Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σχεδίασε την πόλη σου και διεκδίκησε μια θέση στον πεζοδρόμο της Βασιλίσσης Όλγας

Πάρε μέρος!

14 Σεπτεμβρίου 2022 14:01
Σχεδίασε την πόλη σου και διεκδίκησε μια θέση στον πεζοδρόμο της Βασιλίσσης Όλγας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πόλεων στις 31 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, γραφίστες, σκιτσογράφους, σχεδιαστές και άλλους δημιουργούς να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το πώς φαντάζονται την πόλη τους στο μέλλον!

Παράλληλα, ενημερωθείτε εδώ για το σχέδιο ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων για τον Λόφο του Στρέφη.

Οι πόλεις αποτελούν πυκνωτές των μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα. Mαζί με τις αυξητικές τάσεις κοινωνικής πόλωσης και ρατσιστικής βίας, τα αστικά κέντρα της Ευρώπης ταλανίζονται από νέες μορφές ανισότητας και από μια άνευ προηγουμένου στεγαστική κρίση. Παράλληλα, η πανδημία μας κατέστησε μάρτυρες της αποσύνθεσης των φυσικών χώρων και της εικονικής διαμεσολάβησης της κοινωνικής ζωής. Μπορεί ο Covid-19 να εξέθεσε τις ανισορροπίες των αστικών και κοινωνικοπολιτικών συστημάτων, αναζωπύρωσε όμως και συζητήσεις σχετικά με την καθολική πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και αγαθά, δίνοντας ώθηση σε νέες μορφές αστικών δικτύων υποστήριξης και κοινοτικής αλληλεγγύης.

Οι προτάσεις – ουτοπικές, δυστοπικές, υποθετικές, περιγραφικές, διερευνητικές, προκλητικές, κριτικές και αναστοχαστικές – που θα επιλεγούν από επιτροπή που θα συσταθεί από ειδικούς του χώρου των εικαστικών, της γραφιστικής και της αρχιτεκτονικής, θα παρουσιαστούν με τη μορφή αφισών σε υπαίθριο χώρο, στα stands κατά μήκος του πεζοδρόμου της Βασιλίσσης Όλγας. Η έκθεση η οποία θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αυτής της χρονιάς, θα λειτουργήσει ως ανοιχτό αρχείο, τεκμηριώνοντας συζητήσεις, ανταλλαγές και παρεμβάσεις προκειμένου να παραχθεί στη συνέχεια μια έντυπη έκδοση.

Σχεδίασε την πόλη σου και διεκδίκησε μια θέση στον πεζοδρόμο της Βασιλίσσης Όλγας

Εσύ πως φαντάζεσαι την πόλη σου στο μέλλον;

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να αποστείλουν τα έργα τους σε μορφή JPG/TIFF καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share