Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έκθεση για την Μαρία Κάλλας στο "Ολύμπια"

Η ζωή της Μεγάλης Ντίβας όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

21 Μαΐου 2019 11:52
Έκθεση για την Μαρία Κάλλας στο

Έκθεση για την Μαρία Κάλλας στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Ολύμπια» ξεκινά σήμερα, με την έκθεση να παρουσιάζει μια συλλογή αντικειμένων και τεκμηρίων για τη ζωή και το έργο της.

Η συλλογή συγκροτήθηκε έπειτα από αγορές που έκανε ο Δήμος Αθηναίων το 2000 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια μεγάλης δημοπρασίας αντικειμένων της Μαρίας Κάλλας με τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού. Με το πέρασμα του χρόνου η συλλογή αυτή εμπλουτίστηκε από δωρεές και χρησιδάνεια. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν: πρωτότυπες φωτογραφίες, πρωτότυπες επιστολές προς τη Μαρία Κάλλας ή της ιδίας, αυθεντικές αφίσες παραστάσεων, αντίγραφα προγραμμάτων παραστάσεων, αποκόμματα συνεντεύξεων και δημοσιεύσεων σε εφημερίδες και περιοδικά εποχής, τηλεγραφήματα, προσωπικά αντικείμενα (ρούχα, αξεσουάρ, περούκα), πίνακες ζωγραφικής και έργα γλυπτικής, αναμνηστικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την καλλιτέχνιδα, σημειωματάρια σκηνικών, παρτιτούρες, δίσκους, βιβλία, περιοδικά κ.ά.

Η μουσειολογική ομάδα «έχτισε» ένα περιβάλλον που δίνει την αίσθηση ότι η έκθεση αποτελούσε ανέκαθεν μέρος του χώρου και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την ιδιαιτερότητα και την ιστορικότητα του σημαντικού αυτού κτιρίου. Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τη δύναμη, τη μοναδικότητα και τη λάμψη της Μαρίας Κάλλας και να δημιουργήσει μια διαχρονική σύνδεση μεταξύ της καλλιτέχνιδας και του θεάτρου, που αποτελούν δύο αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας του λυρικού θεάτρου και του θεάτρου «Ολύμπια».

INFO: Ακαδημίας 59, τηλ. 210-3711200. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ωράριο λειτουργίας: Από 21/5 έως 31/7: Τρίτη με Παρασκευή 10.00-18.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00-14.00.

Πηγή: Lifo.gr

Μαρία Κάλλας: Ρημάζει το σπίτι της ντίβας της όπερας στα Πατήσια! (video)

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star.

Το σπίτι της ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας, στα Πατήσια ρημάζει...

Εκεί που κάποτε, η Μαρία Κάλλας γέμιζε τον χώρο με τα τραγούδια και την φωνή της, το σπίτι που έκανε τα όνειρα της μετά τον χωρισμό των γονιών της, τώρα διαλύεται...

Στην οδό Πατησίων 61, πλέον τα σκουπίδια και οι αρουραίοι είναι γεγονός και δεν υπάρχει τίποτα να θυμίζει την ντίβα!

Το 2013 η συγκεκριμένη πολυκατοικία καταλήφθηκε από αντιεξουσιαστές και από τότε έχει χαρακτηριστεί ως "Βίλα Σκαραμαγκά".

Σε αυτή την πολυκατοικία κάποτε σύχναζαν μόνο καλλιτέχνες γι' αυτό και τα ενοίκια για τα διαμερίμαστα ήταν απλησίαστα και μπορούσαν να τα νοικιάσουν μόνο λίγο...

 

Ροή ειδήσεων

Share