Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! Δημοσιεύτηκε η πρώτη σελίδα από το νέο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον!!! (PHOTO)

23 Απριλίου 2013
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! Δημοσιεύτηκε η πρώτη σελίδα από το νέο μυθιστόρημα του Τόμας Πίντσον!!! (PHOTO)

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο μεγαλύτερος σύγχρονος Αμερικανός συγγραφέας, ο μυστικοπαθής Τόμας Πίντσον, του οποίου το πρόσωπο ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς μοιάζει, εξέδωσε το Inherent Vice που - ειρήσθω εν παρόδω - ετοιμάζεται να γίνει ταινία από τον Τόμας Άντερσον με τον Χοακίν Φοίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ντοκ Σπορτέλο.

Διάστημα σχετικά μικρό για τα δεδομένα του Τόμας Πίντσον, ο οποίος συνήθως κάνει χρόνια μέχρι να καταλήξει να δημοσιεύσει κάποιο έργο του. Το νέο του μυθιστόρημα έχει τον τίτλο «Bleeding Edge» και αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Πρώτα απ' όλα κάποια γενικά στοιχεία για την πλοκή του έργου, αν μπορείς να μιλήσεις για πλοκή (με την κλασική σημασία του όρου) στα έργα του Πίντσον.

Το Bleeding Edge διαδραματίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, κατά την περίοδο νηνεμίας μεταξύ της κατάρρευσης που ακολούθησε την έκρηξη των λεγόμενων dotcom και του τρομερού συμβάντος της 11ης Σεπτεμβρίου, και έχει να κάνει με τη Σίλικον Βάλει, την hi-tech εταιρική κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Κεντρικός χαρακτήρας μία εργαζόμενη μαμά, όπως όλες οι εργαζόμενες μαμάδες, η οποία ξεκινά μία άσχετη έρευνα για να καταλήξει να βρεθεί μπλεγμένη σε υποθέσεις με ναρκωτικά, οικονομικές ατασθαλίες, υπολογιστές, με το aftershave του Χίτλερ, με Ρώσους μαφιόζους, μπλόγκερς, χάκερς, επιχειρηματίες και μία πλειάδα άλλων τρελών χαρακτήρων.

Εν ολίγοις, για τους γνώστες του Πίντσον, πρόκειται κλασική πιντσονική πλοκή, η οποία εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη του πρώιμου διαδικτύου...

www.iefimerida.gr

Για περισσότερο Βιβλίο κάντε κλικ εδώ

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share