Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

50ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Τα βιβλία που πρέπει να αναζητήσεις στο Ζάππειο

Θα σε καθηλώσουν!

5 Σεπτεμβρίου 2022 10:48
50ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Τα βιβλία που πρέπει να αναζητήσεις στο Ζάππειο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο ξεκίνησε και θα μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου θα σε περιμένει να το εξερευνήσεις και να ζήσεις την πιο μεγάλη γιορτή βιβλίου της Αθήνας.

Η μαγεία του φεστιβάλ σε καλεί να ψάξεις για ώρες ανάμεσα στα βιβλία των διάφορων εκδοτικών οίκων και να ανακαλύψεις νέα βιβλία που θα ήθελες να προσθέσεις στην βιβλιοθήκη σου.

Ωστόσο, το Athensmagazine.gr, σου προτείνει 5 βιβλία ιδανικά για την βιβλιοθήκη σου τα οποία μπορείς να αναζητήσεις στην έκθεση.

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες

Το βιβλίο που ήταν #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο βιβλίο τα τελευταία 10 χρόνια.

Υπόθεση:

Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Άντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου;

Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ' τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ' όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Όταν δύο νεαροί απ' το χωριό γοητεύονται απ' την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ταινία - Δείτε το trailer:

Προς τ' άστρα

Από τα αρχαιότατα χρόνια ο άνθρωπος έστρεφε το βλέμμα του προς τ’ άστρα, κατακλυσμένος από συναισθήματα δέους και απορίας: Tι ήταν άραγε αυτά τα μικροσκοπικά ουράνια φώτα που συντρόφευαν τις νύχτες μας; Τους τελευταίους αιώνες η ανθρωπότητα έχει σημειώσει τεράστια επιστημονική πρόοδο. Εξηγήσαμε τη φύση των αστέρων και κατανοήσαμε εις βάθος τις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό τους, ενώ τα διαστημόπλοιά μας ταξίδεψαν μέχρι τα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος. Αλλά δεν σταματήσαμε εκεί. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα μέσα από τις παρατηρήσεις μας να ταξιδεύουμε νοητά και να μελετάμε αντικείμενα που βρίσκονται δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά από εμάς, δισεκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.

50ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Τα βιβλία που πρέπει να αναζητήσεις στο Ζάππειο

Εκεί που πεθαίνει ο άνεμος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής και των εντυπωσιακότερων πτυχών της. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι εξωτικές συνθήκες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η προσπάθεια εύρεσης νέων «κόσμων», η επική ιστορία της γέννησης και του θανάτου των αστέρων, οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και τα υπέρλαμπρα κβάζαρ, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και πολλά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας.

Μέσα από απλές εξηγήσεις των φυσικών φαινομένων και πλούσια εικονογράφηση, ο αναγνώστης θα γνωρίσει τη γοητεία της διαστημικής εξερεύνησης και θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα από ποτέ τη θέση του ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν.

Ο Όμηρος, ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι από μια εύπορη οικογένεια, χάνει τους γονείς του στον εμφύλιο της Ισπανίας. Στην προσπάθεια του να επιβιώσει, καταλήγει σε μια σπηλιά στα σύνορα της Γαλλίας.
Η Χλόη, ένα αδάμαστο κορίτσι, είναι η πρώτη μεταξύ των ανταρτών. Έχει ένα μυστικό καταφύγιο -μια σπηλιά με θησαυρούς- γεμάτη απ' ότι ξεφορτώνεται το ανθρώπινο ποτάμι των αμάχων κι εξόριστων που μετά την επικράτηση του Φράνκο επιχειρεί τη μεγάλη φυγή προς τα σύνορα της Γαλλίας.
Ακόμα κι αν ανήκουν σε διαφορετικούς κόσμους, ο Όμηρος και η Χλόη θα συνδεθούν με έναν μοναδικό τρόπο, σε μια επικίνδυνη στιγμή της ιστορίας.

Τελειώνει με Εμάς

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο.
Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή.

50ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Τα βιβλία που πρέπει να αναζητήσεις στο Ζάππειο

Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί.

Οι άσσοι της καρδιάς

Νικόλας και Ασπασία. Παίξανε την αγάπη τους σαν µια παρτίδα χαρτιά. Κανείς δεν µπορούσε να µαντέψει ποιος θα κράταγε τους άσσους. Άνθρωποι που περίµεναν τον παράδεισο, αλλά γνωρίστηκαν και πάλεψαν για να µην πάνε στην κόλαση.

Άγγελος και Ζωή. Εκεί στις φωτιές του Αϊ-Γιάννη, συντελέστηκε µοιραίο ολοκαύτωµα! Οι µατιές τους κόλλησαν για πάντα και ενώθηκαν µε τη δύναµη της φλόγας, που πυρπόλησε στο πέρασµά της ό,τι εύφλεκτο υπήρχε, µαζί µε δυο διψασµένες νεανικές καρδιές. Το µέλλον τους όµως τόσο δύσκολο. Αφηµένη στον άνεµο, κρεµόταν η ζωή του και η ζωή της. Tόσο λεπτή σαν κλωστή, τόσο γερή σαν τριχιά. Μια γυναίκα καθορίζει εξελίξεις, υπογράφει συµβόλαια ζωής και προδικάζει µοίρες, γιατί αγαπά αυτόν που δεν µπορεί να έχει. Η εκδίκηση έχει χαραχτεί βαθιά στο µυαλό της. Σε αυτή την ιστορία τίποτα δεν έρχεται απλά.

Δυο µεγάλοι έρωτες µε ανυπέρβλητα προβλήµατα, που θα αγωνιστούν να τα καταφέρουν.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share