Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Το Νησί της Βροχής: Ένα μυστικό ημερολόγιο» - Το βιβλίο της Δανάη Δραγωνέα σε «ταξιδεύει» στο παρελθόν

Ένα ανάγνωσμα που αγάπησα!

28 Νοεμβρίου 2022 15:11
«Το Νησί της Βροχής: Ένα μυστικό ημερολόγιο» - Το βιβλίο της Δανάη Δραγωνέα σε «ταξιδεύει» στο παρελθόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το εφηβικό βιβλίο με τίτλο «Το Νησί της Βροχής: Ένα μυστικό ημερολόγιο», αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο, της δημοσιογράφου, Δανάης Δραγωνέα, η οποία μέσα από τις σελίδες του αναγνώσματός της, καταφέρνει να μας ταξιδέψει στο παρελθόν, το οποίο περίτεχνα μπλέκει με το παρόν.

Με πρωταγωνιστές δύο δωδεκάχρονα παιδιά, την Ίζι και τον Βικέντιο, ξετυλίγεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Η ιστορία ξεκινά από το σημείο όπου η Ίζι, βρίσκεται ξαφνικά μαζί με τον πατέρα της στην Κέρκυρα, χωρίς να το θέλει και γι' αυτό είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στο αγαπημένο της Λονδίνο. Σε αυτή της την προσπάθεια έρχεται σε σύγκρουση με τον ίδιο της τον εαυτό, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και η σχέση κόρης- πατέρα.

Μόνη της παρηγοριά η Αριάνα, ένα κορίτσι που γνωρίζει μέσα από τις σελίδες ενός ημερολογίου, που ανακαλύπτει τυχαία στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει. Η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα, αλλά έχει ένα πολύ σημαντικό κοινό με την Ίζι... θέλει να φύγει από την Κέρκυρα.

Μαζί με το πρώην πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει την Αριάνα.

Στη διάρκεια αυτού του «ταξιδιού», ο αναγνώστης μαθαίνει ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του νησιού και ακολουθεί τους ήρωες του βιβλίου, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή στο παρελθόν.

«Το Νησί της Βροχής», μπορεί να είναι ένα εφηβικό βιβλίο, ωστόσο διαβάζεται ευχάριστα από άτομα όλων των ηλικιών.

Μικρά κεφάλαια, τα οποία διαβάζονται εύκολα και μία πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιστορία, γεμάτη νοήματα και μαθήματα. Ιδανικό βιβλίο για να χαλαρώσεις και να νιώσεις ότι ταξιδεύεις σε μια εποχή και σε μια ηλικία που αγαπάς και φυσικά, η απόλυτη επιλογή για εφήβους.

Η δικιά μου εμπειρία

Διάβασα το βιβλίο της Δανάης Δραγωνέα, μέσα σε πέντε μέρες. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ, έπιανα με χαρά στα χέρια μου, «Το Νησί της Βροχής», για να χαλαρώσω και να ταξιδέψω μαζί με την Ίζι και τον Βικέντιο, στον κόσμο της Αριάνας.

Λίγα κεριά, ένα ποτήρι ζεστή σοκολάτα και το βιβλίο στα χέρια μου, έγινε για λίγες ημέρες η αγαπημένη μου συνήθεια χαλάρωσης.

Μικρά κεφάλαια και μεγάλα γράμματα, έκαναν την ανάγνωση του βιβλίου πολύ ξεκούραστη, ενώ η υπόθεση του βιβλίου εξελίσσονταν με πολύ καλό ρυθμό.

Το βιβλίο με ταξίδεψε στην Κέρκυρα, ένα αγαπημένο μου ελληνικό νησί και παρά το γεγονός ότι το έχω επισκεφτεί μερικές φορές, με έκανε να το γνωρίσω ξανά από την αρχή, να μάθω για την ενδιαφέρουσα ιστορία του με τον πιο περιγραφικό και ευχάριστο τρόπο.

Παράλληλα, ταξίδεψα και στα παιδικά μου χρόνια, τότε που έβλεπα διαφορετικά τα πράγματα... τότε που η λαχτάρα της ανακάλυψης και του καινούργιου, ήταν πραγματικά σπουδαία. Ο ενθουσιασμός της Ίζι και του Βικέντιου, με παρέσυρε και με «ταξίδεψε».

 «Το Νησί της Βροχής: Ένα μυστικό ημερολόγιο»

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share