Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σπουδαία διάκριση για τον Χρήστο Χωμενίδη: Έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος για τη «Νίκη»

Αναγνωρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της εποχής μας

15 Νοεμβρίου 2021 18:53
Σπουδαία διάκριση για τον Χρήστο Χωμενίδη: Έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος για τη «Νίκη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της λογοτεχνίας, το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος (Prix du Livre Europeen) έλαβε ο Χρήστος Χωμενίδης, με την επιτροπή να αναγνωρίζει τη «Νίκη» ως ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της εποχής μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα βραβείο που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία της Ευρώπης καλλιεργώντας τον διαπολιτισμικό διάλογο στον χώρο της πεζογραφίας, και προωθεί τη λογοτεχνία πέρα από εθνικά και γλωσσικά σύνορα, με μεταφράσεις των βραβευμένων έργων σε άλλες γλώσσες.

Σημειώνεται ότι η «Νίκη» έχει τιμηθεί επίσης, με:

– ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
– ΒΡΑΒΕΙΟ Μυθιστορήματος του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης»
– Βραβείο Public κατηγορία «Ελληνικό Μυθιστόρημα»

Ο Χ.Α. Χωμενίδης, δήλωσε: «Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη “Νίκη” είναι μια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα μας μπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσμο. Την ώρα της μεγάλης αυτής δικαίωσης και χαράς, σκέφτομαι τη μάνα μου και τον πατέρα μου που αποτέλεσαν την πρώτη έμπνευση για τη «Νίκη». Σκέφτομαι τους δασκάλους που μού έδωσαν τα φώτα. Σκέφτομαι τους αναγνώστες που με στηρίζουν σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα».

«Ευχαριστώ την εκδότριά μου Άννα Πατάκη, που με εμψυχώνει με αδελφική αγάπη. Αγκαλιάζω τα πιό δικά μου πρόσωπα. Στέλνω ένα μεγάλο φιλί στους συνομήλικους της κόρης μου νέους αναγνώστες, μέσα από τους οποίους θα βγούν οι νέοι μας συγγραφείς. Ευχαριστώ πολύ!», τόνισε.

Η απονομή του Ευρωπαικού Βραβείου Μυθιστορήματος στη «Νίκη» είναι μια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η...

Posted by Χρήστος Α. Χωμενίδης on Monday, November 15, 2021



 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share