Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μπορεί να σε φιλοξενήσει: Δες που βρίσκεται το διαχρονικότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου και πήγαινε να μείνεις εκεί!

14 Ιανουαρίου 2019 09:42
Μπορεί να σε φιλοξενήσει: Δες που βρίσκεται το διαχρονικότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου και πήγαινε να μείνεις εκεί!

To Shakespeare and Company, το πιο διάσημο βιβλιοπωλείο στον κόσμο, βρίσκεται σε ένα ποθητό σημείο του Παρισιού, κοντά στη Notre Dame με θέα τον Σηκουάνα.

Άνοιξε τις πόρτες του το 1951 με ιδιοκτήτη τον Τζορτζ Γουίτμαν με αρχικό όνομα "Le Mistral". Μετονομάστηκε σε "Shakespeare and Company" προς τιμή του αρχικού βιβλιοπωλείου της Sylvia Beach που έκλεισε το 1940. Από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα είναι καταφύγιο πολλών γενεών ταλαντούχων συγγραφέων, όπως των Allen Ginsberg, Henry Miller, Anaïs Nin, William Styron, Martin Amis, Zadie Smith, Dave Eggers και πολλών άλλων. Τριάντα χιλιάδες επίδοξοι συγγραφείς έχουν περάσει εκεί ώρες διαβάζοντας και γράφοντας ή ξεκλέβοντας λίγες ώρες ύπνου στα ντιβάνια που είναι σκορπισμένα στο χώρο.

Ο Γουίτμαν πέθανε τον Δεκέμβριο του 2011 σε ηλικία 98 ετών, παραμένοντας πιστός στην ιδεολογία του μέχρι το τέλος, σε αντίθεση με πολλούς ιδεαλιστές της εποχής του. Τώρα η παράδοση του καταστήματος συνεχίζεται με την κόρη του, Σύλβια, και τον άντρα της, Ντείβινt, με φεστιβάλ, βραβεία για νέους συγγραφείς και συνεχείς εκδηλώσεις σχετικές με τη σύγχρονη αγγλόφωνη λογοτεχνία.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share