Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (1/11): Από το "Bohemian Rhapsody" στην "Κατηγορούμενη"!

Μην τις χάσετε!

1 Νοεμβρίου 2018 10:11
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (1/11): Από το

Πέμπτη σήμερα και οι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σ΄ όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας! Το Athensmagazine.gr είναι εδώ και σας τις παρουσιάζει!

Οι ενδιαφέρουσες ταινίες που προβάλλονται την εβδομάδα 1-7/11 μας κάνουν να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε.

Bohemian Rhapsody
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Suspiria
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
ΘΡΙΛΕΡ – ΤΡΟΜΟΥ
Βερολίνο, δεκαετία του ’70. Η νεαρή Αμερικανίδα χορεύτρια, Σούζι Μπάνον, πηγαίνει στη γερμανική πρωτεύουσα, προκειμένου να πάρει μέρος σε οντισιόν για την παγκοσμίου φήμης σχολή χορού «Helena Markos». Και κατορθώνει να εντυπωσιάσει την διάσημη χορογράφο της σχολής, τη Μαντάμ Μπανκ, με το ακατέργαστο ταλέντο της. Όταν η Σούζι κατορθώνει να αρπάξει το ρόλο της κορυφαίας χορεύτριας, η Όλγα, η προκάτοχός της, συνθλίβεται ψυχολογικά και κατηγορεί ως μάγισσες τις γυναίκες διευθύντριες της σχολής. Καθώς οι πρόβες γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικές προκειμένου να δοθεί μια τελευταία παράσταση με τη χορογραφία που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σχολής, η Σούζι και η Μαντάμ Μπλανκ έρχονται υπερβολικά κοντά η μία στην άλλη. Η Σούζι δεν βρέθηκε στη σχολή απλώς για να χορέψει.

Peterloo
Σκηνοθεσία: Μάικ Λι
ΙΣΤΟΡΙΚΗ
Ο Μάικ Λι φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περιβόητη σφαγή του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ όταν, κατ’ εντολή των αρχών της πόλης, η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε με αιματηρό τρόπο.

Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström και Joe Johnston
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Όταν η Κλάρα (Mackenzie Foy) βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο, επικεφαλής του οποίου είναι η απαστράπτουσα βασίλισσα της Χώρας των Ζαχαρωτών, Ζαχαρένια Νεράιδα (Keira Knightley), πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την Κόκκινη Μητέρα (Helen Mirren) για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο αυτό κόσμο. Στο πλάι της πάντα ο γενναίος και ταπεινός Καρυοθραύστης της (Jayden Fowora-Knight).

Η κατηγορούμενη
Σκηνοθεσία: Γκονζάλο Τομπάλ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Η πολλά υποσχόμενη ζωή της όμορφης φοιτήτριας Ντολόρες (Λάλι Εσπόζιτο) ανατρέπεται, όταν η καλύτερη της φίλη δολοφονείται άγρια και οι υποψίες στρέφονται σε βάρος της. Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται το μάτι του κυκλώνα και όλοι έχουν άποψη για το αν είναι ένοχη ή αθώα. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, η Ντολόρες περνάει τις μέρες της προετοιμαζόμενη για τη δίκη, απομονωμένη στο σπίτι της, ενώ οι γονείς της κάνουν τα πάντα για να την υπερασπιστούν. Ο καλύτερος δικηγόρος δεν τους είναι αρκετός και οι γονείς της την ελέγχουν καταπιεστικά. Όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, υποψίες και ένοχα οικογενειακά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Στο χείλος του γκρεμού, εκεί που κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο, η όλο και πιο απομονωμένη Ντολόρες θέτει τη στρατηγική υπεράσπισης σε κίνδυνο.

Η μέρα που διήρκησε 21 χρόνια
Σκηνοθεσία: Camilo Tavares
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ένα ιστορικό θρίλερ που παρέχει αποδείξεις για τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος στη Βραζιλία το 1964.

Οι στάχτες μιας αγάπης
Σκηνοθεσία: Jia Zhangke
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ο Μπιν, o μικρομαφιόζος μιας παρηκμασμένης επαρχιακής πόλης στην Κίνα, πέφτει θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας, ενορχηστρωμένης από μια συμμορία λούμπεν νεαρών που θέλουν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία του. Η εσωστρεφής σύντροφος του Μπιν, η Κιάο, αποτρέπει την επικείμενη τραγωδία αλλά ένα παράνομο όπλο που βρίσκεται στην κατοχή της, την οδηγεί στην φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Motherland
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ευθυμίου
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ
Ένας ράπερ προσπαθεί με κάθε πιθανό τρόπο να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του. Σ’ αυτή την παράλογη απαίτηση συναντά φανταστικούς χαρακτήρες, που όμως είναι αθάνατοι.


 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share