Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι συγκλονιστικότερες ταινίες που βασίστηκαν σε αληθινά γεγονότα! (Photos)

18 Μαΐου 2017 22:30
Οι συγκλονιστικότερες ταινίες που βασίστηκαν σε αληθινά γεγονότα! (Photos)

Η πραγματικότητα ξεπερνά τις περισσότερες φορές και την μεγαλύτερη φαντασία και οι δημιουργοί ταινιών μοιάζει να το έχουν συνειδητοποιήσει χρόνια τώρα.

Από το κλασικό Lawrence of Arabia μέχρι το All the President’s Men η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει ανεξαιρέτως όλα τα "διαμάντια" της έβδομης τέχνης. Πάρτε ιδέες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor διαρροή: Έχουμε ποιος νίκησε στο σημερινό ελληνοτουρκικό "πόλεμο" και με ποιο σκορ!

“HACKSAW RIDGE” – 2016
Η ρεαλιστική αριστουργηματική ταινία Hacksaw Ridge βασίζεται πάνω στην απίστευτη ιστορία του άγνωστου μέχρι τότε Desmond T. Doss, ενός ειρηνιστή (και ως εκ τούτου άοπλου) εθελοντή νοσοκόμου ο οποίος έσωσε τη ζωή 75 στρατιωτών οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο μέτωπο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Χρειάστηκαν 70 ολόκληρα χρόνια για να γίνει γνωστή η ιστορία αυτή κι αυτό χάρη στον Αυστραλό Mel Gibson

.

“THE CONJURING” – 2013
Στην συγκεκριμένη ταινία του James Wan οι Patrick Wilson και Vera Farmiga υποδύονται τους ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων Ed και Lorraine Warren. Παρόλο που τα ευρήματα του ζευγαριού δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ, η καλοστημένη αυτή ταινία έχει βασιστεί σε αληθινά γεγονότα από την δεκαετία του '70 και αφορά μια οικογένεια η οποία απειλείται από κάποιο κακό πνεύμα.

“CAPTAIN PHILLIPS” – 2013
Ένα συγκλονιστικό φιλμ καταιγιστικής δράσης το οποίο σκηνοθέτησε ο Paul Greengrass, μας αφηγείται την κατάληψη του Maersk Alabama, ενός εμπορικού πλοίου που έπεσε θύμα πειρατείας από Σομαλούς ψαράδες οι οποίοι είχαν καταφύγει στην παρανομία λόγω των άθλιων συνθηκών στις οποίες ζούσαν. Το θρίλερ αυτό δίνει μια ανθρώπινη διάσταση στο φαινόμενο της πειρατείας σε αντίθεση με τη δαιμονοποίηση των πειρατών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε η Patty Jenkins (η οποία φέτος σκηνοθετεί το Wonder Woman). Το Monster αφηγείται την ανατριχιαστική ιστορία της Aileen Wuornos, μιας Αμερικανίδας ιερόδουλου η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία επτά πελατών της. Βασισμένη στην μακροσκελή αλληλογραφία ανάμεσα στην Jenkins και στην Wuornos, η ταινία αποτελεί μία από τις σημανικότερες ερμηνείες στην καριέρα της Charlize Theron.

“LAWRENCE OF ARABIA” – 1962

Η ταινία Ο Λόρενς της Αραβίας μας αφηγείται την ιστορία του νεαρού και χαρισματικού Βρετανού αξιωματικού T.E. Lawrence (Peter O’Toole), ο οποίος οδήγησε τους Άραβες σε μια αναπάντεχη νίκη κατά των Τούρκων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Γυρισμένη στις αχανείς ερήμους της Ιορδανίας, του Μαρόκου και της Ισπανίας, η μεταμόρφωση του αξιωματικού σε Άραβα πρίγκιπα αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές αφηγήσεις στην ιστορία του κινηματογράφου.

SCHINDLER’S LIST” – 1993
Με διακαή επιθυμία να απαθανατίσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και τη μνήμη των ηρώων της εποχής εκείνης ο Steven Spielberg συμφώνησε να σκηνοθετήσει την ταινία Η Λίστα του Σίντλερ χωρίς να δεχθεί καμία αμοιβή. Ο μοναδικός Liam Neeson υποδύεται τον Oskar Schindler, έναν Γερμανό επιχειρηματία ο οποίος κατάφερε να σώσει περισσότερους από 1.000 Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσλαμβάνοντάς τους στα εργοστάσιά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Survivor: Θα σας σπάσουν τα νεύρα οι Τούρκοι σήμερα! Οι προκλητικοί πανηγυρισμοί και οι γκριμάτσες! (photos)

“PAIN AND GAIN” – 2013
Όσο ακραίο κι έαν φαίνεται, η ταινία Pain and Gain βασίζεται όντως σε μια αληθινή φάρσα η οποία είχε καταστροφικές συνέπειες. Ο Michael Bay κάνει ό,τι μπορεί για να μας υπενθυμίσει την απίστευτη παράνοια της ιστορίας αυτής σε μια ταινία που δίνει ένα νέο νόημα στην έκφραση "τα αγαθά κόποις κτώνται".

“RAGING BULL” – 1980
Η καινοτόμα ματιά στην ζωή του μποξέρ Jake LaMotta αποτελεί τη σπουδαιότερη ταινία μποξ στην ιστορία του κινηματογράφου και την πιο συγκινητική παραγωγή στην καριέρα του Martin Scorsese. Ο Robert De Niro πήρε μαθήματα από τον ίδιο τον Jake LaMotta για τις σκηνές της πάλης και στη συνέχεια πήρε 30 κιλά για να τον υποδυθεί σε μεγαλύτερη ηλικία τρώγοντας ακατάπαυστα επί μήνες.

“THE STRAIGHT STORY” – 1999
Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του David Lynch, και το μνημειώδες αυτό φίλμ μας αφηγείται την μοναδική ιστορία του Alvin Straight (Richard Farnsworth), ενός ηλικιωμένου ο οποίος ταξιδεύει σχεδόν 400 χιλιόμετρα με ένα τρακτέρ για να επισκεφθεί για τελευταία φορά την μελλοθάνατη μητέρα του.

“THE STRAIGHT STORY” – 1999
Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του David Lynch, και το μνημειώδες αυτό φίλμ μας αφηγείται την μοναδική ιστορία του Alvin Straight (Richard Farnsworth), ενός ηλικιωμένου ο οποίος ταξιδεύει σχεδόν 400 χιλιόμετρα με ένα τρακτέρ για να επισκεφθεί για τελευταία φορά την μελλοθάνατη μητέρα του.

“BORN ON THE FOURTH OF JULY” – 1989
Ένας νέος πατριώτης αποφασισμένος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πατρίδας του στον πόλεμο του Βιετνάμ τραυματίζεται σοβαρά. Ο Oliver Stone καταφέρνει να μας παρουσιάσει έναν μοναδικό Tom Cruise που μας χαρίζει μια συγκλονιστική ερμηνεία του στρατιώτη που γίνεται ακτιβιστής.

POLYTECHNIQUE” – 2009
Μέσα από σκληρές σκηνές τρόμου ο Denis Villeneuve αναπαριστά την τρομακτική εκείνη ημέρα του Δεκεμβρίου του December 1989 όπου ο Marc Lépine πυροβόλησε και σκότωσε 14 γυναίκες στην Πολυτεχνική Σχολή του Μόντρεαλ σε μια βάναυση πράξη μισογυνισμού.

“THE DIVING BELL AND THE BUTTERFLY” – 2007
Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Jean-Dominique Bauby, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος μέσα σε ένα σώμα που δεν μπορεί πλέον να ελέγξει κατάφερε να υπαγορεύσει ένα μυθιστόρημα στο οποίο γίνεται αναφορά στην κατάστασή του κινώντας απλώς το αριστερό του μάτι. Η ερμηνεία του Mathieu Amalric εκθειάστηκε από κοινό και κριτικούς ενώ η Marie-Josée Croze ξεχώρισε στο ρόλο της εργοθεραπεύτριας του Bauby.

“THE CLASS” – 2008
Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών το 2008 και η ιστορία που μας αφηγείται είναι εμπνευσμένη από τις εμπειρίες του πρωταγωνιστή και σεναριογράφου François Bégaudeau, ενός πρώην δασκάλου Γαλλικών σε σχολείο σε μια υποβαθισμένη περιοχή του Παρισιού. Η ταινία ξεχωρίζει μεταξύ άλλων και λόγω των ερασιτεχνών ηθοποιών που τη στελεχώνουν με τον αφοπλιστικό τους ενθουσιασμό.

“ALL THE PRESIDENT’S MEN” – 1976
Η παραγωγή της ταινίας έγινε με τη συνεργασία της The Washington Post, όπου οι δημοσιογράφοι Bob Woodward και Carl Bernstein (που τους υποδύθηκαν οι Robert Redford και Dustin Hoffman) ξεσκέπασαν το σκάνδαλο του Watergate. Το αριστούργημα του Pakula είναι η πρώτη και σημαντικότερη ταινία για τη δημοσιογραφία.

“MIDNIGHT EXPRESS” - 1978
Η γνωστή ταινία Midnight Express αφηγείται την εμπειρία του Billy Hayes στη φυλακή, ενός Αμερικανού ο οποίος καταδικάστηκε από τις τουρκικές αρχές σε 30 χρόνια κάθειρξη καθώς προσπάθησε να περάσει από τα σύνορα 2 κιλά χασίς. Πρόκειται για μια σκληρή και βίαιη ταινία η οποία είχε αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας κατά τα χρόνια που ακολούθησαν την προβολή της στις αίθουσες.

“SULLY” – 2016
Στις 15 Ιανουαρίου του 2009, η πτήση των αμερικανικών αερογραμμών 1549 έκανε μια δραματική αναγκαστική προσγείωση (χωρίς θύματα) στον ποταμό Χάντσον χάνοντας το αεροπλάνο της και βλάπτοντας τη φήμη της. Η προσαρμογή του Clint Eastwood επικεντρώνεται στην εσωτερική έρευνα που ακολούθησε σχετικά με το εάν ο κυβερνήτης Sullenberger, ή αλλιώς “Sully,” πήρε τη σωστή απόφαση. Η άψογη ερμηνεία του Tom Hanks απογειώνει την ταινία η οποία μας αποκαλύπτει σταδιακά τα γεγονότα καθώς προχωρά η έρευνα.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share