Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Η Ελιά στη Λέσβο»: Ένα λεύκωμα για την ελιά στην όμορφη Λέσβο, το ιδανικό δώρο για τους φυσιολάτρες φίλους σας

«Δύσκολα θα βρεις έναν τόπο που να συνδέθηκε τόσο μ' ένα δέντρο όσο η Λέσβος με τις ελιές της»

2 Δεκεμβρίου 2022 14:46
«Η Ελιά στη Λέσβο»: Ένα λεύκωμα για την ελιά στην όμορφη Λέσβο, το ιδανικό δώρο για τους φυσιολάτρες φίλους σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Στη Λέσβο, στα όρη των ελαιών της, θα μπορούσε να διδάξει ο Χριστός», έγραψε ο Ηλίας Βενέζης και με αυτή τη φράση περιγράφει την μοναδικότητα της ελιάς στη Λέσβο, ενός από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας μας.

Η ελαιόφυτη Λέσβος και η μοναδική σύνδεσή της με την ελιά, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας του νησιού και παρουσιάζεται με πολύ ενδιαφέρον τρόπο στο λεύκωμα με τίτλο «Η Ελιά στη Λέσβο» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ελαίας Νήσος Λέσβος».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος, που ιδρύθηκε το 2020 στο Σίγρι, έχει ως πρωταρχικό σκοπό του την αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της ελιάς στη Λέσβο γενικότερα.

Παράλληλα, μέσα από την οργάνωση εκδηλώσεων, εκδόσεων και και ποικίλων δράσεων, έχει στόχο την ευρύτερη διάδοση της προσπάθειας των ελαιοπαραραγωγών, οι οποίοι επενδύουν στην πρωτότυπη καινοτομία και την εξέλιξη της ελαιουργίας στη Λέσβο, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Το λεύκωμα «Η Ελιά στη Λέσβο», μέσα από τα κείμενα, τα εικαστικά έργα και τις φωτογραφίες που έχουν ως θέμα την ελιά και του ελαιώνες της Λέσβου, προβάλλουν τόπους και τοπία, ξεδιπλώνουν ιστορίες και παραδόσεις, αποτυπώνουν συμπεριφορές και εποχές.

Ένα υπέροχο λεύκωμα, από τις εκδόσεις «Τοπίο», το οποίο αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας, μιας και η ελιά είναι σύμβολο για τη χώρα μας, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα ιστορικό αρχείο.

Αν λοιπόν, έχετε κάποιον αγαπημένο ή αγαπημένη που αγαπά την ιστορία του τόπου του, την φύση ή την τέχνη που εμπνέεται από τη φύση, τότε το λεύκωμα «Η Ελιά στη Λέσβο», είναι μία πολύ ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικο δώρο.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share