Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

4 + 1 βιβλία που σου φτιάχνουν τη διάθεση

Πιάσε την αγαπημένη σου θέση στο σπίτι και φτιάξε ένα ωραίο ρόφημα!

4 Ιανουαρίου 2023 15:21
4 + 1 βιβλία που σου φτιάχνουν τη διάθεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν θέλεις να φτιάξεις τη διάθεσή σου και δεν ξέρεις πώς, σου έχω τον ιδανικό τρόπο... και ο τρόπος αυτός λέγεται βιβλίο. Τα βιβλία μπορούν πράγματι να βοηθήσουν την ψυχολογία σου και παρακάτω σου έχω πέντε ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Πάμε να τις δούμε...

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 + 1 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς.

Το βιβλίο του Hygge: Ο δανέζικος τρόπος να ζεις καλά

Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην απλότητα Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο Hygge (προφέρεται Χου-Γκα). Το Hygge έχει πολλές ερμηνείες: "τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής", "ζεστασιά της ψυχής", "συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας".

Το hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε. Όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους.

Είναι εκείνα τα δροσερά γαλάζια πρωινά όταν το φως που μπαίνει από το παράθυρο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη μαγεία του hygge.

Το βιβλίο του Hygge

Βρες εδώ το βιβλίο

Πως να είσαι ήρεμος

Η ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. Με λίγη βοήθεια, μπορείς να μάθεις, να εξασκήσεις και να υλοποιήσεις μεθόδους πραγματικής χαλάρωσης του πνεύματος και του σώματός σου, και να απομακρύνεις το στρες και το άγχος. Γεμάτο συμβουλές, ρήσεις γνωστών προσωπικοτήτων και δραστηριότητες που ηρεμούν, το ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΟΣ θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα και καλύτερα οπλισμένος για να αντιμετωπίσεις τα πράγματα που έχουν αληθινά σημασία.

Πως να είσαι ήρεμος

Βρες εδώ το βιβλίο

20 βήματα μπροστά

Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι να ζεις μια ζωή χωρίς να παίρνεις κανένα ρίσκο.

20 ΒΗΜΑΤΑ = 20 ΚΕΦΑΛΑΙΑ

ΒΗΜΑ 1: Γνώθι σαυτόν = Βρες το χρόνο να κοιτάξεις εντός σου.

ΒΗΜΑ 2: Αποφάσισε να είσαι ελεύθερος = Αν θέλεις να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου, πάψε να προαποφασίζεις το βαθμό δυσκολίας των πραγμάτων.

ΒΗΜΑ 3: Να είσαι ανοιχτός στην αγάπη = Βρες κάποιον που θα σε απολαμβάνει χωρίς να σε θεωρεί κτήμα του.

ΒΗΜΑ 4: Μην ξεχνάς να γελάς = Το γέλιο είναι υγεία, όμως προσοχή: υπάρχει κι ένα γέλιο άχρηστο, κακό, που αρρωσταίνει.

ΒΗΜΑ 5: Ν’ ακούς καλύτερα = «Ακούω» πάει να πει: Α-Κ-Ο-Υ-Ω.

ΒΗΜΑ 6: Να μαθαίνεις με ταπεινότητα = Κανείς δεν κατέχει την αλήθεια. Δέξου το.

ΒΗΜΑ 7: Να είσαι πάντα εγκάρδιος = Χωρίς τρυφερότητα δεν πας μακριά. Η νίκη πάει χέρι χέρι με την αγάπη.

ΒΗΜΑ 8: Τακτοποίησε τα εντός και τα εκτός = Σημαντικό vs. δευτερεύον.

ΒΗΜΑ 9: Γίνε καλός «πωλητής» = Δώσε στον άλλον την ευκαιρία να καταλάβει ποιος είσαι.

ΒΗΜΑ 10: Διάλεξε καλή παρέα = Για να μη χάσουμε τους άλλους, χάνουμε τον εαυτό μας. Κι έτσι χάνουμε και τους άλλους.

ΒΗΜΑ 11: Αναβάθμισε τη γνώση σου χωρίς προκαταλήψεις = Ως εδώ, καλά. Μετά τι;

ΒΗΜΑ 12: Να είσαι ευρηματικός = Καλό πράγμα η εμπειρία, αλλά για να οραματιστείς και να δημιουργήσεις, πρέπει κάποιες φορές να την κάνεις λίγο πέρα.

ΒΗΜΑ 13: Αξιοποίησε το χρόνο σου = Ωραίες οι ευχάριστες εκπλήξεις. Δική σου υπόθεση να τις αφήσεις να μπουν στο δρόμο σου.

ΒΗΜΑ 14: Απόφυγε εξαρτήσεις και προσκολλήσεις = Σηκώνεις χίλια βάρη μόνο από συνήθεια και δεν μπορείς πια να περπατήσεις. Τι απ’ όλ’ αυτά θα κρατούσες σ’ ένα ναυάγιο;

ΒΗΜΑ 15: Πάρε μόνο ελεγχόμενα ρίσκα = Το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο είναι να ζεις μια ζωή χωρίς να παίρνεις κανένα ρίσκο.

ΒΗΜΑ 16: Διαπραγματεύσου τα αναγκαία = Προτιμώ να εγκαταλείπω παρά να θυσιάζομαι. Προτιμώ να συμφωνώ παρά να διαπραγματεύομαι.

ΒΗΜΑ 17: Ζήσε ισότιμα χωρίς ανταγωνισμούς = Αμφισβητώ τα «καλά» του άγριου ανταγωνισμού. Άλλο «γίνομαι καλύτερος» κι άλλο «είμαι καλύτερος από τους άλλους».

ΒΗΜΑ 18: Μη φοβάσαι την αποτυχία = Μόνο μέσα απ’ τα λάθη μαθαίνεις. Αν κάνεις τα πάντα εξαρχής καλά, δε θα μάθεις ποτέ τίποτα.

ΒΗΜΑ 19: Ξεκίνα πάλι = Όταν τα ’χεις κάνει όλα χάλια δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις. Ξεκίνα πάλι απ’ την αρχή.

ΒΗΜΑ 20: Μην αμφιβάλλεις για το τελικό αποτέλεσμα = Δεν είσαι εσύ ο περίγελος του κόσμου. Αν πιστέψεις ότι στο τέλος θα πετύχεις, τότε θα βρεις τη δύναμη να ρισκάρεις και τον τρόπο για να συνεχίσεις.

20 βήματα μπροστά

Εμείς, ως άνθρωποι της Δύσης, έχουμε ανάγκη να επεμβαίνουμε, να χειραγωγούμε, να προσανατολίζουμε και να ρυθμίζουμε. Θέλουμε να νιώθουμε πως είμαστε οι διεκπεραιωτές των νόμων του σύμπαντος — και αυτό δεν το βρίσκω κακό. Καλώς ή κακώς, ό,τι συμβαίνει στον κόσμο περιέχει σ’ ένα ποσοστό και τη δική μας εμπλοκή στις καταστάσεις της ζωής. Αποδεχόμενοι αυτό το γεγονός, καταλαβαίνουμε πως στο προσωπικό, στο οικογενειακό και στο κοινωνικό, πρέπει να προσθέσουμε το όνειρο και την πραγματοποίηση, την επιθυμία και το σχεδιασμό, την ανάγκη και τη δράση, την αξία και τη δουλειά, την υπομονή και το ρυθμό, την επιμονή και τη δημιουργικότητα.
Χόρχε Μπουκάι

Βρες εδώ το βιβλίο

Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή

Τη δύσκολη στιγμή ανοίξτε αυτό το βιβλίο!

Η Dr Olivia Remes, ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο να ανακαλύψει πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, το στρες και τον πανικό.
Σε αυτό το σύντομο και περιεκτικό βιβλίο μάς δίνει πενήντα απλές, βασισμένες σε επιστημονικά συμπεράσματα λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα δέκα είδη αρνητικής διάθεσης που μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Καλύπτοντας τα πάντα, από το αίσθημα της απόρριψης ως την αναποφασιστικότητα και από το άγχος ως την έλλειψη κινήτρου, αυτές οι πρωτότυπες συμβουλές και τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεση αμέσως αλλά και να αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα και να το ξεπεράσετε.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε δέκα κεφάλαια, όσα και τα είδη αρνητικής διάθεσης.
Κάθε κεφάλαιο είναι οργανωμένο με έναν επαναστατικό τρόπο.

Μέρος 1
Άμεση αντιμετώπιση. Διαβάζεται σε 2 λεπτά και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αμέσως τη δύσκολη στιγμή.

Μέρος 2
Επιστημονική εξήγηση. Μια συνοπτική παρουσίαση του τι σας συμβαίνει όταν νιώθετε τη συγκεκριμένη αρνητική διά­θεση, από την άποψη της ψυχολογίας ή/και της νευροεπιστήμης.

Μέρος 3
Τρόποι αντιμετώπισης. Οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα.
Ένα πλάνο βαθύτερης προσωπικής ανάπτυξης για να αποκτήσετε ψυχική αντοχή και την ικανότητα να αντιμετωπίζετε τις αποτυχίες.
Όπως και αν εξελίχθηκε η ζωή σας και όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, θα βρείτε δοκιμασμένες, δημιουργικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα σας βοηθήσουν.

Αλλαγή Διάθεσης Στη Στιγμή

Βρες εδώ το βιβλίο

5 λεπτά θεραπεία

Τι σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου; Τι σημαίνει να είσαι αυθεντικός; Η ψυχοθεραπεύτρια Sarah Crosby μας βοηθά να βρούμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, προσφέροντας πληροφορίες για την κατανόηση του εαυτού μας και των στόχων μας και οδηγίες για να αλλάξουμε όσα μας βασανίζουν. Κανείς δεν μπορεί να μας πει ποιοι είμαστε πραγματικά – μόνο εμείς οι ίδιοι το γνωρίζουμε.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κατανοήσουμε όσα διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας και όσα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Κάθε κεφάλαιο εξετάζει μια διαφορετική πτυχή της ζωής μας: τη δημιουργία σημαντικών σχέσεων, τη φροντίδα του εαυτού, την κατανόηση των αντιδράσεών μας, το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια, το άγχος, τη μοναξιά.

Το 5 λεπτά θεραπεία δεν είναι μόνο ένας θεραπευτικός οδηγός, αλλά ένα ουσιαστικό ταξίδι αυτοανακάλυψης, μια αποτελεσματική πηγή ενόρασης και στήριξης, που μας καλεί να γνωρίσουμε ξανά από την αρχή τον εαυτό μας. Εάν αποφεύγετε σκόπιμα να ασχοληθείτε με τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας, μπορεί να επαναλαμβάνετε μοτίβα που υποσυνείδητα έχετε μάθει ή κληρονομήσει.

Ενδεχομένως στο παρελθόν αυτά τα μοτίβα να ήταν απαραίτητα και χρήσιμα, αλλά, με την πάροδο του χρόνου και λόγω υπερβολικής χρήσης, μπορεί, αντί να σας βοηθούν, να καταλήγουν τροχοπέδη… Η σχέση σας με τον εαυτό σας συχνά αντανακλά τον τρόπο που λειτουργείτε στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Το να νιώθετε καλά για το ποιοι είστε θα επηρεάσει κάθε άλλη σχέση στη ζωή σας. Για τον λόγο αυτό, η καλλιέργεια της αυτογνωσίας είναι στην πραγματικότητα μια ανιδιοτελής πράξη!

Πέντε λεπτά θεραπεία

Βρες εδώ το βιβλίο

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share