Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε

3 Φεβρουαρίου 2021 14:21
Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Κινηματογράφος: Στις 12 με 22 Φεβρουαρίου, θα προβληθούν 16 νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την Αλίντα Βάλι, τον Πάολο Κόντε, τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον Έλιο Τζερμάνο, τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο και πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Ελληνικές πρεμιέρες, webinars και διαγωνισμοί για δωρεάν πίτσα, δείπνο σε ιταλικό εστιατόριο με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και μαθήματα ιταλικών για τον μεγάλο τυχερό της διοργάνωσης, σε ένα υπέροχο ταξίδι στην πατρίδα του Φελίνι, του Βισκόντι, του Παζολίνι και του Αντονιόνι. Παράλληλα δείτε τον Άρη Σεβετάλη να μεταμορφώνεται σε «Ριχάρδο Β'» για τρεις online παραστάσεις.

Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ αφιερωμένο στο ιταλικό σινεμά

Πρόκειται για το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ στην Ελλάδα, αποκλειστικά αφιερωμένο στο ιταλικό σινεμά και, όπως σημειώνει η διευθύντρια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αννα Μοντάβιο, «παρουσιάζει ένα πανόραμα της ιταλικής κοινωνίας με τα όνειρά της, τις αλλαγές της, την καθημερινότητά της, τις απορίες και τη μνήμη της.

Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα τους γείτονές του, με τους οποίους το συνδέουν πολιτιστικοί, οικονομικοί, επιστημονικοί, αλλά κυρίως φιλικοί δεσμοί, βασισμένοι σε εκλεκτές συγγένειες αιώνων. Γι’ αυτό και εκφράζουμε την ελπίδα να καθιερωθεί σε ετήσια βάση».

Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, εξηγεί

«Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις τάσεις του νέου ιταλικού κινηματογράφου. Ένας κινηματογράφος που ανοίγει δρόμο σε νέους/νέες δημιουργούς και προχωρά είτε σε στιλιστικές αναζητήσεις είτε στους δρόμους που χάραξαν οι αδελφοί Ταβιάνι, με θεματολογία γύρω από τη σύγχρονη οικογένεια, τις ερωτικές σχέσεις και τη ρευστότητα των ταυτοτήτων στη σύγχρονη Ιταλία». Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα, στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης ΕΔΩ.

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share