Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ μας καλεί και φέτος να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες!

Δείτε το νέο διαδραστικό βίντεο

25 Νοεμβρίου 2022 15:44
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα χρονιά γεμάτη εκπλήξεις ξεκινά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, που ανοίγει τις πόρτες του για 12η συνεχόμενη χρονιά και μας παρουσιάζει νέα ανανεωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, τόσο για σχολεία όσο και οικογένειες. Τα Προγράμματα ξεκινούν στις 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως το Μάιο του 2023. Για ακόμα μία χρονιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του από κάθε γωνιά της Ελλάδας να συμμετέχουν, αφού εκτός από τα δια ζώσης εκπαιδευτικά προγράμματα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά, συνεχίζει να πραγματοποιεί φέτος για 2η συνεχή χρονιά διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για τα απομακρυσμένα σχολεία της περιφέρειας .

Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ μάς υπόσχεται ότι «δεν είναι μόνο μουσείο» και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε κάτι διαφορετικό ανάλογα με το είδος του εκπαιδευτικού προγράμματος. Γίνεται Κουκλοθέατρο, Ακαδημία Τέχνης, Εργαστήρι Μηχανικής, Πυροσβεστική, Ταχυδρομείο, Εργαστήρι Πηλού, Γκαλερί, Storytelling Workshop και πολλά άλλα. Πρόκειται για ένα ταξίδι ανακάλυψης της ιστορίας της επικοινωνίας και των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο μέσα από ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια και ποικίλες ενημερωτικές και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις.

Μία μοναδική εμπειρία για παιδιά και γονείς, που προσφέρεται δωρεάν σε όλους και συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων, τα προγράμματα περιλαμβάνουν εργαστήρια κεραμικής με την καθοδήγηση έμπειρων κεραμιστών, Μουσική Ακαδημία STEM για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους μουσικά κομμάτια και Re-use Lab για να ανακαλύψουν την έννοια του upcycling. Ακόμα και εργαστήρια εικονογράφησης από τη γνωστή εικαστικό Μάρθα Δημητροπούλου , αλλά και Workshop STEM για να κατασκευάσετε με ρομπότ ένα σύστημα προειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς !

Μάθετε όλα όσα θα θέλατε για το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ μέσα από το νέο site του στο www.otegroupmuseum.gr.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οικογενειακές ξεναγήσεις (MT Tours) / ηλικίες: παιδιά από 10 ετών & ενήλικες

Κυριακή 16/10, 27/11, 4/12, 15/1, 29/1, 5/2, 19/3, 2/4, 30/4, 7/5, 18/5

Μέσα στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ µε τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων, μικροί ( άνω των 10 ετών) και μεγάλοι θα περιηγηθούν και θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, εξερευνώντας από την αρχαιότητα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ μεταμορφώνεται μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ ένα εργαστήρι πηλού (MT Ceramics) / Ηλικίες: 7-12 ετών

Κυριακή 16/10, 30/4

Τροχοί, πηλός, καλούπια θα είναι στη διάθεση των παιδιών για να κατασκευάσουν, µε την καθοδήγηση έμπειρων κεραμιστών, ταχυδρομικά περιστέρια

Εικονογραφώντας µία τηλεφωνική συνομιλία. Μάρθα Δημητροπούλου & Niki de Saint Phalle στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ (MT Gallery)/ ηλικίες : από 10 ετών

Κυριακή 15/01, 07/05

Με την καθοδήγηση της εικαστικού Μάρθας ∆ηµητροπούλου και µε έμπνευση από τη διάσημη εικαστικό Niki de Saint Phalle, που δημιουργεί γλυπτά µε χρώμα και ανατροπές, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν εικαστικά μια τηλεφωνική συνομιλία που τους έχει κάνει εντύπωση.

Το πολυφορεµένο σου Τ-shirt έχει ζωή ακόμα (Re-Use Lab) / ηλικίες: από 7 ετών

Κυριακή 02/04

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν µε ένα παλιό ή αγαπημένο τους t-shirt για να το μεταμορφώσουν και στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα βρουν κορδέλες, κουμπάκια, χρώματα και διακοσμητικά αυτοκόλλητα, ώστε με τη βοήθεια της πιο ειδικής στις μεταποιήσεις designer να φτιάξουν ένα μπλουζάκι που θα δείχνει σαν καινούριο.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ μεταμορφώνεται μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ανοίγοντας φτερά (ΜΤ Workshops) / ηλικίες: 6-9 ετών

Κυριακή 27/11, 04/12, 29/01, 05/02, 19/03

Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας υλικά εκπαιδευτικής ρομποτικής STEM, να δημιουργήσουν ένα μοντέλο πουλιών, τα οποία στο τέλος του προγράμματος θα θέσουν σε κίνηση.

Γυάλινες Νότες (MT Music Academy) / ηλικίες: 10-12 ετών

Κυριακή 27/11, 04/12, 29/01, 05/02, 19/03

Η μουσική, τα σύμβολα, η γλώσσα του σώματος θα γίνουν η αφορμή, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν πώς οι νότες ταξιδεύουν μέσα από το γυαλί της οπτικής ίνας και δημιουργώντας ένα σύστημα παραγωγής, μετάδοσης και αναπαραγωγής της μουσικής, θα συνθέσουν δικά τους κομμάτια.

INFO:

Site: www.otegroupmuseum.gr

Instagram: otegroupmuseum

Ροή ειδήσεων

Share