Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιβλία που έγιναν αποτυχημένες ταινίες!

21 Νοεμβρίου 2017 17:13
Βιβλία που έγιναν αποτυχημένες ταινίες!

Λατρεύουμε να βλέπουμε αγαπημένα μας βιβλία να μετατρέπονται σε ταινίες, να παίρνουν σάρκα και οστά οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήδη είχαμε φανταστεί ή ανατρέποντας το. Όταν όμως η ταινία είναι μία αποτυχία, ή έστω πολύ μέτρια, θέλεις να ξεχάσεις ότι την είδες! Ίσως οφείλεται στις υψηλές σου απαιτήσεις λόγω του ενθουσιασμού σου για το βιβλίο ή απλά οφείλεται στο ότι γενικότερα είναι δύσκολο να αποδοθεί το περιεχόμενο ενός βιβλίου σε μία 2ωρη ταινία. Όπως και να έχει θέλεις απλά να φύγεις από το σινεμά ή να κλείσεις τα μάτια σου και να φέρεις τις εικόνες που εσύ είχες φανταστεί διαβάζοντας το βιβλίο!

The Twilight Saga

Πρόκεται για ένα love story της Stephenie Meyer ανάμεσα σε μία θνητή κοπέλα, την Bella Swan και έναν κάπως ιδιαίτερο, χρυσαφένιο βρικόλακα, τον Edward Cullen. Οι μάχες βρικολάκων έναντι βρικολάκων, ο ανταγωνισμός μεταξύ βρικολάκων και λυκανθρώπων κάνουν πιο ζωντανό το love story αυτό. Οι περισσότερες έφηβες ερωτευμένες κοπέλες ξετρελάθηκαν με την ταινία και ιδιαιτέρως με τον βρικόλακα Edward αλλά και με τον λυκάνθρωπο Jacob αλλά πολλοί ήταν αυτοί που είχαν διαβάσει το βιβλίο και απογοητεύτηκαν από την απόδοσή του στην μεγάλη οθόνη, υποστηρίζοντας πως δεν πρόσφερε πολλά συγκριτικά με το βιβλίο. Πόλλοι την βρήκαν βαρετή και μονότονη. Στα New York Daily News η Elizabeth Weitzman είπε συγκεκριμένα, ότι είναι απογοητευτικό όταν μία ερωτική ιστορία στον κινηματογράφο δεν μπορεί να αποδόσει αυτή που έχουμε στην φαντασία μας, κάτι που αφορά όλες τις ηλικίες.

The Da Vinci Code
Ο Κώδικας Da Vinci, ένα βιβλίο του Dan Brown, στο οποίο γίνεται αναφορά στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και σε μία οργάνωση που ονομάζεται “το Κοινό της Σιών”. Η υπόθεση ξεκινά από μία δολοφονία που γίνεται στο Λούβρο, οποία απειλεί να αποκαλύψει ένα μυστικό που υπάρχει από τα χρόνια του Χριστού και γενικότερα η υπόθεση αφορά την προσπάθεια της οργάνωσης να προστατέψει το δόγμα που επικρατεί για περίπου 2000 χρόνια. Εκτός από τις κριτικές που δέχτηκε το βιβλίο λόγω θρησκευτικών αναφορών, και η ταινία δέχτηκε άσχημες κριτικές αφού δεν ικανοποίησε τους αναγνώστες του βιβλίου. Για πολλούς ήταν βαρετή, με ξύλινους διαλόγους, χωρίς να μπορεί να τους απορροφήσει και να τους τραβήξει την προσοχή. Επίσης, κάποιοι θεωρούν ότι αν δεν είχαν διαβάσει το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν κάποια πράγματα. Στο περιοδικό Rolling Stone ο Peter Travers γράφει για την ταινία πως είναι μία αποτυχία, μία μονότονη, θλιβερή και βαρετή μεταφορά του αστυνομικού μυθιστορήματος του Dan Brown.

Eat, Pray, Love

Η Elizabeth Gilbert έγραψε το βιβλίο με τίτλο “Eat, Pray, Love”, το οποίο έγινε και best seller. Η υπόθεση αφορά μία παντρεμένη γυναίκα, η οποία ενώ προσπαθεί να μείνει έγκυος, συνειδητοποιεί ότι η ζωή της πρέπει να πάρει μία διαφορετική κατεύθυνση, και έτσι μετά από ένα δύσκολο χωρισμό, αποφασίζει να γυρίσει τον κόσμο για να βρεί τον εαυτό της. Γενικά, οι αναγνώστες του βιβλίου δεν έμειναν ικανοποιημένοι, αφού πολλόι ήταν εκείνοι που βρήκαν την ταινία ρηχή, βαρετή και επίπεδη και τους κούρασε αφού ήταν μεγάλη σε διάρκεια.Η Lou Lumenick στη New York Post, χαρακτηρίζει την ταινία ρηχή, ένα φανταχτερό οδοιπορικό 2μιση ωρών, όπου Julia Roberts φαίνεται ως μία κακομαθημένη και εγωκεντρική χωρισμένη που θέλει να γυρίσει όλο το κόσμο.

The Great Gatsby

Η υπόθεση του βιβλίου του Scott Fitzgerald, αφορά τον Nick Carraway , ο οποίος παρασύρετε στον κόσμο του νεόπλουτου Jay Gatsby, αλλά αργά ή γρήγορα καταλαβαίνει ότι κόσμος αυτός χαρακτηρίζεται από εμμονή, τρέλα, και τραγωδία. Πολλοί ήταν αυτοί που απογοητεύτηκαν από την ταινία αφού την θεώρησαν πολύ αργή με μεγάλη διάρκεια, και διαφώνησαν με την επιλογή της μουσικής αφού χρησιμοποιήθηκαν τραγούδια του Jay-Z για μία ιστορία που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Rex Reed στην New York Observer την χαρακτήρισε υπερεξαντλητική, βαρετή και υπερβολική, ενώ ο Peter Travers στο Rolling Stone είχε πει πως δεν ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία εκείνου του καλοκαιριού αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση.

The cat in the hat

Πρόκειται για την μετατροπή του βιβλίου του Theodor Seuss Geisel ή αλλιώς Dr Seuss σε ταινία. Η υπόθεση αναφέρεται σε δύο αδέλφια, τον Conrad και την Sally Walden, τους οποίους επισκέπτεται ένας άτακτος γάτος, όταν η μητέρα τους έλειπε από το σπίτι. Η ταινία προκάλεσε την απογοήτευση πολλών ανθρώπων αφού θεώρησαν ότι κατέστρεψαν έναν πολυαγαπημένο χαρακτήρα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το βιβλίο, ενώ πολλά από τα αστεία της ταινίας χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για τα παιδιά.Στην San Francisco Chronicle o C.W.Nevius είπε πως η ταινία είναι ντροπή και προσβολή για ενάν χαρακτήρα που αγαπήθηκε από τα παιδιά για πολλά χρόνια, ενώ η Dana Stevens στην New York Times την χαρακτήρισε χυδαία και χωρίς έμπνευση.

Πηγή: yang.gr

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share