Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023

Ένα μοναδικό ταξίδι στο κόσμο της μόδας και τους μεγάλους οίκους μέσα από τα νέα βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός

Μην τα χάσεις!

21 Φεβρουαρίου 2023 12:01
Ένα μοναδικό ταξίδι στο κόσμο της μόδας και τους μεγάλους οίκους μέσα από τα νέα βιβλία των εκδόσεων Ψυχογιός
Από Αγάπη Μυργιώτη

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο της μόδας συνεχίζεται από τις εκδόσεις Ψυχογιός μέσα από τα νέα «Μικρά Βιβλία της Μόδας», τα οποία μιλούν για τρεις από τους μεγαλύτερους οίκους, που έγραψαν την δικιά τους ιστορία και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να διαμορφώνουν τάσεις και να αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Τα τρία νέα «Μικρά Βιβλία της Μόδας», για την ιστορία του θρυλικού οίκου Prada, από την Λάια Φαράν Γκρέιβς και την ιστορία των εμβληματικών οίκων Cucci και Luis Vuitton, από την Κάρεν Χόμερ, ήρθαν για να συμπληρώσουν την μοναδική συλλογή των υπέροχων αυτών βιβλίων μόδας.

Προσωπικά, μιας και είμαι λάτρης της μόδας, έχω λατρέψει αυτά τα βιβλία, τα οποία τα έχω βάλει σε περίοπτη θέση μέσα στο σαλόνι μου, τόσο γιατί είναι όμορφα αισθητικά, λόγω του εξωφύλλου, των χρωμάτων και της γραμματοσειρά, όσο γιατί τα ανοίγω αρκετά συχνά, προκειμένου να ενημερωθώ και να ταξιδέψω στον χώρο της μόδας.

Τα βιβλία ξεκινούν με αναφορά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, συνεχίζουν με την πορεία τους στον κόσμο της μόδας και το πώς κατάφεραν να γίνουν νούμερο ένα στον χώρο τους.

Την ίδια στιγμή μοναδικές εικόνες από τις δημιουργίες τους, τις πασαρέλες και τις φωτογραφήσεις μόδας σε παρασέρνουν σε ένα ταξίδι στον κόσμο της μόδας.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: PRADA

ΛΑΪΑ ΦΑΡΑΝ ΓΚΡΕΪΒΣ

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: PRADA

Η διακριτική κομψότητα και πολυτέλεια, τα πρωτότυπα υφάσματα και τα εξαιρετικά σχέδια αποτελούν σφραγίδα του Oίκου Prada. Στo μοναδικό αυτό βιβλίο με τις υπέροχες εικόνες, η Λάια Φαράν Γκρέιβς καταγράφει με γλαφυρό τρόπο την ιστορία και την κληρονομιά του οίκου, από τις απαρχές της εταιρείας ως κατασκευάστριας δερμάτινων ειδών μέχρι την ηγετική παρουσία της Μιούτσια Πράντα στην παγκόσμια αυτοκρατορία μόδας.

Το βιβλίο εξερευνά την πορεία και τις καινοτομίες του οίκου, καθώς και τη σχεδιαστική νοοτροπία που διαμορφώθηκε από το ενδιαφέρον για τον μινιμαλισμό και τη σύγχρονη τέχνη. Εικόνες μοναδικών ενδυμάτων, λήψεις από πασαρέλες και φωτογραφίσεις μόδας αναδεικνύουν έναν από τους πιο σημαντικούς οίκους μόδας του κόσμου και τη γυναίκα πίσω από αυτόν.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: GUCCI

ΚΑΡΕΝ ΧΟΜΕΡ

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: GUCCI

Από την ίδρυσή της στη Φλωρεντία το 1921, τότε που κατασκεύαζε αποσκευές για την ελίτ κοινωνία, μέχρι τη σημερινή εποχή, ως οίκος υψηλής ραπτικής και καλτ αξεσουάρ, η Gucci είναι ένας τιτάνας του κόσμου της πολυτελούς μόδας. Τον τελευταίο αιώνα, τα χαρακτηριστικά δερμάτινα είδη Gucci και τα φινετσάτα ρούχα έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με κομψότητα το ανεπιτήδευτο ύφος με τον πλούτο κάτω από τον πολυπόθητο διπλό G λογότυπο.

Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της εταιρείας, που ξεκίνησε με αποσκευές πολυτελείας και ενδύματα ιππασίας, καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει ένα σωρό ρήξεις και δυσκολίες, για να αναγεννηθεί ως γίγαντας της υψηλής ραπτικής τη δεκαετία του 1990 και, υπό τη σημερινή καθοδήγηση του Αλεσάντρο Μικέλε, να φέρει μια νέα γενιά θαυμαστών, σηματοδοτώντας το δικό της στιλ. Περισσότερες από εκατό υπέροχα επιλεγμένες εικόνες αναδεικνύουν τα τολμηρά αλλά και αισθησιακά σχέδια του Οίκου Gucci, επιβεβαιώνοντας τη θέση τoυ ανάμεσα στις πιο σημαντικές μάρκες της εποχής μας.

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: LOUIS VUITTON

ΚΑΡΕΝ ΧΟΜΕΡ

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: LOUIS VUITTON

Οι τσάντες του Λουί Βιτόν κοσμούν το χέρι διασημοτήτων και μελών βασιλικών οικογενειών εδώ και περισσότερα από 150 χρόνια. Από τότε που ο νεαρός Λουί αναζήτησε την τύχη του στο Παρίσι, η πολυτελής αυτή φίρμα κατάφερε να ανθήσει παρά τις αντιξοότητες της εποχής εκείνης, εν μέσω δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλά και της οικονομικής ύφεσης που έπληξε σχεδόν όλο τον πλανήτη. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει την πορεία της εταιρείας Λουί Βιτόν, η οποία από ένα εργαστήρι χειροποίητων αποσκευών εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο φημισμένους οίκους υψηλής ραπτικής.

Οι υπέροχες εικόνες και το συναρπαστικό κείμενο παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο την ιστορία της πιο πολυτελούς φίρμας του κόσμου, από τα πρώτα χρόνια, στα μέσα του 19ου αιώνα, μέχρι τις μέρες μας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νικολά Γκεσκιέρ και του πρόσφατα εκλιπόντος Βέρτζιλ Άμπλο.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share