνατη. Μαζί με τον παλιό φίλο και μοναδικό σύμμαχο, το δημοσιογράφο Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason), η Lisbeth ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι για να βρει αυτούς που της επιτέθηκαν, να προστατεύσει τον νεαρό γιο του επιστήμονα και να πάρει πίσω ό,τι της πήραν. Όσο ο ιστός σφίγγει γύρω της, εκείνη βυθίζεται στις σκιές του δικού της μυστηριώδους παρελθόντος.

Μη με αγγίζεις
Σκηνοθεσία: Adina Pintilie
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
Στα ρευστά όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, η ταινία ακολουθεί τα συναισθηματικά ταξίδια της Laura, του Tomas και του Christian, μέσα από μία βαθιά τρυφερή ματιά στις ζωές τους. Λαχταρούν την οικειότητα, ενώ τη φοβούνται, προσπαθούν να ξεπεράσουν παλιά μοτίβα, αμυντικούς μηχανισμούς και ταμπού, για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο και να ζήσουν επιτέλους ελεύθεροι.

Overlord
Σκηνοθεσία: Τζούλιους Έιβερι
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Μία ημέρα πριν από την έναρξη του πολέμου, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί ετοιμάζονται να ανατινάξουν έναν πυλώνα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης σε ένα χωριό της Γαλλίας, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν ένα φρικιαστικό μυστικό…


Η κοιλάδα των σκιών
Σκηνοθεσία: Γιούνας Μάτσοφ Γκουλμπράντσεν
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ο εξάχρονος Άσλακ μένει, μαζί με την μητέρα του, Άστρι, σ’ ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας που βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά. Ένα βράδυ με πανσέληνο, ο φίλος του μικρού του δείχνει κάτι ανησυχητικό: κάποιος έχει σκοτώσει τρία πρόβατα. Η εξήγηση του φίλου του, πως υπαίτιος είναι ένας λυκάνθρωπος, εξάπτει τη φαντασία του Άσλακ. Έτσι, όταν ο σκύλος του το σκάει, ο Άσλακ αποφασίζει να περιηγηθεί στο τρομακτικό δάσος πίσω από το σπίτι του. Άραγε, αυτά που του συμβαίνουν εκεί μέσα είναι πραγματικότητα ή αποκύημα της φαντασίας του;

Το μυστικό της Πέτρας
Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Η Πέτρα είναι γύρω στα 30. Ζωγράφος. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Όλη της την ζωή τής έκρυβαν επιμελώς την ταυτότητά του. Όταν η μητέρα της πεθαίνει, αποφασίζει να λύσει μόνη της το μυστήριο της ίδιας της ύπαρξής της. Η έρευνα που ξεκινά την οδηγεί στον Γιάμε, έναν διάσημο καλλιτέχνη αλλά παράλληλα έναν θρασύ και αδίστακτο άνθρωπο. Με την πρόφαση της μαθητείας στο πλάι του, μπαίνει στην ζωή του. Γνωρίζει την σύζυγό του Μαρίζα, τον γιο του Λούκας και την γειτονική τους οικογένεια. Τόσοι λίγοι άνθρωποι που τους ενώνουν και παράλληλα τους χωρίζουν τόσα πολλά ψέματα.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share