Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς

Βάλτο στα σχέδια σου!

11 Ιουλίου 2022 14:12
Τα μουσεία της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αθήνα είναι μια πόλη γεμάτη ιστορία και μουσεία που σε περιμένουν για να σου μεταδώσουν γνώσεις, να σε ψυχαγωγήσουν, να σε μεταφέρουν στο παρελθόν, να σε ταξιδέψουν.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 7 μουσεία της Αθήνας, που αν δεν έχεις επισκεφτεί, αξίζει να το κάνεις!

Παράλληλα, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Θέατρο Άλσος την Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

Το μουσείο αποτελείται από αρκετούς εκθεσιακούς χώρους και 3 ορόφους.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας αποτελεί το σπουδαιότερο μουσείο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, στον τομέα της Αρχαίας τέχνης. Στις συλλογές του εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτισμοί που άνθισαν στον ελληνικό χώρο από την προϊστορική εποχή ως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου είναι μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του αυτοκινήτου και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη και άνοιξε τον Μάρτιο του 2011. Το Μουσείο βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στους τρεις τελευταίους ορόφους του πολυχώρου Athenian Capitol, το οποίο διαθέτει 800 θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες.

Η συλλογή αποτελείται από 300 αυτοκίνητα, από τα οποία 110 εκτίθενται στο Μουσείο και τα υπόλοιπα θα εκτίθενται περιοδικά. Το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980.

Μεταξύ άλλων, στο Μουσείο εκτίθεται η Mercedes 300 SL Gullwing του Πωλ Νιούμαν, η Chrysler Ιmperial κατασκευής 1959 που ανήκε στον Ρόμπερτ Πλαντ, μέλος του φημισμένου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Led Ζeppelin, η Lancia Αurelia κατασκευής 1953, προσωπικό αυτοκίνητο του Lorenzo Βandini (διάσημου οδηγού της Formula 1), η Cadillac Seville Gucci του 1979, με σαλόνι ειδικά σχεδιασμένο από τον Οίκο Gucci, η Chevrolet Corvette Stingray, η γνωστή «στρίγγλα» με την οποία ο αείμνηστος Τζόνι Πεσμαζόγλου κέρδισε πολλά ελληνικά πρωταθλήματα και αποτελεί ευγενική προσφορά της οικογένειάς του, καθώς και αυτοκίνητα που ανήκαν σε δούκες (π.χ η Αston Martin Lagonda που ανήκε στο Δούκα του Westminster), βαρώνους και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

Museum of Illusions Athens

Διαδραστικά δωμάτια με οφθαλμαπάτες, όπως μια περιστρεφόμενη σήραγγα και ένα ανάποδο δωμάτιο, που είναι δημοφιλή για selfie.

Μουσείο των Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2004 από τον Παύλο και την Άννα-Μπελίντα Φηρό. Αποτελείται από δύο κτίρια στην ιστορική συνοικία του Θησείου, δίπλα στην Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά και τον Ναό του Ηφαίστου.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είναι ερευνητικό κέντρο στην Αθήνα και αστεροσκοπείο, αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Το Μουσείο βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Πατησίων και δίπλα από το ιστορικό συγκρότημα κτηρίων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Μπροστά του και προς την οδό Πατησίων, εκτείνεται μία πλακόστρωτη πλατεία. Η έκτασή του, η οποία περιλαμβάνει και το Επιγραφικό Μουσείο, περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Ηπείρου, Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη (συχνά αναφέρεται ως ΜΚΗΛ), βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχής της Ακρόπολης, επί των οδών Καρυάτιδων και Καλλισπέρη 12. Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 1994. Αποτελεί το μοναδικό μουσείο κοσμήματος και διακοσμητικών τεχνών στην Ελλάδα και ένα από τα τρία στο είδος στον κόσμο.

 

Ροή ειδήσεων

Share