Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

2 καινούργια βιβλία από τις εκδόσεις Ωκεανός

Αξίζει να τα διαβάσετε!

20 Δεκεμβρίου 2022 14:20
2 καινούργια βιβλία από τις εκδόσεις Ωκεανός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ωκεανός και είναι μια ιδανική επιλογή για δώρο στον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας.

Τα νέα βιβλία του Σίμο Κερασίδη και της Ελένης Κεκροπούλου, αφορούν την Κωνσταντινούπολη και μπλέκουν ιστορικά και αφηγηματικά στοιχεία.

Ο Βιβλιοτάφος της Κωνσταντινούπολης

Σίμος Κερασίδης

Ο Βιβλιοτάφος της Κωνσταντινούπολης

Ο Σαλονικιός Μανουήλ Ντρέτος, ερωτευμένος με την πανώρια χανούμισσα Νιλουφέρ, θα την ακολουθήσει στην Κωνσταντινούπολη, για να τη γλυτώσει από τον γάμο που της κανόνισαν οι δικοί της με έναν ηλικιωμένο πασά. Άθελά του κι εξαιτίας του τρελού του έρωτα, γίνεται διπλός πράκτορας…

Ο φόνος, όμως, του ηλικιωμένου πασά και η εξαφάνιση ενός μικροφίλμ που έκρυβε πάνω του, θα περιπλέξουν την κατάσταση. Είναι η εποχή του Πρώτου Μεγάλου Πολέμου. Οι Κεντρικές Δυνάμεις πολεμούν εναντίον της Αντάντ. Ενώ στον Βόσπορο πλέουν τα τρομερά γερμανικά θωρηκτά «Γκέμπεν» και «Μπρεσλάου», στην Πόλη γίνεται ένας τρελός χορός επικίνδυνων κατασκόπων.

Ο Μανουήλ, φαινομενικά υπάλληλος σε ρωμαίικο βιβλιοπωλείο, ωστόσο λειτουργεί σαν «βιβλιοτάφος» απαγορευμένων βιβλίων και εντύπων, που δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια του εχθρού. Ένα ιστορικό θρίλερ, μαεστρικά γραμμένο, που αποτυπώνει με ακρίβεια μια συναρπαστική ιστορική εποχή και κρατάει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα.

Το Σταυροδρόμι των Ρωμιών της Πόλης

Ελένη Κεκροπούλου

Το Σταυροδρόμι των Ρωμιών της Πόλης

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα την Ελένης Κεκροπούλου, για τον Ελληνισμό της Πόλης τον 19ο αιώνα. Ρωμιοί μεγιστάνες του εμπορίου και μεγάλοι τραπεζίτες που στήριξαν οικονομικά την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις δύσκολες στιγμές της. Μέσα από τη ζωή μεγάλων οικογενειών, όπως του Γεωργίου Ζαρίφη, τραπεζίτη του Αμπντούλ Χαμίτ, αυτές των Μπαλτατζή και Ράλλη, καθώς και η θαυμαστή πορεία προς την άνοδο του Ανδρέα Συγγρού, καταγράφουν την πορεία της Αυτοκρατορίας προς τον εικοστό αιώνα.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share