Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

"Blackhat": Ποια είναι η καταιγιστική περιπέτεια κατασκοπείας πoυ θα σε καθηλώσει στις κινηματογραφικές αίθουσες; (PHOTOS & TRAILER)

15 Ιανουαρίου 2015

Η νέα ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Μάικλ Μαν είναι μια καταιγιστική περιπέτεια κατασκοπείας με πολλά megabites...

Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ (Κρις Χέμσγουορθ), ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, δέχεται πρόταση προσωρινής απελευθέρωσής του, υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ' επέκταση τον κόσμο ολόκληρο.
Ο Χάθαγουεϊ συμφωνεί να βοηθήσει την κατάσταση, αν δεχτούν να μειωθεί η ποινή του, αλλά θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό, τι αρχικά νόμιζε.

Info

• Η νέα ψηφιακή πραγματικότητα που επέτρεψε, πριν από χρόνια, στο κακόβουλο λογισμικό «Stuxnet» να παρεισφρήσει σε τερματικά και να πάρει τον έλεγχό τους, έχει αλλάξει τελείως το χάρτη συνόρων και συμμαχιών. Αυτός ο αόρατος πόλεμος που διεξάγεται με ολέθρια αποτελέσματα δίχως να εντοπίζεται, συνήθως, ο ιθύνων νους που τα υποκινεί, αποτέλεσε πόλο μεγάλης έλξης για τον Μάικλ Μαν, δεδομένου πως πάντα τον ενδιέφερε ο σκοτεινός κόσμος της παρανομίας, της κατασκοπείας και της δημοσιογραφίας, πράγμα που επιβεβαιώνει η φιλμογραφία του. Σχολιάζει ο σκηνοθέτης «Ο κόσμος αυτός άρχισε να με ενδιαφέρει μετά τη δημιουργία, από Αμερικανούς και Ισραηλινούς, του κακόβουλου λογισμικού Stuxnet που μπήκε σε Ιρανικούς φυγοκεντρωτές σε μια πυρηνική εγκατάσταση στο Νατάνζ, καθώς απετέλεσε το πρώτο μυστικό όπλο. Και το χαρακτηρίζω μυστικό γιατί τα αποτελέσματά του γνωστοποιήθηκαν 18 μήνες μετά το χτύπημα. Τότε συνειδητοποίησα πόσο απίστευτα εκτεθειμένοι και ευάλωτοι είμαστε σε κυβερνο-επιθέσεις. Καθένας που έχει ένα ικανό λογισμικό μπορεί να χτυπήσει από τον καναπέ του και το αποτέλεσμα να λαμβάνει χώρα στον πραγματικό κόσμο και όχι στον ψηφιακό. Είναι ένα από τα λίγα τεχνολογικά επιτεύγματα που έχουν τόσο ευρεία κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική επίδραση στη ζωή μας. Άλλαξε το ποιοι είμαστε. Μάλιστα, πολλοί από τους καλύτερους blackhat χάκερς, μετά την αποφυλάκισή τους, προσελήφθησαν στον τομέα της κυβερνο-άμυνας.»


• Μετά από ενδελεχή έρευνα εκ μέρους του σκηνοθέτη Μάικλ Μαν και επαφές με παράγοντες του τομέα της κυβερνο-ασφάλειας, αλλά και με κυβερνητικούς καθώς και με χάκερς, με όλους να του επισημαίνουν πόσο διαπερατή είναι η τεχνολογική βιομηχανία και πόσες καινοτομίες έχουν κλαπεί, ο σκηνοθέτης άρχισε να υλοποιεί το όραμά του : μια περιπέτεια κυβερνο-κατασκοπείας με επίκεντρο έναν χάκερ που καλείται να αποκωδικοποιήσει έναν πολύ δύσκολο κώδικα.
• Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο σκηνοθέτης επέλεξε τον Κρις Χέμσγουορθ, έχοντας δει τις ταινίες του Thor και Rush.O Χέμσγουορθ είχε την απαραίτητη φιλοδοξία, το καλλιτεχνικό εγώ και την κατάλληλη φυσική κατάσταση για το ρόλο. Έτσι ο Χέμσγουορθ συναντήθηκε με τον άλλοτε κυβερνο-εγκληματία και πλέον κυβερνητικό σύμβουλο Κέβιν Πόλσεν, αλλά και με πολλούς χάκερς, ενώ επισκέφτηκε και διάφορες φυλακές για να κατανοήσει αυτό που του είπε ο Πόλσεν : πως βγαίνοντας από τις φυλακές δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Ταυτόχρονα, εκτός από την έντονη τρίμηνη προπόνηση, ο Χέμσγουορθ όφειλε να κατανοήσει τη γλώσσα των υπολογιστών και τις άπειρες δυνατότητες που αυτή προσφέρει.


• Και εδώ έχουμε ένα δίδυμο αντρών που τους συνδέει βαθιά και πολυετής φιλία, γνώριμο μοτίβο σε όλες, σχεδόν, τις ταινίες του Μαν. Ο Χάθαγουεϊ και ο Ντάγουεϊ είναι δύο πολύ δυνατά μυαλά και δημιουργοί κωδικών που συνεργάζονται για να αποτρέψουν την επερχόμενη καταστροφή.
• Στο πλευρό του Κρις Χέμσγουορθ βρίσκουμε την υποψήφια για Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις (που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά -How To Get Away with Murder), την ταλαντούχα Κινέζα ηθοποιό Τανγκ Γουέι (Lust, Caution, Dragon, Late Autumn, Finding Mr. Right, Golden) στην πρώτη της Χολιγουντιανή ταινία, τον Άγγλο Ρίτσι Κόστερ (American gangster, The Dark Knight) και τον Κινεζο-αμερικάνο τραγουδιστή, ηθοποιό και σκηνοθέτη Γουάνγκ Λίομ (Lust, Caution, Annihilator).
• Τα γυρίσματα κράτησαν 66 μέρες και έλαβαν χώρα σε 74 τοποθεσίες σε τέσσερις χώρες.


Από 15 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους - Για αίθουσες & ώρες προβολών κάντε κλικ εδώ

Δείτε το trailer εδώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share