Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Θα έχουμε την τιμή να τις δούμε από κοντά!

31 Αυγούστου 2022 15:27
5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου έρχεται στο Ζάππειο, από τις 2 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 για να ζήσουμε την πιο μεγάλη γιορτή βιβλίου της Αθήνας και μαζί με τα βιβλία θα υποδεχτούμε και θα γνωρίσουμε από κοντά και διάφορους συγγραφείς.

Ανάμεσα στους εκδοτικούς οίκους που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ θα είναι και οι εκδόσεις Μίνωας. Πάμε να γνωρίσουμε 5 συγγραφείς που θα έχουμε την τιμή να δούμε από κοντά στο φεστιβάλ.

Ειρήνη Βαρδάκη

Γνωρίστε την αγαπημένη σας συγγραφέα στο 5ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Η Ειρήνη Βαρδάκη θα υπογράψει τα βιβλία της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (Νο 166-168-170).

 5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Βαρδάκη

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στο χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία. Στα μυθιστορήματα της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του. Ο Μέντορας είναι το πέμπτο της μυθιστόρημα και το πρώτο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Χριστίνα Αποστολίδη

Γνωρίστε την αγαπημένη σας συγγραφέα στο 5ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 11:30.

Η Χριστίνα Αποστολίδη θα υπογράψει τα βιβλία της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (Νο 166-168-170).

5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Λίγα λόγια για την Χριστίνα Αποστολίδη

Η Χριστίνα Αποστολίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι εργάζεται στον χώρο του μάρκετινγκ. Τα τελευταία χρόνια ζει με τον Χρήστο και τη Σοφία στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Από τη μαμά της πήρε την αγάπη για το διάβασμα, ενώ με τον μπαμπά της έπαιζε παιχνίδια λέξεων. Ιστορίες για παιδιά ξεκίνησε να γράφει το 2012 για να τις διηγείται στη Σοφία. Γράφει, επίσης, παιδικά τραγούδια. Κείμενά της διακρίθηκαν με έπαινο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά το 2021 (Ιστορία εκτενούς φόρμας για παιδιά 10-14 ετών και Διήγημα για νέους 14+).

Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τρία βιβλία της: «Ο λύκος και η πεταλούδα» (2019), «Το άτακτο καπέλο» (2020) και «Οχ, πρασίνισα!» (2022).

Ελευθερία Μεταξά

Γνωρίστε την αγαπημένη σας συγγραφέα στο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Η Ελευθερία Μεταξά θα υπογράψει τα βιβλία της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (Νο 166-168-170).

 5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Λίγα λόγια για την Ελευθερία Μεταξά

Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη και του τμήματος Δημοσιογραφίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1. Εργάστηκε ως ηθοποιός, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ως ασκούμενη δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, με τη μετάφραση και την επιμέλεια βιβλίων και με μεταγλωττίσεις ξένων τηλεοπτικών σειρών. Είναι μέλος της ΠΕΛ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) και μιλάει αγγλικά. Το διήγημά της με τίτλο «Το τελευταίο ταξίδι» απέσπασε έπαινο στον 34ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΕΛ. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όταν μιλούν τα φεγγάρια, Μην κοιτάξεις πίσω, Σπασμένος καθρέφτης και Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;, ενώ από τις εκδόσεις Μίνωας τα μυθιστορήματα Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης (2019) και Αθώοι ένοχοι (2020).

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Γνωρίστε την αγαπημένη σας συγγραφέα στο 5ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου θα υπογράψει τα βιβλία της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (Νο 166-168-170).

5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Λίγα λόγια για την Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη Γλωσσολογία, με ειδίκευση στη Διδακτική των γαλλικών και των γλωσσών. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κερκύρας. Έχει βραβευτεί τρεις φορές από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: το 2013 με την Εύφημο Μνεία Μικρής Ιστορίας, το 2014 με το Βραβείο Μικρής Ιστορίας και το 2015 με τον Έπαινο Ποίησης.

Ιωάννα Μπαμπέτα

Γνωρίστε την αγαπημένη σας συγγραφέα στο 5ό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Η Ιωάννα Μπαμπέτα θα υπογράψει τα βιβλία της στο περίπτερο των εκδόσεων Μίνωας (Νο 166-168-170).

5 συγγραφείς από τις εκδόσεις Μίνωας που θα γνωρίσεις από κοντά στο 50ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μπαμπέτα

Η Ιωάννα Μπαμπέτα σπούδασε Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ασχολήθηκε με την έρευνα για τη ζωή των ηλικιωμένων στην ελληνική περιφέρεια. Διατηρεί τη δική της στήλη «Βιβλία από όλο τον κόσμο», στο ένθετο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Η Φωνή της Κω – KosVoice.gr. Κάθε μήνα παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα Ελληνική Γνώμη, που κυκλοφορεί στον Καναδά για τους Έλληνες της διασποράς.

Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Φιλαναγνωσίας σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και παραδίδει σεμινάρια δημιουργικής γραφής για το παιδικό βιβλίο. Διετέλεσε 4 χρόνια πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Κείμενά της για παιδιά έχουν βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, ενώ διηγήματά της για ενήλικες έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η Μελίνα ντετέκτιβ, Πριγκιπικά γενέθλια, Ο βασιλιάς λύκος (βραχεία λίστα για τα κρατικά βραβεία), Διακοπές στη βεράντα (βραχεία λίστα για τα κρατικά βραβεία), Τα γουρουνάκια της ευτυχίας, Βοήθεια, αχινός!, Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα, To όνειρο της Μανταλένας, Παραμύθια με καρπούζι, Το κατσικάκι με τη γραβάτα, Οι συγγνώμες μιας μάγισσας, Τα ευχαριστώ ενός ιππότη, Οι καλημέρες ενός ιππότη, Φίλες χωρίς αρχή και τέλος.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share