Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Συγκλονιστικό βίντεο: Έτσι ήταν η Αρχαία Αθήνα! Η απεικόνιση που συναρπάζει…

Υπέροχη!

28 Ιουνίου 2022 12:41
Συγκλονιστικό βίντεο: Έτσι ήταν η Αρχαία Αθήνα! Η απεικόνιση που συναρπάζει…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς χτίστηκε ο Παρθενώνας και πώς ήταν η αρχαία Αθήνα γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης;

Δείτε επίσης: «Dream On»: Η έκθεση στο Καπνεργοστάσιο που δεν πρέπει να χάσεις

Στην πραγματικότητα είναι ένα απίστευτο τεχνολογικό θαύμα.

14 καλλιτέχνες, γραφίστες και ειδικοί στα σχεδιαστικά προγράμματα, εργάστηκαν για πέντε εβδομάδες, ώστε να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Συγκλονιστικό βίντεο: Έτσι ήταν η Αρχαία Αθήνα! Η απεικόνιση που συναρπάζει…

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Street art: Δημιουργίες καλλιτεχνών «ντύνουν» τέσσερα σχολεία της Αθήνας

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την ομάδα της Urban Act και τη συμμετοχή καλλιτεχνών από το χώρο της street art, έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας δημόσιων τοιχογραφιών, ξεκινώντας από τα σχολεία.

Στους καλλιτέχνες διατίθενται συγκεκριμένοι χώροι για τη δημιουργία των έργων τους. Η θεματική της πρώτης φάσης, που περιλαμβάνει τοιχογραφίες σε τέσσερα σχολεία της Αθήνας, είναι αφιερωμένη και εμπνευσμένη από το επετειακό 1821- 2021, εξ ου και ο υπότιτλος του προγράμματος «From the Roots to the Sky».

Οι καλλιτέχνες εμπνέονται από προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών που προσέφεραν στην χώρα μας στα 200 αυτά χρόνια, και συμβάλλουν στην μελλοντική μας πορεία.

Ήδη, το πρώτο έργο φιλοτεχνήθηκε στο 104o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, από τον Έλληνα street artist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ) Ερωτόκριτος και Αρετούσα.

Street art: Δημιουργίες καλλιτεχνών «ντύνουν» τέσσερα σχολεία της Αθήνας

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Ο Θεόφιλος σαν αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος έχει μια στενή σχέση με την street art, οι καλλιτέχνες της οποίας παραδοσιακά είναι αυτοδίδακτοι και συγχρόνως αποτελεί και η ίδια μια σύγχρονη λαϊκή τέχνη».

«Με αφετηρία τα σχολεία της πόλης, επιθυμούμε να αναμορφώσουμε το αστικό τοπίο με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που θα δώσουν πνοή καλαισθησίας και ζωντάνιας στην Αθήνα. Οργανωμένα με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στην αισθητική του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Street art μέσα στο δάσος!

Η Eugene Dudnikova (Ευγκενίγια Ντουντίκοβα) από τη Ρωσία, είναι καλλιτέχνης δρόμου. Η Ευγκενίγια διευρύνει την πραγματικότητα.

Ο κώδικας πηγής γι αυτήν είναι μια παλέτα ζωγραφικής και το τελευταίο λογισμικό της είναι η επιλογή ενός δέντρου.

Στις παρυφές πόλεων, σε πάρκα και σε δάση, είναι πιθανό κάποιος περαστικός να «σκοντάψει» πάνω σε αυτές τις μικρές, στατικές, διευρυμένες πραγματικότητες.

Σε μια εποχή που τα ψηφιακά τοπία είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι τα πραγματικά, καλωσορίζουμε ένα γκράφιτι σ' ένα δέντρο.

«Άνοιξη», στην πόλη Φριάζινο: Δυο άλογα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο, σηκωμένα στα πίσω πόδια τους «χορεύουν» ένα πάσο ντόμπλε.

«Η πλημμύρα στον κήπο με τις κερασιές», στην πόλη Ραμένσκογιε: Ένας βαρκάρης κωπηλατεί κάτω από ολάνθιστες κερασιές.

«Απελευθερωμένο», στο Βίμποργκ: Ένα άλογο ιπποδρομιών έχει δραπετεύσει από τον ιππόδρομο κι, ευτυχισμένο, καλπάζει μακριά.

«Μπιλιάρδο. Διευρυμένη πραγματικότητα», πάλι στο Φριάζινο: Ανάμεσα σε σημύδες, δίπλα σ' ένα τραπέζι μπιλιάρδου ένας παίκτης περνάει τεμπεσίρι στη στέκα του και σκέφτεται την επόμενη «στεκιά».

Είναι μικρές, ίσως ασήμαντες, αυτές οι διευρυμένες πραγματικότητες της Ευγκενίγια. Και να σκεφτεί κανείς ότι τις βλέπουμε σε μια οθόνη! Αλλά, αν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κόβαμε βόλτες μέσα στο δάσος και, ξαφνικά, ερχόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο με μια από αυτές, τι απογείωση θα ήταν!

Πηγή: iefimerida.gr

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share