Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιβλιοδρομίες 2019, την Παρασκευή 10 Μαΐου

Περί τίνος πρόκειται;

6 Μαΐου 2019 15:55
Βιβλιοδρομίες 2019, την Παρασκευή 10 Μαΐου

Ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα, που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.
Περισσότεροι από 4.000 μαθητές και μαθήτριες διαγωνίζονται την Παρασκευή 10 Μαΐου, σε 26 εξεταστικά κέντρα σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία συμμετέχοντας στις 21ες ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Στα ίχνη του μυστηρίου…», προκειμένου η ατομική και ομαδική συμμετοχή να οδηγήσει τους μικρούς Βιβλιοδρόμους σε δημιουργικές περιπέτειες, σε πολλαπλά ευεργετικές περιπλανήσεις γνώσης και φαντασίας, όπου θα ανακαλύψουν αλήθειες και θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Στόχος του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ για παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γερμανίας, πέρα από τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων, είναι και η ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

Επίσης, η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας τους είναι ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος, καθώς με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού προβλέπεται και η ομαδική συμμετοχή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, τηλ. 210 9656200.

Η Έλλη ταξιδεύει: Τα παιδικά βιβλία μιας 15χρονης!

Η Ελλη Βασιλείου με φαντασία και χιούμορ μπαίνει στο διαστημόπλοιο και ταξιδεύει μαζί με τους μικρούς αναγνώστες σε τόπους ονειρικούς.
Την γνωρίσαμε πριν από σχεδόν τρία χρόνια μέσα από το βιβλίο της «Ελλη». Και τώρα επιστρέφει με διάθεση να μας ταξιδέψει στις χώρες που αγαπάει, με το νέο της βιβλίο «Η Ελλη ταξιδεύει». Είναι η μικρή Ελλη Βασιλείου, μόλις 15 χρονών, η οποία με μια ματιά γεμάτη φαντασία και με χιούμορ, μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει σε τόπους μακρινούς και ονειρικούς!

Αλλά, με την παρότρυνση των γονιών της και τις χρωματιστές και πλούσιες εικόνες της Θεανώς Πετρίδου, οι ιστορίες της αποτυπώθηκαν στο χαρτί και περιμένουν να διαβαστούν από τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3 με 6 χρονών. Μάλιστα, τα έσοδα των δημιουργών θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Όπως αναφέρει η ίδια η μαθήτρια-συγγραφέας: «Το να μοιραζόμαστε, να δίνουμε όταν μπορούμε, είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε συνεχώς σε κάθε ευκαιρία. Με κάνει να νιώθω χρήσιμη».

Εκτός από τα βιβλία, η μικρή Ελλη εντυπωσιάζει με την ωριμότητα και την ευαισθησία που τη διακρίνει: «Τα δυο πράγματα που έχω στο μυαλό μου σαν βασικές αρχές είναι τα έξης: Προσπαθώ να αξιοποιώ όσο πιο δημιουργικά τον χρόνο που έχω για να πετύχω τα όνειρα και τους στόχους μου κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα άλλα και δράσεις που με φέρνουν κοντά στους συνανθρώπους μου. Ετσι νιώθω χρήσιμη αλλά και δημιουργική. Μέσα από τις ενέργειες μας πρέπει να δείχνουμε αγάπη για τους γύρω μας. Είναι απαραίτητο να δείχνουμε ενδιαφέρον για τους άλλους και να είμαστε καλοί με τον κόσμο γύρω μας, καθώς κάνοντας τους άλλους χαρούμενους είναι σίγουρο ότι θα χαμογελάσουμε και εμείς» λέει η Ελλη Βασιλείου και προσθέτει:

«Από πολύ μικρή έχω μάθει ότι πρέπει να αφιερώνουμε μέρους του χρόνου μας για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας. Εκτός από τα έσοδα του βιβλίου που πηγαίνουν στο “Μαζί για το Παιδί” πηγαίνω τακτικά και διαβάζω ιστορίες σε παιδάκια σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς που είναι υπό την αιγίδα του. Επιπρόσθετα, κάνω διάφορες εθελοντικές δράσεις στο σχολείο σε συνεργασία με το δεκαπενταμελές. Τα τελευταία χρόνια, έχω αναλάβει το πρόγραμμα Secret Santa & Easter Bunny για το “Μαζί για το Παιδί” οπού τα Χριστούγεννα κάθε τμήμα αγοράζει δύο δώρα σε παιδιά ανάλογα με τις ανάγκες τους, ενώ το Πάσχα μαζεύουμε λαμπάδες και σοκολατένια αυγά».

Προς το παρόν, το Πάσχα είναι προ των πυλών, που σημαίνει ότι παιδιά και βαφτιστήρια περιμένουν ανυπόμονα -εκτός από τη λαμπάδα και το σοκολατένιο αυγό– τα δώρα των γονιών και των νονών. Οι Ελληνες και ξένοι συγγραφείς και εικονογράφοι τα τελευταία χρόνια δημιουργούν έναν εκδοτικό παράδεισο για τα παιδιά, γεμάτο ήρωες που εμπνέουν και συναρπάζουν. Μαζί, λοιπόν, με το παιχνίδι ή το ρούχο που θα διαλέξετε, πάρτε και ένα καλό παιδικό βιβλίο. Η «Ελλη ταξιδεύει», είναι ένα από αυτά…

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

TAGS
 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share