Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»: Μια μοναδική έκθεση Μικτής Πραγματικότητας στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία εικονικής περιήγησης

15 Ιουνίου 2022 13:59
«Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»: Μια μοναδική έκθεση Μικτής Πραγματικότητας στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας παρουσιάζει την περιοδική έκθεση μικτής πραγματικότητας «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», στο πλαίσιο πολιτιστικής χορηγίας του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έκθεση αποτελεί μέρος του ευρύτερου έργου «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» και είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη Microsoft Corp. Το έργο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 σε πανηγυρική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα γενέθλιά του στις 20/6 με μειωμένο εισιτήριο, μουσική και εκθέσεις.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια συναρπαστική βιωματική εμπειρία εικονικής περιήγησης στον ιερό χώρο της Ολυμπίας του 2ου αι. μ.Χ., που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους με τη ψηφιακή διατήρηση και αποκατάστασή του χάρη στις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Μικτής Πραγματικότητας. Ο ιππόδρομος, οι ναοί της Ήρας και του Δία, το εργαστήριο του Φειδία και το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, είναι μερικά μόνο από τα μνημεία που ανασυντίθενται με ρεαλιστικό τρόπο σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

«Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος». Μια μοναδική έκθεση Μικτής Πραγματικότητας στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Η έκθεση περιλαμβάνει ακόμη τρεις σταθμούς ψηφιακής περιήγησης και εξερεύνησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ολυμπίας, των Ολυμπιακών Αγώνων και των αξιών του Ολυμπισμού: Τη διαδραστική θέαση 27 μνημείων του ιερού χώρου σε πραγματική κλίμακα, μέσω εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας, μια μεγάλη προβολή περιήγησης στην ψηφιοποιημένη Αρχαία Ολυμπία, αλλά και ολόκληρη την τρισδιάστατη διαδραστική αναπαράσταση του «κοινού τόπου» της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από εντυπωσιακές οθόνες επαναστατικών υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας.

Τέλος, κάθε επισκέπτης θα μπορεί να μοιραστεί μέσω φωνητικού ή γραπτού μηνύματος τις σκέψεις του για μια από τις αξίες της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αριστείας, της ειρήνης του σεβασμού και της συνεργασίας, σε έναν παγκόσμιο κοινό τόπο των αξιών του Ολυμπισμού. Η έκθεση «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» φιλοξενείται στην αίθουσα Εκδηλώσεων και Περιοδικών Εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας (επίπεδο 0) εντός του Golden Hall.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση επισκεφτείτε τη διεύθυνση: athensolympicmuseum.org

Παράλληλα, η μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού στην ιστορία των Αγώνων από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες λαμπερές διοργανώσεις, μέσα από τεκμήρια, αφηγήσεις, διαδραστικά εκθέματα και κειμήλια. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: athensolympicmuseum.org

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ροή ειδήσεων

Share