Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Free Thinking Zone: «Οίκος ανοχής σκέψης»... στην Αθήνα! Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα

9 Φεβρουαρίου 2012
Free Thinking Zone: «Οίκος ανοχής σκέψης»... στην Αθήνα! Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα

Βιβλιοπωλείο, café, μουσική σκηνή, Internet café, μουσείο... Το νέο concept store στη Σκουφά είναι όλα αυτά μαζί και ξεχωριστά... Αλλά δεν αποδέχεται να χαρακτηριστεί «πολυχώρος».


Από την Κατερίνα Κωνσταντοπούλου

Ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά, το πρότυπο αυτό μαγαζί που άνοιξε τις πόρτες του τον Δεκέμβριο δεν είναι ένα απλό βιβλιοπωλείο αλλά ένα concept store... Που σκέφτεται, δρα, αντιδρά, ακούει, επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και διαμορφώνει ιδεολογίες.

Το Free Thinking Zone δανείζεται τον τρόπο λειτουργίας των μουσείων παρουσιάζοντας μόνιμες συλλογές βιβλίων, καθώς και περιοδικές, οι οποίες δημιουργούνται και επιλέγονται ανάλογα με το «καυτό» θέμα της επικαιρότητας που φιλοξενείται κατά καιρούς στο χώρο. Μόλις περάσεις την είσοδο του πρωτότυπου βιβλιοπωλείου θα βρεθείς μπροστά σε μια αναπαράσταση living room με μοντέρνα έπιπλα και industrial αισθητική, εμπνευσμένη από τις οικοδομές και τα νεοϋορκέζικα lofts.

Με τη διαφορά ότι εδώ το βιβλίο είναι λειτουργικό κομμάτι της διακόσμησης. Ο αρχιτέκτονας Πάνος Παρθένης, αποδεδειγμένα ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη με ηλικία κάτω των 40 ετών, θέλησε να δώσει στο χώρο ανατρεπτικό και ταυτόχρονα ζεστό χαρακτήρα. Πράγματι, μπορείς να αγοράσεις βιβλία ή απλώς να τα δανειστείς και να τα διαβάσεις καθισμένος στον μεγάλο δερμάτινο κόκκινο καναπέ του σαλονιού ή στα ασπρόμαυρα ξύλινα τραπεζάκια του λιτού αλλά μοντέρνου café του. Μη διστάσεις να περιηγηθείς στα ράφια της μεγάλης βιβλιοθήκης αναζητώντας βιβλιογραφία που σπάνια βρίσκεις αλλού, ενώ μπορείς να σερφάρεις στο διαδίκτυο καθισμένος στο μεγάλο άσπρο γραφείο που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου!


Το Free Thinking Zone λειτουργεί και ως χώρος εκθέσεων, αφού φιλοξενεί πρωτότυπα έργα Τέχνης νέων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Επιπρόσθετα, διοργανώνει ιδιωτικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Συχνά θα έχεις τη δυνατότητα να δεις μια έκθεση Φωτογραφίας ή Ζωγραφικής, να ακούσεις ζωντανά κάποιον τραγουδιστή ή συγκρότημα, να ακούσεις ένα απόσπασμα λογοτεχνικού βιβλίου από τα χείλη του συγγραφέα, να συμμετάσχεις σε συζητήσεις που ξεκινούν από τους θαμώνες του. Το Free Thinking Zone είναι ανατρεπτικό και επαναστατικό. Αυτοαποκαλείται «Οίκος Ανοχής Σκέψης» και σε περιμένει για να αγοράσεις εξαιρετικά βιβλία, να σερφάρεις, πιεις καφέ, να ακούσεις live μουσική, να δεις εκκεντρικά έργα Τέχνης, να μιλήσεις, να γίνεις ο εαυτός σου -ένα ον κοινωνικό!


Info:
Σκουφά 64 & Γριβαίων, τηλ. 210 3617461
Καθημερινά 09:00-21:00

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share