Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου: Προσφέρει βιβλία στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

Προσφορά βιβλίων σε πυρόπληκτους

2 Σεπτεμβρίου 2021 11:54
Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου: Προσφέρει βιβλία στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου με αίσθημα αλληλεγγύης, επιθυμεί να προσφέρει βιβλία, στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχές της Εύβοιας.

Το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει ως διέξοδος από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να χαρίσει αισιοδοξία.

Γι' αυτόν τον λόγο ο Σ.ΕΚ.Β., σε συνεργασία με τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, προτίθεται να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τους.

Η δωρεά θα πραγματοποιηθεί μέσω του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου στο Ζάππειο, από τις 3 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Εκεί, οι συμμετέχοντες εκδότες θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν καινούργια βιβλία για τον σκοπό αυτό.

Επίσης, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ, αγοράζοντας βιβλία της επιλογής τους, θα μπορούν να τα αφήνουν στο περίπτερο της Γραμματείας, προκειμένου να ενισχυθεί ο αριθμός των αντιτύπων που θα προσφέρει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και οι Έλληνες εκδότες

49ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής θεσμός, που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, έρχεται ξανά να φωτίσει την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.

Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων - Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Το κεντρικό αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 είναι επικεντρωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με πολλές συναφείς υποενότητες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, ώστε με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί έργο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Στις δυσμενείς συνθήκες που διανύουμε, αναμένουμε με χαρά να μοιραστούμε μαζί σας την εορταστική νότα που θα προσδώσει η έναρξη του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ελπίζουμε, ότι ο πνευματικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ Βιβλίου, η διαρκής προσφορά όλων όσοι μοχθούν για την παραγωγή και την ανάδειξη του Φεστιβάλ, αλλά, κυρίως, η υποστήριξη των φίλων αναγνωστών, θα τονώσουν την αξία της φιλαναγνωσίας.

Σας περιμένουμε όλους στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου, καθημερινά από τις 03 Σεπτεμβρίου 2021 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 06 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00.

Γιατί και φέτος, η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30

Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00

Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) Τηλ: 210 3303942, 210 3302523, www.sekb.gr

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share