Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

"Η πόλη που αγαπούσαμε": Παρουσίαση βιβλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS

Αποσπάσματα μνήμης και απορίας για τη Θεσσαλονίκη

26 Σεπτεμβρίου 2022 14:51
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εκδόσεις Επίκεντρο σας προσκαλούν, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (κτίριο INNOVATHENS), στην παρουσίαση του βιβλίου «Η πόλη που αγαπούσαμε. Αποσπάσματα μνήμης και απορίας για τη Θεσσαλονίκη» του Μιχάλη Γ. Τριανταφυλλίδη.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε 4 βιβλία που έγιναν διάσημα από το Tik Tok.

Από την προσφυγική Χαριλάου και τα Τροχιοδρομικά ως την επαρχία της Βιθυνίας, από τις αίθουσες των ευρωπαϊκών οργανισμών και τις πορείες ειρήνης στις Βρυξέλλες ως το προσκύνημα επιζώντων της Χιροσίμα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη, και από τη μνήμη της γεύσης ως την διαρκή απορία της πολιτικής συνείδησης, η αφήγηση του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη χαράζει με προσωπικό τρόπο και ύφος πάνω στην παλίμψηστη ταυτότητα της πόλης γραμμές μιας συλλογικής διαδρομής.

'Η πόλη που αγαπούσαμε': Παρουσίαση βιβλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS

Όπως σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου ο Πάνος Θεοδωρίδης, «αυτός ο ολότελα εκρηκτικός γίγαντας, με την ιδιότυπη ιδιοσυγκρασία, είναι στην ουσία ένας ποταμός ιδεών, δράσης, στρατηγικής μελαγχολίας, και ένα άκρως κοινωνικό ον με εσωτερική αγαθότητα, προερχόμενος από μιαν άλλη εποχή».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Βασίλης Κάλφας, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του ΑΠΘ
  • Χριστίνα Πουλίδου, Δημοσιογράφος – συγγραφέας
  • Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας – διευθύντρια του Εργαστηρίου “Κέντρο Γραφής” της Φιλοσοφικής Σχολής, Πανεπιστήμιο Κρήτης [διαδικτυακή παρέμβαση]
  • Αντώνης Οικονόμου, Project Manager – INNOVATHENS
  • και ο συγγραφέας του βιβλίου Μιχάλης Τριανταφυλλίδης.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 19.30
Τοποθεσία: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, Πειραιώς 100

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share