Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών για πρώτη φορά στην Αθήνα!

9 Δεκεμβρίου 2011
Το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών επιδιώκει το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Αν αγαπάς το βιβλίο και τις τέχνες, πρέπει να πας κάποια στιγμή από τις 5 και μισή το απόγευμα της Παρασκευής, 9 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2011, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας ), όπου γίνεται το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.

Μετά την Μάντοβα, το Βερολίνο, την Ουαλία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, το Φεστιβάλ Λογοτεχνών γίνεται για πρώτη φορά και στην Αθήνα, με αφορμή την ανάγκη να εκφραστεί η δυναμική της νεότερης γενιάς συγγραφέων (μέχρι 35 ετών) και να προβληθεί το έργο τους.

Οι νεότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την πολυεπίπεδη κρίση της εποχής μέσα από τη δική τους ματιά. Δοκιμάζουν την ατομική και συλλογική έκφραση με τις αναγνωστικές προτιμήσεις τους, τις ιδέες και τις επιδιώξεις τους.

Αν πας στο Φεστιβάλ, μπορείς να συμμετέχεις σε συζητήσεις και εργαστήρια για το βιβλίο, να δεις performance και κινηματογραφικές ταινίες, να πάρεις μέρος στον μαραθώνιο ανάγνωσης και να γνωρίσεις από κοντά νέους συγγραφείς.

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolis.

πηγή:cosmo.gr

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share