Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Book Garden: Σε αυτό το βιβλιοπωλείο θα βρεις μεταχειρισμένα βιβλία από 1€, για καλό σκοπό

Αξίζει να το επισκεφτείτε!

22 Νοεμβρίου 2022 14:20
Book Garden: Σε αυτό το βιβλιοπωλείο θα βρεις μεταχειρισμένα βιβλία από 1€, για καλό σκοπό
Από Αγάπη Μυργιώτη

Το Book Garden, δεν είναι ένα απλό ή ένα συνηθισμένο βιβλιοπωλείο. Θα έλεγες περισσότερο ότι μοιάζει με την αίθουσα της βιβλιοθήκης, σε ένα μικρό παλατάκι κάπου στην Αγγλία... μια αίθουσα μέσα στην οποία μπορείς να «χαθείς» για ώρες ανάμεσα στα βιβλία, όπως έκανε και η Πεντάμορφη, στην ομώνυμη ταινία.

Ο χώρος αποτελείται από μεγάλες ξύλινες βιβλιοθήκες, πράσινα φυτά, ένα μεγάλο τραπέζι δίπλα σε ένα επιβλητικό παράθυρο, έναν vintage καναπέ και ένα ξύλινο παγκάκι.

Στα ράφια θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μεταχειρισμένων βιβλίων, με τιμές που ξεκινούν από ένα ευρώ και ταξινομημένα ανά κατηγορία για να βρίσκεται εύκολα αυτό που θέλετε.

Τα βιβλία προέρχονται από τις δωρεές εκατοντάδων πολιτών, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα όσα δεν χρειάζονται στo Book Garden, προκειμένου να βρουν ένα νέο σπίτι και να «χουχουλιάσουν» σε αναγνώστες που θεωρούν «θησαυρό, αυτά που κάποιοι άλλοι δεν χρειάζονται».

Πρόκειται για ένα όμορφο μέρος στο οποίο μπορούν να καταχωνιάσουν βιβλιοφάγοι και μη, να αναζητήσουν ενδιαφέροντα βιβλία και αν θέλουν να βρουν μια όμορφη γωνιά για να διαβάσουν.

Στόχος του Book Garden, είναι να κάνει κάθε επισκέπτη να νιώσει άνετα. Άλλωστε, τα διάσπαρτα φυτά και το πράσινο χρώμα στους τοίχους, που σε βοηθάν να εναρμονιστείς με τη φύση, καθώς και η χαλαρωτική μουσική, σου δημιουργούν μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας.

Παράλληλα, μαζί με όλα τα θετικά συναισθήματα που αποκομίζει για τον εαυτό του, κάποιος μπαίνοντας μέσα στο Book Garden, υπάρχει κάτι ακόμα που θα του δώσει χαρά. Ένα μέρος των εσόδων από τα βιβλία, δίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στο «Κοινοτικό Σπίτι Δάμαρις» και στο «Threads of Hope», την επιχείρηση, που έχει στόχο να φέρει την ελευθερία στη ζωή των γυναικών που έχουν βιώσει εκμετάλλευση και κακοποίηση.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share