Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022

Διατηρητέοι οι κινηματογράφοι "Απόλλων" και "Αττικόν"!

Είχαν καταστραφειίσε πυρκαγιά!

4 Ιουλίου 2019 20:46
Διατηρητέοι οι κινηματογράφοι

Τον Φεβρουάριο του 2012 σε πυρκαγιά εν μέσω επεισοδίων στην Σταδίου, είχαν καεί οι δύο ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων». 7 χρόνια μετά κηρύσσονται διατηρητέοι με βάση την σχετική απόφαση του Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης που απαιτείται, ενισχύεται η προσπάθεια του δήμου ώστε η Σταδίου από τη Χρήστου Λαδά και έως την Ομόνοια να ζωντανέψει και πάλι, επιστρέφοντας η πολιτιστική και η εμπορική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα διατηρείται η ταυτότητα των χώρων», τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να υπερκεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην επαναλειτουργία των κινηματογράφων και να εξευρεθεί χρηματοδότηση, κάτι που τελικά έγινε. Ωστόσο η άκαμπτη στάση των εμπλεκομένων δεν επέτρεψε την τελική συμφωνία, με αποτέλεσμα ο δήμος Αθηναίων να προσφύγει στο Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ζητώντας να κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση του εμβληματικού κτιρίου ως κινηματογράφων».

Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ: Ένας πολυδιάστατος χώρος τεχνολογίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας στην Κηφισιά!

Από το 1990, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, αφηγείται την ιστορία των Τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με μια σειρά από πρωτότυπες και διαρκώς ανανεωμένες δράσεις και εκδηλώσεις με σκοπό την εκπαίδευση και ψυχαγωγία των επισκεπτών.

Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

Στο πλαίσιο αυτό, το μουσείο παρουσιάζει μια μόνιμη έκθεση που εκτείνεται σε δυο επίπεδα: Στους νέους εκθεσιακούς χώρους του 1ου ορόφου, οι επισκέπτες ταξιδεύουν στο χρόνο και γνωρίζουν τις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις της Αρχαίας Ελλάδας, όπως οι Φρυκτωρίες (οπτική αναμετάδοση μηνυμάτων με φωτιά), ο Ακουστικός και ο Υδραυλικός Τηλέγραφος (αποστολή μηνυμάτων συνδυάζοντας φωτιά και νερό), αλλά και τις εφευρέσεις του Βυζαντίου.

Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

Η περιήγηση συνεχίζεται με την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού και τους μεγάλους εφευρέτες, τον μορσικό τηλέγραφο, την τηλεγραφία, την τηλεφωνία, τους τηλεφωνικούς θαλάμους, το καλωδιακό πλοίο του ΟΤΕ «Θαλής ο Μιλήσιος», τις τηλεφωτογραφίες, τις οπτικές ίνες και τους δορυφόρους.

Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

Στον 2ο όροφο, παρουσιάζεται η πορεία του δικτύου από τα αναλογικά στα ψηφιακά κέντρα, η ιστορία του internet, η εξέλιξη της κινητής τηλεφωνίας και το πρώτο στούντιο τηλεόρασης του 1967.

Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

Τα προγράμματα του Μουσείου, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, από Οκτώβριο έως Μάιο, και απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και σε οικογένειες, ειδικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες.

Info
Το 2018 ανακηρύχθηκε Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα, από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με αφορμή το θέμα εορτασμού που ήταν «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, Νέο κοινό»

Μουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕΜουσείο τηλεπικοινωνιών ομίλου ΟΤΕ

Κάθε χρόνο, το Μουσείο με 150 εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες αλλά και καθημερινές ξεναγήσεις, υποδέχεται περισσότερους από 14.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό
Οι Συλλογές συνεχώς εμπλουτίζονται και ξεπερνούν τα 3.400 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό με περισσότερα από 25.500 έγγραφα, χάρτες και φωτογραφίες, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτ. -Παρ. 09:00 -17:00 (τελευταία είσοδος στις 16:00), και δυο Κυριακές κάθε μήνα, 09:00-16:00
Στο site του μουσείου www.otegroupmuseum.gr, μπορούν όλοι να κάνουν online κράτηση σε όλα τα προγράμματα γρήγορα και εύκολα.

Πρωτέως 25, N.Κηφισιά,
210 6201899-210 6201999 | 25 Proteos str., N. Kifissia
www.otegroupmuseum.gr
Instagram @ otegroupmuseum

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μουσείο Λούβρου: Μετακομίζει ο πίνακας της Μόνα Λίζα!

SOS: Η Δήλος καταστρέφεται από την κλιματική αλλαγή!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για Μουσεία στο Athensmagazine.gr

 
 

Μουσεία

Ροή ειδήσεων

Share