Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η Έκλειψη

14 Ιουνίου 2010
Η Έκλειψη

Ακόμα ένα μυθιστόρημα που γίνεται ταινία και σπάει τα ταμεία! Με χρυσά -ή αιματοβαμμένα- γράμματα θα γραφτεί η 30η Ιουνίου, μέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας για την Έκλειψη.

Όσοι στο άκουσμα της υπόθεσης περίμεναν να δουν ακόμα ένα λυκειακό φιλμ της σειράς με βρικόλακες κι ελαφρώς dark ρομάντζο, τελικά δεν έπεσαν και τόσο έξω. Το Twilight μπορεί να μην είναι ένα ακόμα νερόβραστο Blood & Chocolate ή μία ξενέρωτη εκδοχή του Underworld, έχει όμως κι αυτό όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν κωμικές τις ταινίες με βαμπίρ και ανεκπλήρωτους έρωτες. Παρ' όλα αυτά, εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τον γενικό παροξυσμό στο άκουσμα της τρίτης ταινίας. Η μικρή πρωταγωνίστρια του Panic Room, Kristen Stewart, μεγάλωσε κι έγινε ένα πολύ γοητευτικό νεαρό κορίτσι που «γράφει» άψογα στην οθόνη. Από την άλλη, ο Robert Pattinson, που συμβαδίζει απόλυτα τόσο με τη συμπρωταγωνίστριά του όσο και με το ρόλο του καλόκαρδου φρικιού, είναι ένας κούκλος με μελαγχολικό βλέμμα, ο οποίος αντιστέκεται στη δρακουλιάρικη φύση του για χάρη του έρωτά του. Την ίδια στιγμή ο Taylor Lautner, ο μελαμψός «θεός» με την ορμή του λύκου -λυκάνθρωπος γαρ- που έκανε αισθητή την παρουσία του στη προηγούμενη ταινία, είναι κι αυτός ερωτευμένος μαζί της και την διεκδικεί από τον βρικόλακα. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ικανά να φέρουν το φιλμ στις πρώτες προτιμήσεις του νεανικού κοινού.

ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ

Στο Odeon Γλυφάδα, Ζέππου 14, Πλ. Ξενοφώντος, τηλ. 2109650318, τηλ. 2106786000, 801 11 60000, www.odeon.gr.

ΓΙΑΤΙ

Αφού παρακολουθήσετε το σκοτεινό love story και τη μάχη μεταξύ λυκανθρώπων και βρικολάκων, στην ατμοσφαιρική ταράτσα του κινηματογράφου, ίσως σας έρθει όρεξη για μία ρομαντική βόλτα στην παραλία κάτω από τον αττικό ουρανό. Καθίστε αναπαυτικά στα τραπεζάκια του Odeon, απολαμβάνοντας νάτσος με τυρί, ποπ κορν, σοκολατένιες λιχουδιές και παγωτά, ενώ από φέτος το snack bar θα έχει και 7 ετικέτες μπύρας. Επίσης, αν και θερινός κινηματογράφος διαθέτει σύστημα ψηφιακού ήχου και γύρω στις 300 θέσεις. Μετά την ταινία κατευθυνθείτε προς τα μαγαζιά της παραλιακής για ένα ποτό και στη συνέχεια περπατήστε στην αμμουδιά ατενίζοντας το φεγγάρι.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ

Το εισιτήριο έχει €9, το παιδικό (και για όσους έχουν κάρτα cineφίλοι) €8 και το φοιτητικό €6,50. Ένα combo με ποπ κορν και αναψυκτικό στοιχίζει €4,90 (με την κάρτα cineφίλοι: €2,50)

Πάρκιγκ

Δυστυχώς ο κινηματογράφος δεν διαθέτει ιδιωτικό πάρκιγκ. Ωστόσο, βρίσκεται σχετικά μακριά από το κέντρο της Γλυφάδας και οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Ξενοφώντος είναι σχεδόν άδειοι, οπότε σίγουρα θα βρείτε να παρκάρετε.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share