Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Black Friday για βιβλιοφάγους: Σοκαριστικές τιμές σε βιβλία μέχρι 6 ευρώ

Προλάβετε!

24 Νοεμβρίου 2021 17:08
Black Friday για βιβλιοφάγους: Σοκαριστικές τιμές σε βιβλία μέχρι 6 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είσαι και εσύ βιβλιοφάγος και σου αρέσει "να αλλάζεις τα βιβλία σαν τα πουκάμισα", τότε η Black Friday προσφορές είναι η απόλυτη ευκαιρία για να ανανεώσεις την βιβλιοθήκη σου. Με την ευκαιρία δες εδώ τις σοκαριστικές προσφορές στα Public με έκπτωση μέχρι και 60%.

Το Athensmagazine.gr, έψαξε και βρήκε μερικές πολύ σούπερ προσφορές σε βιβλία. μέχρι 6 ευρώ, για να επωφεληθείς της Black Friday, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το μυστήριο του Λόουν Χάουζ με 1,20€ στα public

Το χαλαρό και ελευθεριάζον ύφος του (συνδυασμένο με έναν ιλιγγιώδη αφηγηματικό ρυθμό, η πανταχού παρούσα ειρωνεία, ο πλούτος του υπαινικτικού του λόγου, η παιγνιώδης παράθεση τσιτάτων της "υψηλής" κουλτούρας ή της λαϊκής θυμοσοφίας, αλλά κυρίως η βαθύτατα νεωτερική εικόνα του άντρα και της γυναίκας στο έργο του είναι μερικά από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν στη γραφή του Έντγκαρ Ουάλλας.

 Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Ουτοπία με 6 ευρώ στα public

Ο διάσημος μύθος της Ουτοπίας, που γράφτηκε από τον Τόμας Μορ στις αρχές του 16ου αιώνα και έκτοτε δεν έχει πάψει να γοητεύει και προκαλεί το ενδιαφέρον, καταπιάνεται με το αιώνιο φιλοσοφικό ζήτημα της ιδανικής πολιτείας. Ο Μορ ενσωματώνει στο όραμά του για την ιδεώδη κοινωνία στοιχεία από τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον στωικισμό και τον επικουρισμό, και μιλάει για κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, ανεξιθρησκία, κρατική πρόνοια και μέριμνα για όλους τους πολίτες, με σκοπό την κατάκτηση της ευτυχίας μέσω της επίτευξης κοινωνικής ειρήνης και δικαιοσύνης. Ένα κείμενο που επηρέασε όσο λίγα τη φιλοσοφική, πολιτική και λογοτεχνική παράδοση της Δύσης, λαμπρό γέννημα του ουμανισμού της Αναγέννησης.

 Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Οι άθλιοι με 6 ευρώ στα public

Κάθε τόμος της σειράς Classics illustrated αποτελεί πλήρη και πιστή προσαρμογή ενός αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας, και συνοδεύεται από πληροφοριακά κείμενα για τους συγγραφείς και την εποχή τους αλλά και ερωτήσεις για την ανάλυση και κατανόηση του κειμένου, συνδυάζοντας την εκπαιδευτική αξία με τη γνήσια αναγνωστική απόλαυση.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Πικρό Καρναβάλι με 2,08 ευρώ στον Ψυχογιό

Η «ποίηση σήμερα» αποτελείται από μη διασταυρωμένες φήμες, από ανυπόστατες διαδόσεις, από άχρηστες (για το μεγάλο κοινό) πληροφορίες, από κιτρινίζοντα χειρόγραφα που τα είδε ο ήλιος και αλλοιώθηκαν, από ήχους γεμάτους παρηχήσεις και μισοτελειωμένες φράσεις. Κι όμως διατηρεί μια κομψότητα στο ύφος, μια ισορροπία στη μορφή, μια άνετη και αδιάκοπη ροή νερού από πηγή. Γιατί αυτές οι αντιθέσεις στο παρουσιαστικό και στα νοήματα; Από τη μια το παιχνίδι, η ειρωνεία, ο σαρκασμός, και από την άλλη η νοσταλγία για ένα αναπότρεπτο παρελθόν, που όλο τ’ αλλάζουμε να μας ικανοποιεί καλύτερα, ενώ ήταν γεμάτο από χαμένες ευκαιρίες, ανολοκλήρωτους πόθους και αποτυχημένες προσπάθειες, που επισκίαζαν τις λίγες ωραίες λαμπερές στιγμές ολοκλήρωσης. Γι’ αυτό η «ποίηση σήμερα» είναι μεταξύ άλλων ένα «πικρό καρναβάλι».

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Τις νύχτες έπαιζε με τις σκιές με 3,88 ευρώ στον Ψυχογιό

Τη στιγμή που η Δαναή χάνεται στη γέννα, ο άντρας της ο Γιώργης, μαγνητισμένος από την Κίρκη του Κάστρου και από τις χάρες της, αμελεί να γυρίσει και μόλις που διαφεύγει από τη σφαγή των χριστιανών από τους Τουρκοκρητικούς στο μεγάλο Κάστρο, τον Αύγουστο του 1898.

Είναι η στιγμή όπου γεννιέται ο ήρωας ενός ολόκληρου κόσμου. Και μαζί του η Κρητική Πολιτεία, που λίγα χρόνια αργότερα θα οδηγήσει στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Αυτός είναι ο αιώνας του ζωγράφου, του Ανέστη, κι η ιστορία του είναι η διαδρομή πολλών ανθρώπων, που έζησαν και πέθαναν μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Δεν είναι μόνο ο Ανέστης που παρασύρει τον αναγνώστη στις ατραπούς μιας ανεξήγητης μοίρας, είναι κι εκείνοι που συνδέονται μαζί του με δεσμούς αίματος –ο παππούς Λεωνίδας, η θεια-Λουλουδιά, η Μυρσίνη–, αλλά κι εκείνοι με τους οποίους μοιράζεται εμπειρίες, πάθη, οράματα, η κυρα-Ευτέρπη, η Χριστίνα, η Ισιδώρα και προπαντός ο Μικέλε. Είναι και οι τόποι, η Κρήτη, ο Πειραιάς, η Μακεδονία, που παραδομένοι στις φλόγες και στα καπρίτσια της μεγάλης Ιστορίας δημιουργούν μια υποβλητική ατμόσφαιρα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Στο μυθιστόρημα της Τέσυς Μπάιλα, ο άνθρωπος γίνεται έρωτας, γίνεται πόλεμος, γίνεται θάνατος, γίνεται τέχνη, ώσπου να ξαναγίνει άνθρωπος.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Ο χορός των ψευδαισθήσεων με 3,60 ευρώ στον Ψυχογιό

Ο Αλέξανδρος Σάντσας ή Αλεκίνος δίνει τέλος στη ζωή του διχάζοντας μια ολόκληρη χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση. Ο Μάνος Πιερίδης, μέλος μιας παρέας στην οποία ανήκε ο αυτόχειρας, αναθυμάται στιγμές από την κοινή τους ζωή στη δεκαετία του ενενήντα.

Η μνήμη του ψηλαφεί τα ανέμελα χρόνια της νιότης, τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για την Έλια, τη νεαρή δασκάλα χορού, την πολυκύμαντη φιλία του με τον Σέργιο. Μέσα από μικρά και μεγάλα επεισόδια που οδηγούν στο σήμερα αναδεικνύεται το ψηφιδωτό χαρακτήρων ενός λαού που χόρεψε στον ρυθμό των ψευδαισθήσεων προτού βυθιστεί σε μια απρόσμενη περιπέτεια.

Ένα μυθιστόρημα για τη δοκιμασία της ζωής και του έρωτα με φόντο την πολύκροτη κρίση.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Ο εκατοντάχρονος που ανέβηκε στο αερόστατο και εξαφανίστηκε με 2,08 στον Ψυχογιό

Επέστρεψε. Ακόμα πιο γέρος. Ακόμα πιο αστείος.

Όλα αρχίζουν με ένα αερόστατο και τρία μπουκάλια σαμπάνια. Ο Άλαν και ο Γιούλιους είναι έτοιμοι να κάνουν μια βόλτα και να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά. Δεν περιμένουν ότι το αερόστατο θα καταλήξει στη θάλασσα κι ότι θα τους περιμαζέψει ένα πλοίο της Βόρειας Κορέας που μεταφέρει έναν χαρτοφύλακα γεμάτο λαθραίο ουράνιο για τα πυρηνικά όπλα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Άλαν και ο Γιούλιους βρίσκονται ξαφνικά στο επίκεντρο μιας διπλωματικής κρίσης όπου εμπλέκονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, από τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας έως την Άνγκελα Μέρκελ και τον Τραμπ. Κι ένα είναι σίγουρο: τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα…

Ο υπεραιωνόβιος Άλαν και ο κολλητός του φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω στη νέα τους περιπέτεια. Και αποδεικνύουν ότι διαθέτουν ακόμη τη σκανταλιάρικη διάθεση και την αστείρευτη ζωντάνια που έκαναν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο να τους αγαπήσουν.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Ένα τραγούδι για το αύριο με 1,99 ευρώ στον Ψυχογιό

Ο Τομ ερωτεύτηκε την Άλις τη στιγμή που την αντίκρισε. Συνειδητοποίησε ότι δε θα ήταν καθόλου εύκολο να είναι μαζί της, αλλά η Άλις είναι γεμάτη ενέργεια, ένας ήλιος που λάμπει στον κατά τ’ άλλα συνηθισμένο κόσμο του.
Κάποιοι μπορεί να βλέπουν την Άλις και να νομίζουν ότι έχει τα πάντα στη ζωή της. Όμως, η Άλις ξέρει ότι δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες. Η ζωή της είναι περίπλοκη, απρόβλεπτη, δύσκολη. Αλλά δεν της αρέσει ο οίκτος. Το μόνο που θέλει να κάνει, το μόνο που ήθελε ποτέ, είναι να τραγουδάει.

Στην Άλις έχουν πει να μην ακολουθεί τα όνειρά της. Το ίδιο και στον Τομ. Αλλά όταν η μοίρα τους έχει ήδη φερθεί σκληρά, είναι ώρα να σταματήσουν να ακούν τους άλλους και να ακολουθήσουν μόνο την καρδιά τους.
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της αγάπης.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Ναπολέων Βοναπάρτης με 4,85 ευρώ στον Ιανό

Ο Ναπολέων έχει µείνει στην ιστορία ως ένας από τους µεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Ευρώπης. Χάρη σ' αυτόν η Γαλλία αναδείχθηκε σε µια ισχυρή πολιτική δύναµη της εποχής εκείνης. Τα στρατιωτικά κατορθώµατα του Ναπολέοντα δεν οδήγησαν απλώς στη δηµιουργία µιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας, αλλά άλλαξαν και τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης για πάντα.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

Μνήμες της Σμύρνης με 4,62 ευρώ από τον Ιανό

Το βιβλίο αυτό είναι μια συλλογή διηγημάτων που είναι εμπνευσμένα από τις στερνές στιγμές της καταρρέουσας Σμύρνης. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες απλών ανθρώπων που ζουν στο επίκεντρο του φοβερού χαλασμού, δίνεται με έξοχη δύναμη αναπαράστασης ο επιθανάτιος σπασμός της φλεγόμενης πόλης. Η συγγραφέας βλέπει τις φλόγες, αλλά δε σταματά σ' αυτές: προχωρεί στο ψυχικό ολοκαύτωμα των πρωταγωνιστών της μεγάλης καταστροφής. Της δίνεται, έτσι, η ευκαιρία να δημιουργήσει τύπους αυθεντικούς, που υψώνουν το ατομικό σε πανανθρώπινο, το επικαιρικό σε αιώνιο.

Black Friday για βιβλιοφάγους

Βρες εδώ το βιβλίο

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share