Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

5+1 μικρά μυστικά για να αρχίσεις να διαβάζεις περισσότερο!

Δώσε βάση!

27 Σεπτεμβρίου 2019 15:03
5+1 μικρά μυστικά για να αρχίσεις να διαβάζεις περισσότερο!
Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά από ένα καλό βιβλίο που σε ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες του. Τι γίνεται όμως όταν η καθημερινότητα και ο ελάχιστος χρόνος μας δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο για διάβασμα;
Κάντε σωστές επιλογές
Ψάχνοντας τις λίστες με τα best sellers της χρονιάς, καταλήγουμε πολλές φορές να αγοράζουμε τα λάθος βιβλία τα οποία μένουν σχεδόν πάντα στο ράφι. Το βασικό είναι να επιλέξετε το στυλ που σας αρέσει και θα σας κρατήσει, ακόμα και αν αυτό το βιβλίο δεν γνώρισε καμία επιτυχία στο αναγνωστικό κοινό.

Βάλτε το κινητό σας για ύπνο
Πώς θα βρείτε χρόνο για διάβασμα αν σκρολάρετε συνεχώς στα social media; Πριν πέσετε στο κρεβάτι, αφήστε το τηλέφωνό σας στην άκρη και πιάστε στα χέρια σας ένα βιβλίο μέχρι να αποκοιμηθείτε. Επίσης αν πηγαίνετε στη δουλειά σας με μεταφορικά μέσα, δοκιμάστε να διαβάζετε αντί να ασχολείστε με το smartphone σας.
Αφήστε (για λίγο) το Netflix
Πάντα βρίσκουμε χρόνο για netflix and chill, αλλά όχι για διάβασμα. Αντί λοιπόν να ξεκινήσετε μια ακόμα σειρά ή ένα ακόμα επεισόδιο, πάρτε στα χέρια σας το βιβλίο που έχετε βάλει στόχο να ολοκληρώσετε μέσα στους επόμενους μήνες.

Βάλτε στόχους
Ορίστε έναν ρεαλιστικό αριθμό βιβλίων που θέλετε να έχετε διαβάσει μέχρι το τέλος του χρόνου ή μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό θα λειτουργήσει σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό σας που θα θέλετε να κερδίσετε, αρκεί να μην το παρακάνετε φυσικά.

Ναι στα κλασικά
Οι βιβλιοφάγοι φίλοι σας διαβάζουν όλες τις νέες κυκλοφορίες και νιώθετε πίεση; Τότε ξεκινήστε να διαβάζετε κλασικά βιβλία με την ησυχία σας, χωρίς να αισθάνεστε πως κάνετε αγώνα δρόμου.


Έχετε πάντα ένα βιβλίο στην τσάντα σας
Θα σας χρειαστεί σίγουρα σε μια ουρά αναμονής στην τράπεζα, σε μια υπηρεσία, στη στάση του λεωφορείο. Μπαίνοντας στη διαδικασία να διαβάζετε έστω και για λίγα λεπτά την ημέρα, εξασκείτε όλο και περισσότερο αυτή τη δραστηριότητα.

Η προσευχή της μάντισσας: Μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα και επανάστασης!

Στο κοσμοπολίτικο Κάιρο, αρχές της δεκαετίας του ’50, η ευρωπαϊκή χλιδή συνυφαίνεται με τη σαγήνη και το μυστήριο της ονειρικής ανατολής. Ωστόσο, η στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης πλησιάζει και ο λαός ξεσηκώνεται εναντίον του παλατιού και των Άγγλων.

Η Αννίτζα, απόγονος της θρυλικής δασκάλας Άννας της Ρούμελης, ζει με την οικογένειά της στο Ελ Ζαμάλεκ, μια αριστοκρατική συνοικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Το ταραχώδες πολιτικό κλίμα και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά φέρνει τον εμπορικό οίκο της οικογένειας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Μοναδική τους σωτηρία ο γάμος μιας από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας με έναν υποψήφιο επενδυτή. Όμως, ο έρωτας έχει ήδη μπει στον δρόμο των τεσσάρων κοριτσιών και καμιά δεν είναι διατεθειμένη να τον θυσιάσει για να σώσει την οικογένειά της.
Ο χειριστικός χαρακτήρας μιας από τις αδελφές σπέρνει ανάμεσά τους την έριδα και τη διχόνοια.
Μαζί, η παιδική τους φίλη η Νουρ, η μελαμψή κεντήστρα του παλατιού με προσωπικότητα ζυμωμένη στα βάθη της ερήμου.
Μυημένη από τα γεννοφάσκια της στα ιερά μυστήρια της ζωής, η Νουρ διαισθάνεται τον θανάσιμο κίνδυνο που τις απειλεί και προσπαθεί να τις προειδοποιήσει.
Κι ενώ η επανάσταση μαίνεται στους δρόμους του Καΐρου, οι τύχες της Νουρ και των τεσσάρων κοριτσιών ακροβατούν επικίνδυνα στο σχοινί της μοίρας.

Συγγραφέας

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.

undefined
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η Μουσική του Κόσμου (2010), Το Σκίτσο (2011), Το Κεντρί της Πεταλούδας (2013), Το Μαγεμένο Ποτάμι (2014), Η Πρώτη Κυρία (2015), Η Νύφη της Μασσαλίας (2016), Ματωμένα Εντελβάις (2017) και Το Δάκρυ της Mάντισσας (2018). 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share