Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας": Τα δύο πρώτα βιβλία με την ιστορία της Chanel και του Dior, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Οι ιστορίες εμβληματικών σχεδιαστών!

15 Νοεμβρίου 2022 16:06
Από Αγάπη Μυργιώτη

Chanel και Dior... δύο από τους πιο εμβληματικούς σχεδιαστές μόδας στον κόσμο, που δημιούργησαν διαχρονικές τάσεις και άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους. Το New Look του Christian Dior, το Little Black Dress και το ανδρόγυνο στυλ της Chanel, είναι τρία πράγματα για τα οποία όλοι και όλες συζητούν, που έχουν επηρεάσει και εξακολουθούν να επηρεάζουν τη μόδα μέχρι και σήμερα.

Μήπως έχεις αναρωτηθεί ποια είναι η ιστορία των σπουδαίων αυτών σχεδιαστών; Από που ξεκίνησαν και γιατί άφησαν τόσο μεγάλη παρακαταθήκη στη μόδα;

Τα δύο βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με τίτλο "Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας - Chanel" και "Τα Μικρά βιβλία της Μόδας - Dior", παρουσιάζουν τις ζωές των δύο εμβληματικών σχεδιαστών αντίστοιχα.

Τα βιβλία ξεκινούν με αναφορά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και συνεχίζουν με την πορεία τους και τα όσα σπουδαία έχουν προσφέρει στη μόδα.

Παράλληλα, ενδιαφέρουσες εικόνες με τους ίδιους ή τις δημιουργίες τους, δίνουν ζωή στα βιβλία και σε μεταφέρουν νοητά στον δικό τους κόσμο.

"Τα Μικρά βιβλία της Μόδας - Dior"

της ΚΑΡΕΝ ΧΟΜΕΡ

 'Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας - Dior'

Η θεαματική άνοδος του Κριστιάν Ντιόρ στα ανώτερα στρώματα του παριζιάνικου κόσμου της μόδας είναι μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία. Άνθρωπος των τεχνών με ένα σύγχρονο όραμα διαποτισμένο με τις παραδόσεις της γαλλικής υψηλής ραπτικής, στην πρώτη του κολεξιόν, το 1947, ο Ντιόρ λάνσαρε το New Look και έφερε πραγματική επανάσταση.

Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Κριστιάν Ντιόρ, τους θριάμβους των κολεξιόν υψηλής ραπτικής στην πασαρέλα και στο κόκκινο χαλί και την πορεία του οίκου μόδας μετά τον θάνατό του. Μια πολύ προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από φωτογραφίες σε συνδυασμό με το κείμενο της ειδικού στη μόδα Κάρεν Χόμερ αποτυπώνουν το ταξίδι μιας φίρμας που είναι γνωστή σήμερα ως η τελευταία λέξη της φινέτσας, της πολυτέλειας και της θηλυκότητας.

"Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας - Chanel"

της ΕΜΑ ΜΠΑΞΤΕΡ-ΡΑΪΤ

 'Τα Μικρά Βιβλία της Μόδας - Chanel'

Υπεύθυνη για μερικές από τις πιο ρηξικέλευθες τάσεις στη μόδα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος –όπως το μικρό μαύρο φόρεμα, οι πέρλες και τα παπούτσια με τη δίχρωμη λεπτομέρεια στο μπροστινό μέρος–, η Κοκό Σανέλ έφερε επανάσταση στην εποχή της, δίνοντας στις γυναίκες αυτό που χρειάζονταν προτού καν εκείνες το συνειδητοποιήσουν. Έχοντας ως βάση της την αντρική γκαρνταρόμπα, ανέδειξε τη θηλυκή δύναμη, παρέχοντας έναν δημοκρατικό κώδικα ενδυμασίας που πρόσφερε ελευθερία, ισότητα και ανεπιτήδευτο κλασικισμό.

Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της Κοκό Σανέλ, αυτής της μοναδικής σχεδιάστριας που άσκησε τεράστια επιρροή στον κόσμο της μόδας. Ξεκινώντας από ένα ταπεινό παρελθόν, κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή, ενώ η εμπορική της επωνυμία, η οποία επεκτάθηκε στα αρώματα, στα κοσμήματα και στα αξεσουάρ, συνεχίζει να είναι δημοφιλής ακόμη και σήμερα.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share