Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα καλύτερα βιβλία τρόμου για να διαβάσετε!

22 Νοεμβρίου 2017 16:25
Τα καλύτερα βιβλία τρόμου για να διαβάσετε!

Έντονα συναισθήματα, αναπάντεχες εξελίξεις και πολύ μυστήριο είναι λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε βιβλία τρόμου.

Πάμε να δούμε μερικά από αυτά τα βιβλία:

ΤΟ ΑΥΤΟ, STEPHEN KING

Το Αυτό είναι ίσως το πιο τρομακτικό βιβλίο του Stephen King. Είναι ο φόβος και ο τρόμος που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Μας ακολουθεί από την παιδική κιόλας ηλικία μας και αρνείται να φύγει. Οι μικροί ήρωές μας, ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι, αντιμετωπίζουν τη φρίκη και τον εφιάλτη στα έντεκά τους χρόνια. Το Αυτό παίρνοντας κάθε φορά και διαφορετική μορφή, στοιχειώνει εκτός από τα όνειρά τους και την καθημερινή τους ζωή.

ΨΥΧΩ, BLOCH ROBERT

Η νουβέλα «Ψυχώ» είναι ένα ιδιαίτερο έργο που έγινε διάσημο όταν μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ (1960). Βασικό πρόσωπο είναι ο Νόρμαν Μπέιτς, ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε με βάση την πραγματική ιστορία ενός serial killer.

Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ, MO HΑYDER

Πρόκειται για ένα καινούριο μυθιστόρημα της Mo Hαyder που μας καθηλώνει. Λίγο μετά το μεσημέρι μιας απριλιάτικης ημέρας, τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, μια δύτης της αστυνομίας, η αρχιφύλακας Φλι Μάρλι, σφίγγει στη γαντοφορεμένη χούφτα της ένα ανθρώπινο χέρι. Η διαπίστωση πως έχει αποκοπεί από το σώμα είναι από μόνη της συνταρακτική. Το μακάβριο εύρημα παίρνει δραματικές διαστάσεις όταν την επόμενη μέρα ανακαλύπτεται και δεύτερο κομμένο χέρι. Η ιατροδικαστική γνωμάτευση πιστοποιεί ότι και τα δύο έχουν κοπεί πρόσφατα και το θύμα ήταν ζωντανό κατά τον ακρωτηριασμό του.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΦΥΓΕΙ, KEHLMANN DANIEL

Ένας στενός δρόμος με απότομες στροφές, δέντρα χαμένα στην ομίχλη, βράχια, χειμώνας. Ένα νεαρό ζευγάρι με παιδί αποφασίζει να περάσει ήρεμα λίγες μέρες σ’ ένα απομονωμένο εξοχικό στο βουνό. Όμως, δεν καταφέρνουν ν’ αφήσουν πίσω τις έγνοιες της καθημερινότητας: η μικρή τους λέει διαρκώς κάτι ακατανόητες ιστορίες από τον παιδικό σταθμό, η γυναίκα στέλνει συνεχώς μηνύματα στο κινητό και ο άντρας, ένας συγγραφέας που πρέπει να παραδώσει το σενάριο για το δεύτερο μέρος μιας επιτυχημένης κωμωδίας, καταγράφει σ’ ένα μπλοκ ιδέες και σκηνές. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται. Γιατί οι περισσότερες σημειώσεις του αφορούν οικογενειακές στιγμές, συζυγικές εντάσεις και κάποια παράξενα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με αυτό το κατά τα άλλα μοντέρνο σπίτι.

Η ΛΑΜΨΗ, STEPHEN KING

Το κορυφαίο έργο του Στίβεν Κίνγκ δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα μας. Το Ξενοδοχείο Θέα φημιζόταν ως το πιο όμορφο θέρετρο στον κόσμο από άποψη φυσικής ομορφιάς. Ο Τζακ Τόρανς όμως, ο νέος χειμερινός επιστάτης, με τη σύζυγό του Γουέντι και τον πεντάχρονο γιο τους Ντάνι είδαν πολύ περισσότερα από την εξαιρετική ομορφιά του.

Πηγή: yang.gr

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share